Dag två

Idag har vi haft strååålande sol hela dagen! Började klockan nio med champgnefrukost, sedan gick vi runt, myste i parken, lånade främlingars toaletter, smet före en tretimmarskö, sprutade champagne och nu är vi hemma och laddar om. Planerna för kvällen är fortfarande oklara. Men röj blir det! Lite tur att nationerna stänger klockan ett, hade inte orkat med annars! Ser det här som en bra träning inför p-festen!

Skål!

Säger som Emil; Skål för att  vi är så snygga eller så skålar vi tills vi blir snygga!

Kvalborg i Uppsala, livet leker!

Beröm

Vi hade praktik idag och jag fick massera en massör. En utbildad massör med flera års utbildning. Och jag fick jättefina beröm, bland annat att jag hade väldigt bra handlag. När man måste massera någon som kan mycket mer får man ju värsta prestationsångesten men nu känns det extra bra när man får beröm. Jag tror inte att jag ger mig själv så mycket cred som jag förtjänar!

Färgens funktion

Jag har aldrig tänkt så mycket på ögats färg, har tänkt att det bara är variationer på arv. Igår fick jag dock veta att färgen på ögat faktiskt fyller en funktion!

Tydligen så är det så att blå och gröna ögon släpper in ljus bättre och får därför ett bättre mörkerseende. Brunögda kan hantera starkt ljus bättre men ser lite sämre i mörker. Så nu har jag faktiskt fakta bakom mina antaganden att jag är ljuskänslig och får ont i huvudet när våren kommer och ögat inte hunnit anpassa sig eller att man kommer inifrån och går ut, då blir jag ju i princip blind ett tag! Dessutom har jag nu ännu bättre anledning till att använda mina solglasögon!

Kiropraktor

Jag har besökt en kiropraktor för första gången i mitt liv, vilket var en upplevelse! En kiropraktor är alltså en sådan som justrar leder genom att trycka och dra.

Själv tyckte jag att jag var stenkool och gjorde inte ett ljud ifrån mig, då han vanligtvis är min anatomilärare tror jag inte riktigt att han köpte det. Saken är den att det gör inte ett dugg ont. Inte alls. Det är ljudet som skrämmer slag på mig. Och kanske de hastiga rörelserna, men mest ljudet! Det låter verkligen knak och knäpp och jag har kommit underfund med att halsen sitter för nära öronen för att det ska vara riktigt hälsosamt.

Jag har nu fått vänster bäcken justerat, fyra ställen längst med ryggraden, tre ställen vid skulderbladet, fem ställen i nacken, de översta revbenen och tre ställen i fötterna. Det mesta var småsaker som antagligen är permanent bra nu men revbenen behöver antagligen justeras ännu en gång för att det ska bli riktigt bra.

Nu ska jag vara bättre balanserad i kroppen och borde få bättre löpsteg och mindre stelhet. Just nu är det enda jag hör knäppen och knaken på repeat i mitt huvud, kommer antagligen ha träningsvärk imorgon också. Nästa gång jag är ute på joggingrunda kommer en rapport på den eventuella skillnaden!

Tjohooo!

Jag klarade provet! Känner mig tio kilo lättare och stutsar fram i skorna. Nu måste jag få i mig lite mat innan jag ger mig ut och springer. Hade hellre ätit efter eftersom man då förbränner maten utan insulinpåslag men har nog inte energi nog i kroppen att ta mig runt nu.

Idag ska också den stora städningen ske. Jag vill inte ta hit folk längre för att det blivit så smutsigt och äckligt! Ska bli så skönt med en städad och ren lägenhet igen!

Sedan blir det film med tjejerna igen. Jenny hade helt missat en av tidernas bästa kärleksfilm så Emelie och jag gör vår plikt som medmänniskor och tittar på den tillsammans med henne. Sedan blir det till att springa hem och kramas med Jocke, varje gång jag ser på denna film blir jag livrädd att han ska försvinna ut ur mitt liv och måste hålla om honom tills jag inser att inte är på väg någonstans.

The Asus Disney Netpal















Asus har gjort två Disney-laptops! Finns i färgerna Magic Blue och Princess Pink. Klart man blir sugen! Gillar den blåa skarpt, syns kanske inte så bra på bilden men det är ett Musse Pigg -mönster på den.

På hemsidan står det för barn. Jag förstår ingenting! Annars gillar jag Asus, Jocke har en som är väldigt lätthanterlig och som bara krånglar om man sätter in laddningssladden i USB-porten...

Musiktipset

Här kommer två HG-favoriter! Det här är Linköping för mig!

Stad i ljus - Tommy Körberg

Where Everybody Knows Your Name - The Cheers 

Två timmar

Nu är det bara två timmar kvar till sanningens ögonblick! Igår grät jag en skvätt i panik. Vår lärare säger att man efter provet brukar andas ut och tycka att det inte var så svårt som man trott. Jag hoppas hon har rätt.

Studieteknik

Jag kan verkligen inte läsa hemma! Jag behöver inte ens övertalas för att smita iväg från böckerna och tänker att man måste ju få ta en paus, vore ju bra om man läst något innan pausen! Ska iväg på min andra date för dagen nu. Alla fästen och ursprung bara snurrar i huvudet och jag kommer att bryta ihop måndag morgon men det kan inte hjälpas. INGET fastnar nu! Får prova någon timme sen igen.

Plötsligt händer det

  


Awesome!

  

Servisen = de bästa av dom bästa

  


Torsdag

Idag är det fullt ös! Två massager på förmiddagen, sen kommer Clara och jag bör ha fixat lite fika till oss. Klockan fem är det fest! Allt är ju jätteroligt men börjar känna mig lite stressad!

Kvällsmat

Nu blir det födelsedagsmiddag på HG, gott och trevligt!

Kom igen?!

Snö!? Det snöar i Linköping nu. Snöflingor stora som femkronor! Kom igen! Det är ju snart maj! Snacka om att förstöra mitt humör!

Joakim



Idag firar jag världens finaste Jockes födelsedag. Han kom hem vid fem imorse så jag har inte väckt honom än. I vanliga fall brukar jag ju skriva lite om födesledagsbarnen här på bloggen men allt jag vill skriva låter så klyshigt så jag låter bli. 

Kan dock säga det här, har du kärleksbekymmer så akta dig för oss. Vi är den typen av snuttepar som alla avskyr då vi fortfarande efter tre år håller handen vart vi än går och måste pussa varandra hej då minst tre gånger. Så kära är vi och det brukar reta gallfeber på folk.   


Sju svåra

Idag har jag verkligen vaknat på fel sida. Hela kroppen är fylld av en sju-svåra-år-känsla! Har ingen lust med någonting. Utom att äta glass. Vilket jag inte borde. Vet inte hur länge till jag kan hålla mig!

What to do?

Jag har börjat plugga nu. Usch! Det är både tråkigt och svårt! Har ni märkt vad smutsig lägenheten alltid är när man ska plugga? Eller hur mycket tvätt som plötsligt ligger i tvättkorgen? Och all disk som ligger i köket? Men framför allt vilken plötslig lust man har att faktiskt ta itu med de sakerna som man skjutit upp så länge så fort man tar fram böckerna?

Jag måste dock plugga för jag har prov på måndag. Jag vill inte ha prov på måndag.

Bara att godkänna!

Nu har jag deklarerat, det var bara att godkänna! Hoppas nu att pengarna kommer i maj då jag bara får 500 kr i maj att överleva resten av sommaren på!

Uppsala bokat!

Under valborg ska jag, precis som resten av Sverige, åka till Uppsala! Idag bokades tågbiljetter och jag fick schema på vad som gäller. Champangefrukost gillas! Alldeles för lite sånt!

Ska bli fantasiskt kul att åka och hälsa på Clara! Ser fram emot en suuuperfun valborg som annars enligt mig är en ganska överskattad högtid.

Måste dock införskaffa en luftmadrass men har insett att jag kommer behöva en då jag ska fara och flänga genom Sverige i sommar! Tack farfar för resekudden, den kommer nog användas flitigare än jag trodde!


Servisfest

På torsdag är det servisfest. Grabbarnas tur att ordna invigningsfest. Temat är crazy hair day, det är ju ett fantastiskt tema! Några förslag på vad man kan hitta på?

Sovmorgon

Jag utnyttjade min sovmorgon ordentligt idag. Känns som en evighet sen jag fick sova ut!

Idag ska jag till universitetet och skriva en gruppuppgift, sedan ska jag massera lite och ikväll blir det alkoholutbildning. Hektiskt värre! Ser ut att vara lite sol ute så ska försöka komma ut och samla på mig lite fräknar också!

En principsak

Klänningen jag vill ha som inte finns ligger ute på tradera i rätt storlek. Ingen har lagt bud på den ännu. Startpriset är dock dubbelt så stort som den hade kostat i butik (om den hade funnits!). Klänningen är aldrig använd och alla lappar sitter kvar. Min spontana tanke är vilken vidrig människa!

Jag vill väldigt gärna ha klänningen och när jag först såg den räknade jag nog med att den skulle kosta 300 kr och inte 150 som den gör i butik. Men av princip vill jag inte köpa den när det är så uppenbart att den här människan utnyttjar systemet och gör så att sådana som jag alltid möter sold out när vi hittar saker vi tycker om.

Så nu är frågan om jag vill ha den så mycket att jag ignorerar det faktum över att jag just nu hatar denna människa av hela mitt hjärta.

Vad ska jag med värdighet om jag kan ha det bra?  - Stiko Per Larsson

Hovmästare

Som hovmästare får man antingen all cred eller all skit. Igår råkade vara en av dagarna då det blev det sistnämnda. Köket hade stora problem med att få ut maten som till när den väl kom ut var det nästan två timmar efter utsatt tid. Det fick jag höra. Tio minuter stod jag och tog emot skäll och bara ursäktade mig. Första hovmästarpasset kunde ha gått lättare!

Istället för att sluta halv tolv som vi vanligtvis gör började vi städa halv tolv och jag har aldrig sett maken till berg av disk. När vi gick av vårt pass fick vi en flaska champange för att vi hanterat situationen efter bästa förmåga och istället för att gå hem och däcka som jag planerat så satt vi kvar och hängde. Var skönt att få slappna av och skaka av sig passet.

Kvällen blev ändå bra till sist vi skålade, buggade och sjöng uppe på P-plan. Jag är så tacksam för HGs alla underbara människor. Nästan som en enda stor familj!

Förbannade...

Har svurit alla svordomar jag kan nu! Innan jag åkte i morse såg jag att HM fyllt på sitt lager med klänningar från sommarkollektionen och det är en jag har tittat på som jag velat ha jättelänge och så fanns den! Billig var den också! Så jag skulle beställa den när jag kom hem från skolan och när jag kommer hem är allt slut i lager igen! Jag blir så förbannad, när ska jag få ha lite flyt!? Har ju letat i butikerna också men den finns ju ingenstans. Snart bojkottar jag HM för det är alltid så här, man hittar något fint och sen är det omöjligt att få tag på!

Misslyckat!

Jag skulle baka jättegoda chokladmuffins igår att ta med till vår lilla studiecirkel idag och när jag tog ur dem ur ungnen sjönk de ihop som i en liten pöl i formarna och jag kunde för mitt liv inte komma på vad jag gjort för fel! Försökte rädda dem genom att dölja dem under ett jordgubbstäcke och jättefint strössel så nu ser de ätbara ut. Men tror knappt att de är det.

När jag gick och lade så kom jag på det. Jag glömde ha i mjölet. Jag menar kom igen!? Hur kan man glömma mjölet!? Så nu på morgonen har jag gjort en sockerkaka till punkt och pricka efter receptet så jag slipper skämmas över mina misslyckor. 

Ikväll ska jag vara hovmästare på HG, jättenervös! Har typ inte varit det förut och alla andra har verkligen jobbat kortare tid än mig så ikväll måste jag agera rutinerad och hålla koll på allt! Håll tummarna för mig! Nu ska jag iväg till skolan, ni märker hur jag ambitiös jag blivit. Skola på en lördag!   

Fler nya lärdomar

Idag har jag invigt mina nya joggingdojjor på femman i rydskogen. Idag förstod jag faktiskt folk som tycker om att springa. Hade precis så mycket kläder jag behövde för att frysa men utan att svettas, solen sken och spåret var nästan tomt på folk. Underbart!

Har några passande fakta som jag tänkte delge er!

Att det måste smaka blod i munnen för att träningen ska ge något är en myt! Tvärtom ligger den ultimata konditionsträningen ungefär mellan 120 och 180 och ska pågå 20-40 minuter. 120 i puls motsvarar en rask promenad och under 180 ligger du på när du fortfarande kan prata medan du springer. om man överskrider denna puls börjar du bilda mjölksyra vilket innebär att du inte får ut tillräckligt med syre till dina muskler. Syre är en av de komponenter som behövs för att förbränna fett. Alltså springer du för snabbt stryper du syretillförseln, slutar förbränningen och får mjölksyre. Så är du bara en vardagsmotionär finns det ingen anledning att springa så fort, ska du däremot tävla i något finns det poänger med mjölsyraträning.

Nästa myt är att man förbränner fett när man går och kolhydrater när man springer. Det stämmer inte. När vi rör oss använder vi oss av både fett och kolhydrater. När vi går har vi en procentuellt högre andel fett som vi använder oss av. Ju snabbare vi rör oss ju mer kolhydrater kommer användas och när det går fort förbränner vi en procentuellt större del kolhydrater än fett. Så om du springer 45 minuter förbränner du mer fett än kolhydrater men en procentuellt mindre del fett än om du går. Anledningen till att gång fortfarande används som fettförbränningsträning är för att de flesta klarar av att gå en längre tid än vad de orkar springa.

Så nu vet ni det!

Dagens musiktips

Dagen efter den 15:e tycker jag det passar med temat "Finaste ångest-låtarna"!

Fanfanfan - Thåström

Rewind - Paolo Nutini

Superman - Five For Fighting



Det trista nya livet

Idag är det kravall i Linköping och alla verkar vara på topp! Var ute och grillade med ett gäng och överallt ser man förfestande människor i sina overaller. Så ikväll ska alla ha roligt. Själv så tvättar jag.

Anledningen till att jag tvättar är för att jag har skola imorgon och första delen av certifieringsprovet om tio dagar. Har inte förstått att det ligger så nära i tiden. Och jag kan bara en bråkdel av det jag behöver kunna till dess! Så istället för att dricka cider och dansa ska jag se criminal minds, hänga tvätt och lägga mig tidigt så att jag imorgon kan åka till skolan så att jag ska klara certifieringen. Givetvis är helgen och den kommande veckan också tid då jag ska studera medan alla andra grillar och myser i solen. Hoppas att det är så varmt att man åtminstone kan sitte ute och plugga så man får lite fräknar!

Det är inte roligt att ligga i ofas med universitetet!

Konsten att nyktra till

Fick ett sms ikväll med en tillbedjan om tips för att nyktra till. Sådant håller jag ju sällan på med så hade väl inga bra svar på den frågan. Det som var roligt var att personen som skickade sms:et hade stavat rätt på allt i hela sms:et (vilket vanligtvis betyder att man inte är så full som man tror) utom sitt eget namn! Så jag kan ändå köpa att det var en viss promillehalt i henne. Tydligen kan de festa i Uppsala också!

Neeeej!

Har tydligen missat första träningspasset inför fotbollsmatchen Hg vs Flamman. Jättetråkigt! Var ju supertaggad men visste inte att det startat.

Så går det när man jobbar så lite som jag kommer göra! Missade bokningsmötet så har bara ett pass denna månad, förra månaden hade jag fem eller sex! Det är roligare på det viset men tror det är bra för mina studier att jag bara har ett!

Årets första!

Idag hade jag och några tjejer i klassen årets första grillkväll! Fläskfilé med potatissallad och honungsmarinerade grillspett av champinjoner, paprika, rödlök, zuccini och körsbärstomater. Jag minns inte ens när jag åt något så gott senast! Det smakade verkligen sommar, helt underbart! 
 

Livsfilosofi

Snart är det den femtonde och det är sista chansen att ändra sig och byta utbildningsval till hösten. Givetvis drabbas jag av kalla fötter och vet inte hur jag ska göra. Just nu hanterar jag det genom att hålla mig borta från studera och bara tänka på allt som kommer bli bra. Inget av det jobbiga. Lever efter en ny filosofi som jag hörde på radio i morse. Det var Emil Jensen som sa:

Ta ut glädjen i förskott. Blir det den inte lika bra som du trodde har du ändå fått ut glädje utav det.  


Världens längsta...

...måndag! Skulle kunna vara. Skola heeela dagen bara för att rusa vidare till universitetet för ännu en lektion. Sedan till affären, laga mat och lunchlådor, diska och äntligen är dagen slut! Vår lägenhet ser ut som en enda röra eftersom vi aldrig är hemma och när vi väl är hemma har vi för mycket annat att göra. Något ska man ju ha helgerna till.

Imorgon ska jag gå till skolan för första gången! Vintern har inte riktigt tillåtit det för jag varit för rädd för att slå ihjäl mig. Nu jäklar! Ska försöka hinna förbi cykelaffären och fixa lamporna på min cykel så jag kan använda den utan att riskera böter. Tight om det hinns med dock!

Lite nya lärdomar kommer här!

Om man äter eller dricker något som är beskt innan du äter kopplar hjärnar igång det parasympatiska systemet som främjar matsmältningen och gör att vi hinner känna mättnadskänslan innan vi äter för mycket. Det finns "beska droppar" att köpa på hälsokosten som man blandar i vatten eller så är ruccola väldigt beskt. Ta det som en liten "förrätt" tio minuter innan du ska äta på riktigt så slipper du den övermätta-jag-måste-knäppa-upp- byxorna-känslan.

Kvinnor som är gravida har något som kallas foglossning när de närmar sig förlossningen (hade jag ingen aning om!). Det innebär att ett hormon utsöndras som gör att ligament och muskler i bäckenområdet blir "slappare" för att möjliggöra att barnet ska passer (hade jag inte heller en aning om!). Det här ska som sagt hända straxt innan graviditeten men för många kvinnor kommer det långt tidigare eller fortsätter långt efter barnet är fött vilket kan göra väldigt ont eftersom att man inte får något stöd eller stabiltet i sina rörelser. Det kan vara ett tecken på magnesiumbrist! Magnesium kan man köpa som kosttillskott och finns rikligt av i pumpakärnor. Läkare får/kan inte hänvisa till det eftersom de inte förespråkar alternativmedicin och skickar istället med kryckor till patienten. 

För att producera 1 ton kött krävs 100 ton växter så om fler människor åt mer vegetariskt skulle vi kunna föda många fler människor. 

Känns som dessa nya lärdomar kändes lite tyngre än de förra. Men man kan aldrig veta när man träffar en foglossande kvinna eller någon som vill gå ner i vikt!   

Matmedveten

Idag när jag var och handlade tog jag mig tid att kolla på innehållsförteckningen när jag skulle köpa kalkonskivor och insåg till min förskräckelse att jag aldrig mer ska köpa det paketet jag brukar köpa! Jag har vissa krav som jag försöker hålla mig till åtminstone när det gäller kött.

För det första ska det alltid vara svenskt kött, helst grönsaker också men det är svårt på vintern. Anledningen är att jag vill stötta de svenska bönderna som måste konkurrera med utlänska bönder som inte alls har lika stränga lagar för hur djur ska hanteras eller vilka besprutningsmedel som får användas. Att det ur miljösynpunkt också är bättre är som en bonus!

Jag försöker att undvika natriumglutamat som är en högst tveksam tillsats som många hävdar borde förbjudas eftersom mycket indikerar att den är hälsofarlig. Att undvika den helt är dock jättesvårt eftersom den finns i så mycket, t.ex. blandkryddor och köttprodukter.

Givetvis vill jag ju inte ha en massa tillsatt socker! Varför skulle jag vilja ha socker i mitt pålägg? 

Jag gav nästan upp! Jag ville ha rökt kalkon i skivor och ingen tycktes klara av det kravetn! Då försökte jag kolla på skinka istället för tänkte att det smakar ju nästan likadant men hade svårt att hitta skinka också! Till slut hittade jag kalkon från scan som uppfyllde alla dessa krav. Det innehöll i och för sig glukos men de andra jag tittade på innehöll både glukos och socker. Nackdelen var ju att det bara fanns i små förpackningar men fick duga.

Varför ska det vara så svårt att hitta bra mat? Många sätter ju stora etiketter på det de de gör bra på förpackningen men då är det oftast dåliga på något annat. Det är bara att inse att när man blir stor får man skaffa en gård för egenförsörjning.    

New Moon

Nu har jag äntligen sett New Moon! Väldigt långt efter alla andra men så blir det ibland. Den här var ju mycket bättre än första filmen. Äntligen lite action! Jag känner ju dock litedant som när jag läste böckerna. Hon väljer fel kille. Förklaras ju varför senare i historien men tycker ändå att det andra killen är bättre. Och framför allt snyggare...

Ormgrop?

Jag var ute och googlade efter en bra bild till framsida på affärsplanen vi ska göra på driva eget -kursen och hittade det här!

Ett spa i Irael erbjuder en ormmassage för 40£. Behandlingen genomförs av sex icke-giftiga ormar och ska tydligen ha en avstressande effekt. Storleken på ormarna beror på hur djup massage man vill ha. Personligen känner jag att jag aldrig någonsin skulle låta någon lägga en bunt ormar ovanpå mig och desstuom ta betalt för det! Eller vad tror ni? Finns det en marknad för det här?


Party party

Nu är sminket på och cidern öppnad, twister och ölpyramiden väntar. Nu kör vi!

Ps. Vi saknar dig Sara!

Vecka ett!

Nu har jag klarat första veckan! Havregrynsgröt med krossat linfrö, pumpakärnor, lättsockrad äppelmos och mjölk äter jag nu varje morgon och jag frågar mig själv hur är det möjligt? Jag har i hela mitt liv varit morgonillamående och inte fått i mig en bit! När jag var åtta eller nio så slutade mamma tvinga i mig mat på morgonen efter att jag spytt i skolbussen två gånger. Nu fungerar det jättebra!

Dessutom har jag inte druckit läsk eller ätit godis under denna tid. Äter dessutom sallader och alternativa kolhydrater som quinoa istället för vanlig pasta. Har gått lite kort tid för att se effekt med kroppen känns annorlunda även om vågen ännu inte visar så stor skillnad.

Idag ska jag dock göra allting ogjort genom att gå ut med brudarna. Men å andra sidan så hade det ju varit ännu värre om jag inte ändrat något alls, då skulle det ju bara fortsätta byggas på! 

Det nya livet

I tisdags vägde jag mig för första gången sen oktober eller något sådant. Vilken tjock! Sedan jag flyttat till Linköping har jag gått upp sex kilo! Ingen lovande start inför beach 2010. Dessutom är jag lite orolig över utbildningen jag valt. Det känns som att om man ska syssla med hälsa som ett arbete så inger man inte särskilt mycket fötroende om man själv ser helt nergången ut. Så nu börjar det "nya" livet.

Tänkbara orsaker till viktuppgången är det ständiga fyllan, att Jocke och jag inte vant oss in med vardag så att vi myser med för mycket godis och att jag faktiskt tränade fyra gånger i veckan förut. Nu blir det på sin höjd två gånger per vecka. Men det ska det bli ändring på! Så ett tag framöver så lagar jag och Jocke vår egna mat, vi har laddat med frukt hemma, jag ska lära mig äta frukost så jag inte är lika hungrig på lunchen och ingen mer läsk i huset! 

Det har hållit i två dagar i alla fall men jag är orolig över min dåliga karaktär!  


Veckans lärdomar

Här kommen några av veckans lärdomar som jag tänkte dela med mig av!

1. En tydlig indikation på att man förbättrat sin kondition är att man börjar svettas tidigare under passet och mer.

2. Om du äter mat på en restaurang får du betala standardmoms på 25%. Om du däremot tar med dig maten hem klassas maten som livsmedel istället och då är det bara 12% moms. Det här är anledningen till att många pizzerior har hämtmaten billigare och det är alltså inte för att de får diska besticken som jag länge trott! Och vi vill nog inte veta hur många miljoner Mc Donalds drar in på sin drive thru genom att ta samma pris i luckan som inne i restaurangen fast momsen är så betydligt mindre!

3. När man beräknar maxpuls har jag fått lära mig att man ska räkna 220-ålder men nu vet jag att det gäller enbart män! Eftersom kvinnor har  så mycket mindre hjärta än män så ska man räkna 226 - ålder. 

Det roligaste med skolan är att man faktiskt lär sig något nytt varje dag. Det tråkiga är att det är så liten del av det man hör som faktiskt fastnar. Hoppas ni uppskattade den lilla lektionen!

Aj!

Jag har fått ett munsår. Jag hatar verkligen munsår. Inte nog med att det gör ont och läppen ser ut att långsamt fräta bort det går ju vare sig att tala eller äta utan att dra isär det som håller på att läka! Jag säger bara aj!

Tillbaka!

Nu var man tillbaka till Linköping och kan återgå till vardagsstressen som inte alls är jämförbar med helgstressen! Då jag sist försökte plugga blev avbruten av en ihärdig ström sms, telefonsamtal och jehovas vittnen fick jag ta itu med det när jag kom hem idag. Inte hela fair att lägga provet första lektionen efter ett lov..

Nu är klockan halv ett och jag har lagat matlådor till morgondagen trots att jag ätit. Vilket måste vara något av en prestation! Men jag tror helt enkelt inte på färdigköpta matlådor! Jocke förhörde mig medans jag gjorde mat och det sitter fast väldigt långt in. Bara jag får fundera lite går det nog bra.

Något som dock fick mig på väldigt bra humör var att när vi öppnade hemmets portar komma ihåg att vi städade precis innan vi åkte! Lägenheten var städad, ren och välkomnande. Sååå skönt! Nu börjar jag förstå det eviga tjatet från föräldrarna när man var liten. Det blir så mycket skönare att komma hem!

Det här blev mest osammanhängande nonsens, helt klart hög tid att gå och lägga sig!

Ballerina-påsk-gubbe?

Fick besök av kusinerna igår! De var så snygga! Riktiga påskkärringar, eller ja Emma var enligt egen utsago en ballerina-påsk-gubbe!


Allsång

Tror att ett visst nummerupplysningbolag lyckats med sin reklam då vi kört 118 800 som allsång på förfesten!

Påsksmällen 2010

Påsksmällen genomfördes även detta år trots att vi nog aldrig haft så dåligt väder, det brukar ju faktiskt vara snöfritt vid påsk i våra hemtrakter!

Lägret fick flyttas upp på berget för att vi skulle komma undan så mycket väta som möjligt. Fyrhjulingarna fick dock visa vad de gick för och aldrig förr är det väl så många som kört fast! Efter grillningen var jag tvungen att fara vidare så jag skulle hinna träffa pappa och lillebror innan jag ger mig av hemåt Linköping igen men jag tror att det blev en lyckad dag för de femtio deltagarna som var där.


Lokalt?

När det ösregnar på framsidan av huset och inte en droppe på baksidan, är det då det kallas för en lokal regnskur?

Utlandet

Med denna oändliga vinter bakom oss så trodde jag att mitt utomlandsbeger skulle lägga sig. Vad jag bedrog mig! Viljan att åka och se andra saker, platser, kulturer är större än någonsin!

Har blivit något av ett ofrivilligt fan av "Foki" som just nu befinner sig i Japan. Japan! Japan som i cirka ett halvår varit drömresan och som jag hoppas kunna förverkliga. Om ett till två år! Jag är så förbannat avundsjuk! Ingen idé att låtsas om något annat. Inte nog med att hon tjänar pengar på sin blogg (jag har sedan jag varit fem drömt om en karriär inom skrivande men aldrig trott att det var genomförbart), hon stjäl dessutom min drömresa! Det är inte rättvist för nu ser jag också att det är så bra som jag föreställt mig det!

Alltså jag vill iväg! Jag önskar att jag hade oändligt mycket pengar och oändligt mycket tid så att jag kunde se allt och lite till (finns det någon mångmiljonär som vill investera i någon som är villig att sälja sin själ för en jorden-runt-resa så hör av dig!).

Plötsligt känns Luleå inte långt bort nog...

Ghaa!?

Som sagt, inget är så stressigt som att åka hem! Mitt liv just nu;

Fredag: Påsksmäll (släkt och vänner samlas i skogen, åker fyrhjuling och grillar korv. Ca 50stycken beräknas medverka under morgondagen).

Hälsa på pappa och lillebror

Påskmiddag med "Svärföräldrarna"

Lördag: Träffa systeryster

Helkväll med tjejerna. Allt kan hända!

Söndag: Påskmiddag med mor och co

Masagepraktik

Måndag: Inte helt spikad med hoppas kunna hälsa på farföräldrarna.

Återvända till Linköping.

Tisdag: Grundmedicinprov... Någon mer än jag som inte tror att det kommer gå så bra?

Bilden är från förra årets påsksmäll och tro mig, det kommer vara ännu blötare mark i år!












RSS 2.0