Loppis!

Jag har precis kommit hem från loppisen i källan som ordnats på initiativ av några utgångs-sjukgymnaster. Det var mycket trevligt! Jag blev av med två lampor, en kryddhylla och en besticklåda och fyndade ett par längdskidor för 80 kronor (kan ju vara värt att lära sig köra på i alla fall) och en cykel med lås och cykelkorg och en ringklocka i form av en nyckelpiga för 300! Väldigt fina fynd! Jag hade bakat snoddasar till försäljning och de tog inte slut så är det någon som är fikasugen så är det bara att höra av sig!

Allt möjligt

Nu var det grymt länge sen jag bloggade! Och oj vad mycket som hänt sedan dess! Sist jag skrev hade jag flera underbara dagar kvar i Thailand med familjen Jennsjö! Vi shoppade, solade, snorklade och åt fantastiskt god mat! Som vanligt har bilderna farit på villospår (just nu är de i Linköping) så de får låtas vänta på sig. Efter en tvådagars mellanlandning hos mamma tog jag och hunden Diva flyget upp till Luleå där vi blev varmt välkomnade! Tjugo minuter senare stod hela välkomstkommitéen strandade på kvantum-parkeringen då bilen vägrade starta. Efter lite ringande blev vi hembogserade av en vänlig själ från rymdklassen. Så nu försöker jag återanpassa mig i Luleå ihop med Diva. Än så länge går allting bra och de stunder hon lämnats ensam så har hon inte hämnats genom att äta upp mina lipsyl. Så livet är på ett sätt som det alltid varit med skola, svinkallt och väldigt få soltimmar varje dag men på samma gång helt olikt eftersom jag haft en fantastisk tid med min pojkvän, är solbränd och varje gång jag kliver in i lägenheten så är det en liten varelse som blir fantastiskt glad att se mig!

Snorkling på pi pi -öarna

Idag har vi åkt båt till pi pi-öarna. Tre av sex mådde dåligt redan innan vi satte oss på båten, ingen bra start. Vi blev sjösjuka. Pi pi var inte alls som vi tänkt oss men trevligt. Vi trodde det skulle vara långa vita stränder, oj vad fel vi hade! En av öarna har bebodd och där var det givetvis världens comers, vilket i och för sig resulterade i en klänning och en sarong för mig så det gjorde inte så mycket! Resten av öarna var obebodda förutom vakterna. De bodde i små bambuskjul på klippväggen. Det var stor kalkstensklippor som är lämningar efter ett urgammalt korallrev. Vi gjorde en timmes stopp vid ett levande korallrev där vi fick snorkla! Allra första gången för mig, det var fantastiskt! Vi gjorde slut på en undervattenskamera och jag svalde halva havet vid mindre lyckade snorkeldyk men det bar otroligt kul! Fiskarna var väldigt mycket roligare än abborre vill jag lova! Det fanns platta, svartgula (på pricken lik den bittra fisken i hitta nemo!) och neonfärgade och de var inte ett dugg skygga! Vi ska iväg till Similand island på måndag och då tänker jag snorkla konstant!

Första tiden i Thailand

Nu har vi gjort en massa roligt sen sist! Vi har varit i pang nga där vi åkt long tail -båt, sett James Bond Island, besökt en muslimsk by byggd på pålar i vattnet, varit på tandläkarbesök, badat i poolen, fått thaimassage och ätit i putang. Finns massor att berätta men vi är trötta och måste sov eftersom det väntar snorkling på pi pi öarna tidigt morgon! Jag lägger upp lite bilder på facebook för det verkar inte fungera här!

Framme på hotellet

Nu är vi äntligen framme på hotellet efter en lång med genomlidlig färd, grymma flygplatser föräldrarna Jennsjö bokat åt oss! Men något som slog oss med häpnad var hotellet! Först stod det anställda och tog emot oss och vi fick peka ut våra väskor som de sedan bar upp till våra rum. En hiss tog oss till hotellobbyn där hela väggen var av fönsterglasmed utsikt mot havet! I lobbyn fick vi sitta ner och dricka en välkomstdrink som smakade blomma och melon. Vi fick också kalla,fuktiga och parfymerade handdukar att kyla ner oss med, alla kvinnor fick dessutom en liten välkomstblomma. Medan vi fick information om hotellet fick vi också lukta på fyra olja doftoljor och bestämma vilken av dofterna vi ville ha på de badrumsprodukter vi skulle få in på rummet! Jag tror inte det kommer gå någon nöd på mig de kommande veckorna! Nu ska vi äta och sen däcka vid poolen, 25 grader och sol!

RSS 2.0