NolleP tar ut sin rätt

Har sinnessjukt ont i halsen och ingen röst. Isch. Antar att det är en kombinerad sömn och närsingsbrist samt en tiodagars bakfylla som smyger sig på. Men har ingen lust att låta det bryta ut ännu! Det är ju inte slut på festligheterna än! Så nu blir det till att sova, sömn och vätska är ju trots allt den bästa medicinen mot typ allt. Garderar mig med enchinagard och vitlök så kommer nog behöva hålla ett säkerhetsavstånd till andra människor imorgon!

NolleP - Dag 12

Idag var 12:e och sista dagen på nolleperioden! Klockan 12 var jag och Kicki på plats för nollebrunch. Det blev bara vi och phösarna. Vi fick the, saft, smörgås med kycklingröra och kinderägg gratis så vi var rätt så nöjda!

Klockan fyra var det dags för philm som är en sektion som ordnar bio i en aula på skolan. Då fick vi sällskap av Linnea också så hela tre nollor på plats! Filmen vi såg idag ingick i bandet vi köpt med sedan köper man ett "klippkort" för 100 kronor och för det får man se fyra filmer! Så nästa söndag ska vi se Robin Hood.

Nolleperioden må vara slut men vi har några aktiviteter kvar i nästa vecka och sedan ska vi arrangera phösarfest. Men imorgon börjar skolan, med lektioner och allt! Tydligen är det allt ifrån mjukstart så vi får se hur chockartat det blir men ska bli kul att få börja.

Dessa dagar har varit fantastiskt roliga och jag hade inte kunnat önska mer! Underbara nya vänner och roliga bus! Internskämten haglar och sömnbristen tar ut sin rätt! Nu ska jag göra matlådor så jag kan läsa nästa vecka! 


NolleP- Dag 11

Sag 11 var det dags för hälsosektionen (hälsovägledarna, sjukgymnasterna, sjuksköterskorna, arbetsterapueterna) att försvara sin heder i sektionskampen! Jag deltog i några grenar bland annat tvillingfotboll där man silvertejpades ihop med ena benet i kompisens ben och springer ihop. Jag var också med på såpfotbollen, de lade ut en pressenning och hällde vatten och såpa på den. Där skulle vi spela fotboll, det var ordentligt halt! Hälsosektionen blev obesegrade i alla sju grenar utom en! Kind of awesome!

Sen var det bara att börja göra sig i ordning för klockan sex skulle vi vara tillbaka på stuk, dags för finsittning! I våra klackar och fina klänningar åt vi trerätters  innan i drog iväg på mellanfest som råkade dra ut på sig och bli festen. Istället för att försöka hinna in på stuk igen så gick vi direkt till efterfestlokalen Hälsokällan där vi blivit lovade gratis korv. Sedan ville vi iväg till Igloo som är en annan efterfestlokal men som ses lite som en myt eftersom alla hittar dit en gång så man vet att den finns men sedan hittar man aldrig tillbaka igen! På Igloo tryckte vi i oss tacotallrikar ovanpå de två korvar vi ätit på hälsokällan! Sedan drog vi vidare till Gula för där finns det strippstång! Och att vi är glada att vi gjorde det för generalen och en ÖPH var där och de gav oss en riktig show!


NolleP - Dag 10

Idag är vi inne på dag tio och det har varit ännu en grym dag. Vi fick sovmorgon, började klockan tio med att bli bjudna på fika. Efter det redovisade vi lite grupparbeten i form av övningar i olika moment. Min grupp hade massage så vi kom lätt undan. Sedan bjöd programmet på lunch och sen fick vi gå hem!

Väl hemma passade jag på att sova en och en halv timme och sedan grovstäda lägenheten. Det är väl inte snyggt ännu men nu är det i alla fall inte äckligt. Emma kom hit och vi beställde resten av våra böcker, kicki kom också. Jag had elovat att färga håret på henne.

Plötsligt var det dags att dra iväg på förfest igen och det visade sig att vi druckit så bra under veckan att "baren" gått med så mycket plus att drycken idag och imorgon blir gratis. Vagnen ska tömmas helt enkelt!

Vi mellanfestade lite snabbt hos mig innan vi drog vidare till STUK där vi röjde på dansgolvet. Vi hade hattema så paljetthattarna var på igen och många verkade avundsjuka på det.
Vi fick en av våra phösare att vi var de bästa nollorna, till och med bättre än de han nollat förra året! Vi har ett järngäng på åtta personer men inom den grupen har vi faktiskt ett ännu mindre gäng och idag kom vi på att vi måste ju vara the fantastic four. Kicki, Emma och Linnea. De är så fantastiskt bra och vet redan nu att de kommer vara mina stöttepelare och bästa vänner här i Luleå, tror aldrig att det klickat så mycket så snabbt förut. De är awesome!

Nu måste jag verkligen sova, klockan är 03:52 och vi har samling 09:20 imorgon för sektionskamp och vi måste ju vara där och försvara vår heder!

Ekonomisk eller snål?

Idag var det hög tid att köpa på sig lite kurslitteratur eftersom vi börjar med lektioner på måndag! Vår viktigaste bok låg på 750 och de resterande 6 böckern runt 400 kronor. Dyrt! Vet de inte om att vi leve rpå lån och bidrag?

Jag känner mig dock väldigt duktig som nu har hittat den dyraste boken begagnad men enligt säljare i nyskick för 500 kronor och tre andra som låg runt 150 kronor på bokbörsen. Är väldigt nöjd faktiskt! Okej, de kanske inte kommer vara i nyskick alla men jag kan ta det eftersom jag redan sparat knappa tusenlappen på min literatur!

Nu ska jag sova lite innan lägenheten ska städas så att det ser beboligt ut hemma igen. Men som sag, först sova middag, enegidepåerna är näst intill uttömda så här i början av nollePs dag tio...  

NolleP - Dag 9

Idag känns det att lektionsstart närmar sig. Idag fick vi ett grupparbete som ska redovisas imorgon. Vår grupp ska göra en massageövning vilket innebär att vi kan glida lite eftersom både jag och Emma är certifierade massörer.

Vi skaippade sista föreläsningen, enligt de som gick var den ganska bra men jag tror jag hört det mesta förut. Vi tog istället chansen att åka in till stan och göra av med bitar av csn. Det är mycket man kommit på att man behöver och det var skönt att äntligen få fixa lite. Imorgon ska vi ha ganska myucket ledig tid också så då ska ja diska och städa så att lägenheten blir bebolig igen.

På kvällen blev det förfest i hemklassrummet och leken treman gjorde verkligen sitt. Sluddriga och runda under fötterna gick vi på inflyttningsfest hos Jocke (mot hans vilja?). Vi hade kul med drog vidare till stuk mest för att vi har inträde gratis fram till på söndag. Efter att ha ätit två korv med bröd med senap på (ketchupen var slut) dansade vi i en tio minuter innan vi gick hem för att sova lite.

Jag är i ett så stort behov att sömn! Ska bli så skönt när vi övergår i vanliga lektioner. Våra kroppar orkar inte festa mer! Den skriker efter mat, söm och vila! Jag köpte lite vitaminer idag som jag ska börja shotta och hoppas att de håller mig frisk så jag inte sjuknar in så fort tempot blir lite lugnare.  

NolleP - Dag 8

Vår andra nyktra dag under nolleP! Verkar dock vara några som inte tagit fasta på det då det är förfest i lägenheten under min.

Idag har vi varit trötta, jag försov mig. Föreläsningen vi var p var så dålig att många reste sig mitt i och gick. Vi var inte riktigt så oförskämde men nästan då vi gång på gång nästan somnade och sedan spelade hänga gubbe för att hålla oss vakna.

Vi träffade lärarna för första gången, verkar vara ett toppengäng så på måndag när vi börjar med lektioner så kommer det nog vara lika roligt, eller ja. Nästan.

Sedan var det uppvisning på idrottsanläggningen StiL och lite dansövning inför kvällens äventyr.

På kvällen var det den nyktra dansfesten Dirty Dancing där vi dansade bugg och foxtrot. Jag dansade en dans med självaste ÖPH Mackan och fick ett silverplus för bra dans. Jag hittade ett par riktigt bra danspartners som visste vad de gjorde och jag följde med i snurrarna så gott jag kunde med mina grundsteg. Johan, du får lära mig några moves på logdansen!

Kvällen slutade med att nästan alla från min klass som var där skrev upp sig på en grundkurs i bugg som börjar lite in i september! Vi tänker också anmäla oss till lindy hop så fort en sådan kurs startar! Sååå kul! Är helt svettig nu och måste nog ta en dusch innan jag hoppar i säng.

Jag är så glad över mina klasskompisar, känns rätt med själ och hjärta! Tror att jag på två veckor skapat mig vänner för livet!

Gyckel

Efter önskemål hemifrån kommer här först gicklet jag skrev och sedan det vi gjort gemensamt! Jag ska först förklara lite termer för dem som kanske inte gått på universitet.

Tempo skriker borden när de vill att något ska hända, toastmastern brukar oftast då bestämma en sång ur ett häfte som alla sedan sjunger gemensamt. Gyckel är när en grupp framför någonting som de gjort själva för resten av salen. Omstart ropar publiken om de tyckte om gycklet och vill höra något mer, då ska man inte sjung samma sak en gång till utan något nytt.

Generalmutargycklet:

Melodi: Räddningspatrullen

Nånting händer
Det är nåt skumt på gång
Pyrot tänder
Och plötsligt hörs det sång!

Blick i backen, upprymdhet
Och massa nervositet!

Överphösare! Ooch så adel
Överphösare! Generaler

Här kommer världens bästa phösarpatrull
som ordnat nollning fr vår skull!

Vår omstart

Melodi: Broder Jacob

Var är adeln, var är adeln
Inte här, inte här
Bara generaler, bara generaler
ÖPH, ÖPH

Jag inser att ni kanske inte inser hur brilliant det är eftersom det är mycket universitetintern i dem, men så går de i alla fall!


NolleP - Dag 7



Idag har vi varit på fulsittningen Slaget, varje klass hade fått en slags krigare och vi var romare så vi körde toga-party! På sittningen fick vi den stora äran att servera generalern och ÖPH:arna vilket innebar att vi gav dem deras mat och med jämna mellarum gick och frågade ÖPH om han eller generalen önskade något från baren och i så fall hämtade vi det.

Vi hade under veckan också slitit med att repetera in gycklet jag skrivit och sedan gardero oss med en omstart. Succén blev stor och vi är hittills de enda nollorna (vad jag vet) som fått ett märke av generalen! Plus är det flera som fått men detta var ett äkta general-muta-tygmärke som vi sju somsjöng ska få klippa i bitar och sedan sy fast på våra overaller! Vi var som generalen sa AWESOME!

Efter sittningen drog vi vidare på stuk men jag undrar om vi inte tog ut oss lite hårt i måndags för idag var vi riktigt lama på dansgolvet. Vi har lovat varandra bättring till nästa gång!

Imorgon kommer CSN, åh vad jag längtat! Har lånat så mycket pengar för att kunna vara med på allt så ska bli skönt att få vara skuldfri igen. Eller ja, om att betala sina skulder med csn räknas som skuldfri är kanske en definitionsfråga men det är lånet är ett mycket senare problem! Imorgon är det samling åtta, alldeles för tidigt för en nolla tycker jag!


NolleP - Dag 6

Idag har vi varit på en föräläsning med studietips, fixardag med företag och universitetsföreningar som presenterar sig och sedan blev det capsturnering! Vi bestämde att klassen skulle ha matchande paljetthattar så att det syttes att vi hörde ihop.  Jag kom trea i min ring men var bara vinnarna som gick vidare till semi. Vi hade i alla fall en hälsovägledare i semin, Kicki men hon åkte ut som tre eller fyra. Generalen och ÖPH gjorde oss sällskap. Generalen vinner alltid vilket gör det dumt att utmana honom! Men några nollor fick det otacksamma uppdraget att möta honom och en phösare fick det ännu mindre angenäma uppdraget att alltid dricka adelns glas som oftast innhöll alkohol i form av cider, öl och grädde!

När hoppet om en finalplats slocknat drog vi på mellanfest som blev en helkväll hos Linnea där vi spelade megatwister, med andra ord, sjöng, härja och leken "jag har aldrig". Jag vet inte riktigt när chokladsåsen kom in i bilden men vi är alla fulla av den! 

I samlad trupp gick vi hem och bestämde oss för att strunta i biblioteksgenomgången vid 8.00 imorgon och komma först till föreläsningen  vid ett på eftermiddagen. Vi inser att vi också måste börja prioritera bort lite saker för att orka med resten av veckan. Men oj vad roligt vi har! Har man aldrig blivit nollad kan man inte förstå det tror jag...

Nu ska jag och min fykkehicka gå och lägga oss så vi kommer upp till ett imorgon!




NolleP - Dag 5

Idag var vår första 100% alkoholfria dag sedan vi började på skolan men inte hade vi tråkigt för det!

Dagen började med picnic! Vi delades in i grupper med andra program. Mitt lag blev team Tove och vi skulle gå en tipspromenad och sedan skriva ett gyckel innehållande orden grav, väg, vin, pasta, video, perfekt, uniform och nätmage. Detta kändes ganska svårt men vi gjorde en variant på siffervisan (en sång som bara sjungs med nummer i en viss melodi) och lade in orden där de passade med stavelserna i melodin bä bä vita lamm. När vi senare genomförde denna för generalen, adeln och överphösarna ville de dock höra låten till blinka lilla stjärna också och vi drabbades av lite panik men som ett under passade den in även på den melodin, phu!

Vår lilla trupp från klassen lekte en massa lekar idag igen. Idag hittade vi på en ny lek som definitivt kommer bli en klassiker. Det är bara att inse att man borde blivit pedagog istället! Jag tror att vi är en sådan där irriterande hatobjektsklass eftersom vi alltid låter mycket (bra lekar kräver ljud!), alltid har roligt men det är väldigt svårt för en utomstående att förstå vad som är så kul.

Sedan var de schemalagda aktiviteterna slut men vi hade inte fått nog av varandra så fyra av oss samlades hemma hos Linnea för att mula godis och se på Disney vilket inspirerade till nya ljud i lekarna!

Jag har precis lyckats vända på dygnet så jag orkar hålla mig vaken på nätterna bara för att inse att vi börjar tidigt imorgon. Suck! Vet inte hur jag ska lyckas somna!


NolleP - Dag 4

Dagen började med tävlingen tidsmaskinen. Vi slogs ihop med sjukgymnasterna. Det gällde att under en och en halv timme hitta så många saker som möjligt på en lista som generalen/adeln gjort. På listan fanns bland annat:

*Timewarp
*En fälld mammut
*Karoliner
*En fattig riddare
*Deadline
*Newton med tillhörande träd

Och så vidare! Vinnarprogrammet är ej ännu korat.

Efter tävlandet gick vi hem och vilade upp oss innan det var dags att förfesta med rymdtek. De var snälla men ville kanske lite för ofta skrika kuk för vår smak. Vi capsa och lekte innan det var dags artt gå till stuk.

Hälsovägledarna ville dock festa vidare så vi fortsatta hem till mig istället där nollorna fick lära sig dryckesspelet treman. Dt var riktigt effektivt och jag ska försöka sprida spelet söderut i landet!

Sen gick vi till stuk men röjde inte så hårt eftersom vi inte gillade musiken men höll ut tills efterfestlokalen Gula öppnade. Där kan man dansa vid en strippstång eller köpa två mackor och en läsk för 20 kr. Jag fick plus för dricks av strippa.

Man skulle kunna säga att vi lyckades nästan lite bättre än vanligt idag!


NolleP - Dag 3



Igår var det sektionernas dag så vi spenderade dagen med sjukgymnasterna och sjuksköterskorna. Först fikade vi sedan blev det spring med både brännboll och fotboll. Mitt lag vann båda grenarna, vi var mycket nöjda!

När vi sedan satt och åt pizza tillsammans kom plötsligt en adel och överphös! Först fick hälsosektionsstyrelsen spela megatwister och sedan var det programmens tur att möta varandra. Sjukgymnasterna brukar tydligen alltid vinna det så vi sex i vårt lag taggade till rejält och tog hem segern! Som vinst fick vi ett guldplus på nollebrickan av självaste adeln!

På kvällen spelades det mer caps innan vi återigen intog dansgolvet på stuk. Vårt klass tillåter bara fuldans och gör som man gjorde när man var liten och dansade in i ring och sen går man in och gör moves i mitten. Vi har också en koreografi med tio steg som vi kör med jämna mellanrum. Några av våra favoritmoves är ISBORREN (du illustrerar en borr med händer och går ner genom att böja knäna lite snitsigt och sedan upp igen) och CRAZY (du viftar frenetiskt med  händerna över huvudet samtidigt som du ruskar på nedåtböjt huvud). Vi kör också gamla klassiker i DISCO FEVER-stil och RÖR I GRYTAN.


   

 

   




NolleP - Dag 2



Jag hoppas det syns vilken fantastisk nolla jag är! Bilden är från gårdagens fyramannaefterfest.

Idag började vi med väldigt bakfull fotagrafering och dagen fortsatte i komans tecken. Kvällen var desto roligare och inleddes med riktiga Olle från fråga Olle och lite sexsnack och ännu bättre blev det när vår lilla tappra skara fick lära oss caps och möta phösarna i megatwister innan vi i åttiotalstema begav oss till stuk för en galen dansafton! Imorgon har vi sovmorgon till tre på eftermiddagen så då ska jag sova tills jag vaknar och sedan röja i lägenheten och göra lite matlådor för dagar då jag inte hinner laga mat mellan aktiviteterna!


NolleP - Dag 1



Nollebricka på! Den skall bäras hela tiden under alla omständigheter annars kan phösarna ersätta den med något alla. Populäraste alternativet brukar vara bildäck men ibland förekommer också hela bildörrar. På nollebrickan står alla aktiviteter vi har under nolleperioden, namn, klass och hemort. Det finns också en plus och en minusspalt där phösarna kan fylla i saker som man gör bra. Jag är den första och den enda som fått ett plus än så länge! 

 Ikväll blir första utgången på STUK som verkar vara Luleås motsvarighet av Linköpings HG. Lite nervigt men ska bli så kul! Klassen får förfesta med phösarna i ett klassrum innan och förhoppningsvis får vi lite mer tid att lära känna varandra än nu på dagen.

Hade huvudvärk när jag kom hem, är lit ekonstigt väder. Väldigt ljust och soligt men inte alls varmt! Övervägde att ta rn huvudvärkstablett men valde en cider istället. Efter tillräckligt många borde det bli samma effekt, eller?


Vaken!

Farhåga nr 1 igår hade kunnat falla in eftersom jag igår när jag skulle lägga mig insåg att telefonen vare sig lät eller vibrerade vid sms eller när någon ringde. Tror ni jag var något nervös? Jag startade om den och lät Jocke ringa ett par gånger för att se om det skulle fungera. Det verkade i alla fall göra det.

Min reservplan på om alarmet inte skulle fungera (det har nämligen krånglat förut) var att både Jocke och mamma skulle ringa och se om jag var vaken men om nu telefonen vägrar låta så hjälper ju inte det! Därför kopplade jag in Ipoden i högtalaren och ställde alarm på den, vilket jag inte riktigt vet hur man gör så det var också ett osäkert kort!

Ni kan ju tänka er hur mycket det låtit hemma hos mig nu på morgonen eftersom alla sätten fungerade!

Så nu kan jag börja oroa mig för allt det andra istället! Kvart i tio ska jag träffa Emma och Petter utanför och kvart över börjar uppropet. Åh vad roligt allt ska bli! Hoppas, hoppas, hoppas!


Räknar ner

Om en liten stund hör blivande klasskompis Emma av sig. Vi ska ner på stan tillsammans! Hon ska kolla extrajobb och köpa mat. Jag ska köpa busskort, med det kostar en enkelbiljett 12 kr istället för 20, det gör mycket eftersom man oftast vill åka både fram och tillbaka!

Imorgon gälller det! 10:15 är det upprop i sal B192 och jag har varit där och kollat vart det är så jag inte behöver bli nervös över att hitta imorgon. Jag har några skräcksenarion som jag verkligen inte hoppas händer!

1. Jag försover mig, missar uppropet och min plats fylls av någon av reserverna!
2. Hela klassen betsår av fanatiska sportfreak och jag framstår som världens tjockis!
3. Det är inte alls som jag tänkt mig och blir jättebesviken...

Det värsta som kan hända, kanske. Men fyll inte i listan med värre saker för då bryter jag ihop!

Solsken

Nu ska jag ut och lägga mig i solen med en talbok. Sista chansen innan skolan börjar att bättra på brännan! Imorgon startar allt äntligen!

Hade planer på att gå iväg och simma men får se om jag orkar med det. Det är säkert en halv mil till badhuset, och stadsbussarna är enligt mig sjukt dyra!

Ska i alla fall se till att lägenheten är i tipptopp för kommer inte ha tid att fixa något de kommande tio dagarna så bäst att ha ett bra utgångsläge!


Varning för regn!

 


Hallå södra Sverige! Såg just på nyheterna att ni hade varning för regn imorgon. Cirka 30 mm, mohaha!

Jocke och jag plockade upp den här broschyren, Fördom eller fakta, när vi var på promenad i förra veckan så här kommer lite fakta om Luleå!

x Det finns inte isbjörnar i Luleå, det är bra eftersom de antagligen kan ha ihjäl en men de ser ju så mysiga ut! Hade varit fint att titta på utanför klassrumsfönstren.

x Googles har ett kontor i Luleå

x Hela Luleå har flyttats för att havet sjunker (ja det står så...)

x Det är billigast i Sverige att bo i Luleå (det här måste vara en lögn,min hyra är ju sjukt dyr!)

Bara så att ni vet!



Inredningsdetaljer



Eftersom lägenheten var möblerad trodde jag att det skulle bli svårt att få den att kännas personlig men jag tror faktiskt att jag lyckats med det!De enda möblerna jag tog med var den här bokhyllan som nog egentligen ska står på andra ledden och kistan. Men vad glad jag är att de kom med för vad bra det blev! Älskar mina theburkar i plåt, bokmärksburken som Malin gjort och kaffekopparna från Karin! Så jag fick mitt flickrum till slut och det ska jag njuta av i två år nu för sen blir det till att kompromissa igen.

The köpt i england och burken var en present från Malin B. Då fylld med polkagrisar! Världens finaste burk som Malin B gjort helt själv, också en present från henne. Agerar nu medicinburk! Krokar inköpta påp Nisses i Västerås

The inköpt på Harrods i London Blommiga kaffekoppar som jag fick av moster Karin när hon rensade hemma hos sig.


Snart skolstart!

Nu känns det. Det är bara idag och imorgon kvar sedan är det onsdag. Onsdag den 18:e augusti. Då jag börjar skolan! Så nu är det ett megaproblem som måste fixas innan dess. Vad fan ska jag ha på mig!?

Detta är ju allt annat än en modeblogg men jag har inget smakråd här uppe så nu får det bli som det blir. Men jag fattar inte att folk gör så här varje dag, det känns ju jättelöjligt!

   

Så snälla hjälp mig nu! Det här är de tre jag väljer med, på rätt spår eller ska ja börja om från början? Jag har faktiskt en favorit men vill se om jag är ute och cyklar.


Söndag

Ännu en långsam dag men som Jocke sa att när skolan väl börjar kommer jag antagligen få så mycket att göra att jag längtar till den här tiden.

Började dagen med ännu en superlång sovmorgon, är ju poänglöst att gå upp innan man vaknat när man inte har några planer! Sedan låg jag och pressade ett par timmar. Var inte supervarmt för det blåste en del men hoppas att solen tar ändå. Sedan invigde jag tvättstugan. Den fungerade bra.

Tog mig också en tur till affären men blir dyrt om man ska gå och handla bara för att ha något att göra så försöker låta bli men är ju så tröttsamt när det hela tiden fattas två, tre saker till det man tänkt laga hela tiden. Det tar tid att fylla upp sina skafferier! Slutade dock med att jag bakade chokladmuffins, bara för att fördriva tiden. Det blev väldigt gott i alla fall. Jag åt en (läs tre). 

Nu ska jag se på Hulken och sedan försöka sova. Verkar vara någon uppföljare, har inte sett den förut. Söt-Clara ringde förut och lät mig lyssna på en bit av Larsa-koncerten som är i Örebro ikväll. Vi brukar gå på det tillsammans varje år men den här gången var ju jag här! Jättetråkigt, saknar henne väldigt just nu. Hoppas att han ska spela lite i vinter också så vi får en ny chans!

Nu är det bara två dagar kvar till skolstart!

Och förresten, grattis farfar! Hoppas du haft en bra födelsedag!

Detaljer

Alla vet ju att det roligaste med en nya lägenhet är när man kommer till detaljerna och finliret!

  

  


Tanken som räknas?

När Jocke var här såg vi att det fanns stigar i skogan längst med vägen bort mot skolan och antog att det kunde vara en bra runda om man skulle springa eller promenera så idag drog jag på mig tightsen och stegräknaren för att se vad det var för runda.

Ni kan alla tänka er min besvikelse när jag inser att skogen är en avgränsande dunge till nästa lägenhetsområde och att stigarna är genvägar därifrån och till vägen mot skolan. Det enda som jag fick ut av min planerade hurtighet var en allergireaktion på något av grönskan och nu sitter jag inne och väntar på att allergitabletten ska verka!

Åldersnoja

Jag fick visa leg idag när jag köpte cider. Herrljunga flädercider 0,7% på Ica. Det kändes inte helt bra...

Mer av lägenheten

 

Eftersom jag inte har någon fancy systemkamera (i ärlighetens namn har jag ingen kamera alls utan lånar mammas nu den första tiden här) så blir bilderna inte så stämningsfulla som jag vill men ni får föreställa er. I takt med att jag får ordning så får ni se mer och mer av lägenheten. Som ni ser är det här matsalsdelen av min fina lilla etta eller som en student hade sagt; mitt slott på 28m2!  


En granne!

Jag har sett min första granne! Det knackade på dörren ich jag blev väldigt förvånad, jag känner ju ingen här! Hade inga kläder så försökte kasta på mig lite snabbt och hör hur en nyckel sätts i låset! Så skyndar mig att öppna! Där står en hel familj och letar efter dotterns lägenhet.

Dottern hette Frida (tror jag, blev så överrumplad att jag inte är säker på vad som sades). Hon ska gå väg och vatten, civilingenjör och hör och häpna. Hon är från Västerås! Tjiho!

Igår pratade  jag med en Emma som läst samma kurs som jag i Linköping och som ska gå i samma klass som jag! Vi ska ta sällskap till uppropet så vi inte behöver känna oss helt vilsna. Så nu börjar det hända grejer här i skogen!

På tal om garderob...

Tack alla hjärtegull som har peppat mi sedan jag blev ensam här. Jag mår redan mycket bättre så oroa er inte! Nu försöker jag tänka på allt positivt, som min garderob. Check it out!

  

Walk in closet i en studentlägenhet! De här luleborna de vet vad de gör!


Ensam i Luleå

Idag deppar jag. Det första som hände idag var att jag totaltröttnade på mitt hår som fått härja fritt sedan urminnes tider och eftersom Luleå verkar ha den absolut dyraste frisörkåren i landet tänkte jag att jag fixar till luggen bara, Erika gör ju det själv hela tiden. Efter femte försöket att klippa snedlugg med vänster hand skrek jag i förtvivlan till Jocke som fick rädda det som räddas kunde. Så nu får jag leva med en mer eller mindre katastrof till lugg tills den bestämmer sig för att växa ut igen. 

Sedan kom det oundvikliga när Jocke skulle åka ner till södra Sverige igen. Det gick ganska bra tills jag fick veta att det bara var en minut kvar tills min buss gick tillbaka till lägenheten och hela mitt inre fallerade. Jag visste ju att jag skulle må så här, jag var beredd på det. Så nu ska jag genomlida det första hemska ensamma dygnet och hoppas att dagarna innan skolstart går snabbt och att jag snart får annat att tänka på.  


Lägenheten



Nu bor jag här ett tag fram över! Jättegulliga, nybyggda hus och bara åtta lägenheter i varje! Har inte sett en enda granne än men de kommer väl till skolstarten. Varje lägenhet har en fransk balkong och sedan finns det en vanlig som lägenheterna i huset delar på. Tvättstugan har en bastuavdelning som man kan hyra så jag ska nog klara mig.


I garderoben

Min mamma tyckte att jag hade mycket jackor men jag håller inte med och nu skulle jag vilja ha lite medhåll (Malin, hoppas jag kan lita på dig)!

Jag tycker att jag har lagom många jackor eftersom jag bara har en per tillfälle.

*Skinnjacka (must have!)
*Tygjacka, används under sommaren
*Skidjacka
*Dunkappa, kalla vintrar
*Kappa, höst eller milda vintrar
*Regnjacka, för träning
*Regnjacka, festivaler och regniga dagar
*Vindjacka, för träning
*Vindjacka, för blåsiga dagar
*Dunväst 

Är det bara jag som tycker att det fattas en jacka här? Jag har ju ingen jeansjacka! Det är ju det mest tidlösa plagget av alla och fungerar till typ allt! Okej, vart är mitt medhåll?  

Måndag i Luleå

Jocke och jag har vår första vardag i Luleå, vi började med vattenmelonsfrukost som Jocke serverade mig på sängen. Bra start på dagen!

Lägenheten är fantastisk! Innan jag flyttade upp så tänkte jag att jag skulle flytta igen innan sommaren eftersom det är 12-månaders hyra men det vill jaag inte längre! Den är sååå fiiiin! Ska lägga upp lite bilder när ja fått i ordning på alla mina saker, just nu är det lite rörigt (dagens underdrift).

Jocke har köpt en rubiks kub så han slits mellan stor koncentration och plågsam frustration nu medan jag uppdaterar mig. Annars tror jag att det är sortering och plockande som gäller för dagen, kanske en sväng in till staden. Annars blir det bara en promenad till Ica Porsön som hyr ut film för 15 kr, billigt! Vi hade tänkt gå på bio men insåg att vi kunde hyra en film varje dag Jocke är här för samma pris som en biobiljett och är faktiskt ingen biofilm vi känner att vi måste se just nu.

Nu blir det en lång dusch och sen får vi se vad som händer med dagen!

felsms.com

Jag kan inte låta bli, igen! Den här sidan är som en gåva till människan. Den sprider lycka och glädje. Oftast skadeglädje vilket vi vet är den enda sanna? Här är några guldkorn som ni bara inte får missa!

Till: Mig (Från mamma)
Sms: Ska massera din kuk med en olja jag köpt i kväll. Tills du sprutar ut all sperma. :P
Svar: Ville inte få det här smset.

Förklaring: Mamma ringde och förklarade att det var något fel på hennes telefon att den skickade ut konstiga sms som inte hon skrivit. Ok svarade jag för att rädda situationen.

Till: Moster
Sms: Vet inte om kuken växt eller om jag bättrat på tekniken. Nu får jag till helikoptern riktigt bra. :)
Svar: Du får visa det i Juli på Mias bröllop. :)

Förklaring: Skulle skicka till en tjejkompis och absolut inte till min moster

Till: Mamma
Sms: Drömde att vi var på Gottland och så badade vi nakna på natten. Var så härligt när vi stod och kramades i vattnet. Tyvärr så vaknade jag då :(
Svar: Nej det där låter inte rätt.

Förklaring: Skulle skicka till en tjej jag träffat ett tag och inte till min mamma som nu fik smset.

Till: Pappa
Sms: Blir du aldrig sugen på att köra in dicken i arslet på tjejer. Jag menar det är ju bara millimetrar från fittan. Låtsat att man parkerar fel.
Svar: Jo det är väl klart.

Förklaring: Jag blev så galet generad av att jag skickade fel men jag blev ännu mer äcklad av hans svar. Sen skrev han snuskiga saker som: "Gillar du att få den i arslet" "Vill du ha två samtidigt". Jag sprang ner och skulle fråga vad han höll på med men då såg jag att min bror satt med pappas telefon.
/Hellen


Sista veckan

Nu är jag inne på sista veckan och den är inte ens hel! Fredag 04:00 drar vi 100 mil norrut. Vet ni hur långt 100 mil är. Det är långt.

Igar hade jag flyttmiddag som avslutades med ett parti galenpanna med kompisarna från hemtrakterna. Var väldigt trevligt och roligt att träffa dem! Synd att det blev så lite den här sommaren men jag vet inte vart tiden tog vägen!

Nu befinner jag mig i Linköping och har ett uppsamlingsheat med alla saker som jag glömt de andra gångerna jag varit här och flyttat ut. På ett sätt fattar jag inte att man kan ha så mycket saker, på ett annat kan jag inte förstå hur hela mitt liv får plats i ett par lådor!

Vägen hem imorgon körs via Motala där jag ska koll aläget med Sara som också har en pirrig fredag framför sig eftersom det är premiären av hennes egna företag då! Vi ska utbyta massager så vi är redo för våra prövningar sen, ska bli sååå skönt! Har inte fått en riktig massage sedan jag slutade skolan och känner verkligen att det behövs!

Onsdag torsdag är det bara panik över flytten, ska hinna säga hej då till lillebror och lillasyster. Hon och jag sprider verkligen ut oss, en i norr o en i söder!

Nu ska jag snart träffa Jenny, vi ska hyra film till dess att Emelie kommer tillbaka från spinningen. Sen blir det film och marängswiss så som det ska vara under regniga dagar!

RSS 2.0