Mat och bak

Nu introducerar jag en ny kategori i bloggen! Har en vän som enligt egen utsaga under lång tid levt på köpeköttbullar, snabbmakaroner och ketchup och i klassen har vi pratat mycket om att man kan ju laga ganska mycket mat men att man lätt fastnar i ett par olika rätter bara för att man inte kommer på något att laga. Så här kommer det då och då dyka upp lite tips och idéer!
Tänkte starta med världens lättaste måltid! Jag har alltid kallat den för Pappas pasta eftersom han lagade det här till mig när jag var liten! Du behöver:

*Lätt och rökt (finns från märket Lithells, ska vara en lättare variant av bacon)
*Champinjoner
*Bandspagetti
*Creime Fraiche

Och det här är det enda du behöver göra! Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Går givetvis lika bra med vanlig spagetti eller makaroner men jag har alltid ätit den så här. Hacka champinjonerna och stek dem ihop med baconet som du strimlat. När båda delar fått lite färg häll creime fraichen i pannan och salta och peppra. När det blivit en sås blandar du ihop det med pastan. Lätt som en plätt!

Ett tips som kan göra hela skillnaden kommer här. Använd färska champinjoner för 1. De är mycket godare 2. Då slipper du köpa en hel burk och måste klura ut ännu en maträtt som innehåller svamp! Om du inte gillar svamp kan du givetvis göra den utan men enligt pappa så ska man steka champinjonerna ihop med köttet ändå och sedan peta bort dem, annars förlorar man en krydda!

Sara, en klasskompis till mig, hade en variant på den här rätten. Då byter man helt enkelt ut lätt och rökt mot en helt vanlig bacon och så använder man smaksatt creime fraich. Hon rekommenderar paprika chili!

Helgen i bilder

        

      


     

  
   

 




Skönhetssalong på BK 11

Idag är första dagen med mitt finfrämmande. Vid 12 kom mamma, Johan och Erika och vi gick och åt lunch. Vilket var lite bortkastat på mig då min mage protesterade vid allt intag. När servitören plockade av allas tallrikar tittade han på mig och sa "Du äter lite till" och lämnade den framför mig. Det här hade givetvis min familj väldigt roligt åt. När vi sedan skulle gå kom en annan servitör och frågade  oroligt om det var något fel på maten. Då min hjärna inte kopplar riktigt som den ska utan mer som i någon slags hackig slowmotion svarar jag högt och tydligt " Nej, inte alls. Jag är bakfull". Kanske inte helt genomtänkt. När vi går ropar han efter oss att vi ska ta det lugnt. "Och speciellt du" tillägger han och tittar på mig.

Vid två anlände Erikas Henrik med buss och vi rekade inför morgondagens shopping. Officellt heter det givetvis att vi visade mamma och Johan Linköping. Mamma passade dock på och fyndade två partyblåsor och lite goda ostar. När Johan hittade ett konditori så köpte vi lite fika och åkte hem till lägenheten. Efter fikat åkte mamma och Johan hem till skogarna igen.

Efter en film, tacos och morden i midsummer startade skönhetssalongen här hemma. Erika har i blekt och färgat mitt hår så det är några nyanser ljusare nu är förut och även om färgen inte blev helt jämn så blev det väldigt bra. Var orolig efter blekningen för då var det inte snygg och blekningen hade tagit olika mycket i håret så hade massor av olika nyanser. Men som tur var redde färgningen ut det där ganska bra. Erika i sin tur vill klippa luggen. Jag som aldrig klippt någons hår över huvud taget och bara hade kökssaxen fick lite panik men tror vi redde ut det ganska bra till slut. Och om inte så växer det ju faktiskt ut igen!

Nu ska jag nog lägga mig och lämna dessa turturduvor ifred en stund. Jocke är en väldigt upptagen man och förväntas inte hem igen förrän vid fyra nu på morgonkvisten. Bilder på våra mästerverk kan komma upp imorgon om jag kommer ihåg att ta med kameran ut på stan!

Gårdagens fest

Hallååå!

På torsdag tänkte vi (moi, Emelie och Emily) partaja på hg och tycker att ni alla ska hänga på!

Ett sidoprojekt under kvällen och natten (hela grejen egentligen, men för att inte skrämma bort er...) blir att definiera fyllenivåer. Det här planerades noga under inverkan av några cider i torsdags.. Ni har väl hört talas om kisfylla, klappkanon och släpfylla?! Vad är vad? När kommer när för vem? Och vad finns däremellan? Det blir experimentet för kvällen!

Vi ses på torsdag! Klockan sex på hg. Sharp!;)

Kram J.
Det här var alltså upplägget för gårdagen. Allt gick enligt planerna tills vakten läste våra anteckningar och meddelade alla barerna att vi inte fick handla mer. Missnöjda med det beskedet gick vi hem till mig, drack varsin grogg och lite vin och sjöng singstar. Så här idag när jag märkt hur jag mår kan jag kanske förstå beslutet om köpstopp men jag tyckte inte vi betedde oss illa på något sätt!
Vi får se om jag kan få tag i våra anteckningar så ni får ta del av vårt lilla experiment!

Uppvaktning

Idag kom äntligen halsbandet som jag längtat efter! Var lite mindre än jag först trodde men det blev bara ännu finare då. Insåg också att i min iver över auktionvinsten glömde jag tacka de andra som uppvaktade mig i helgen. De som inte gav mig pengar utan faktiskt köpt presenter var familjen pjungserud som köpt body butter på tub och olika massageoljor och mamma och Johan som köpt Aladin-dvd:n, en kokbok och gjort fotoalbum med bilder från min uppväxt! Det var jätteroligt! Dessutom hade de gett sig ut i snöovädret hela vägen till Örebro för att köpa denna fantastiska tårta! Så tack allihop för att ni uppvaktade mig på mitt något sena födelsedagskalas!


Ett tekniskt geni?

När jag är ute på webben och kollar bloggar och sedan tittar på min egen så blir jag ju allt annat än nöjd. Att min är amatörmässigt på gräsen till dåligt gjord är det inget sm går att ta miste på. Men jag försöker faktiskt! hjälpsidor som den här är det enda som hjälper mig bort från standardmallar! 

Idag är jag dock ganska nöjd med mig själv, har ändrat teckensnittet i inläggen eftersom jag tyckte att den gamla såg så barnslig och kladdig ut. Blev mycket mer lättläst så här. Dessutom har jag lagt in en kort presentation under profilbilden så att nya läsare ska kunna få en snabb inblick i vad bloggen handlar om. Att jag lyckades lägga in det anser jag själv vara på gränsen till tekniskt kunnande, även om jag givetvis läste mig tll det mesta. Jag klarade ju trots allt att tyda instruktionerna...  

Sova?

Nu har jag snart varit vaken i 12 timmar, alltså borde jag snart få gå och lägga mig. Kommer fortsätta hävda att Jocke var snooze-ansvarig i morse och bär skulden för den sena uppstigningen.
Varför heter det sjusovare? Är det någon som kan ursprunget till det? För sju är det ju inga problem att sova till, snarare tvärtom om. Åtta är nog gränsen för mig, efter det kan det vara behagligt att gå upp. Allt innan dess är ju en pina! Så varför säger man sjusovare till dem som sover länge?

Heja Sverige!

Så typiskt svenskt att be om ursäkt för att köra taktiskt! Talar givetvis om Södergren under staffetten. OS-staffetten Sverige nyss tog guld i! Bra jobbat grabbar, heja Sverige! 

Ett mysterium



Hur är det möjligt att jag aldrig har något att ta på mig?


Duktiga

Igår så gick Jocke och jag upp en timme tidigare än vad vi egentligen behövdeför att tvätta! På kvällen så åkte vi till maxi och storhandlade så nu är frysen fylld till max! Vi fortsatte vårt duktighetsryck idag genom att storstäda hela lägenheten och sortera i våra garderober. Dessutom gjorde vi egna hamburgare till lunch.

Problemet med att vara så här duktiga är att man gärna nöjer sig sen. Man vill belöna sig själv med lite chips på soffan eller en öl på HG. Och det hade ju gått bra om inte provet i grundmedicin lurade kring hörnet! Nu ligger böckerna här bredvid mig och ger mig dåligt samvete men jag har ingen lust eller motivation till att öppna dem idag. Antar att jag måste. Suck.  

Avundsjuk

Hittade den här bilden när jag istället för att plugga slö-googlade. Åh, vad jag önskar att mitt rum sett ut så när jag var liten! Undrar om Jocke skulle gå med på att pimpa datarummet lite...

Fler bilder hittar du här

Prestationsångest

Charlotte Kalla, 23. OS-guld och OS-silver. Anna Haag, 22. Två OS-silver. Emily Landin, 21. Och vad har jag presterat? Ingenting!

Lägg av!

Nu får det faktiskt vara nog! Det snöar hela dagarna varje dag! Den snön som ligger kan väl få ligga kvar men allvarligt, vi behöver ingen mer! Nu räcker det!

Första, andra, tredje...

...sista budet! Smycket går till Emily i Linköping. Idag har jag för tredje gången bjudit på ett och samma halsband på internetauktion. Har haft som princip att inte gå över 500 kronor, är trots allt bara ett halsband! Men idag kunde jag inte hålla mig utan fick gå upp till 545 kronor för att vinna. SÅ jag använder mina födelsedagspengar som jag fick i helgen! Som min mamma sa, nästa nalla samlar ju på något så varör ska inte du också få göra det? Tack familjen Lind, mormor och morfar, Pia och Håkan och familjen Henningsson som bidrog till detta underbara halsband som jag suktat efter sedan mitten av december! Kan knappt bärga mig till det kommer!  



Lipsill



Jag är en sådan lipsill! Under helgen har jag kämpat mot tårarna flera gånger för jättelöjliga saker! Det är tur att man är tjej och kan skylla på hormoner i preventivmedlen... Första gången var i bilen på väg hem när det jag för första gången hörde den nya versionen av "We are the World" som 80 olika artister spela in för offren i Haiti. Andra gången var när jag såg sammanfattningen av Anna Haags medaljbragd. Det är nog bara att inse att jag är helt oförmögen att distansera mig. Följ länken nedan eller se youtube-klippet ovan och se om ni hanterar det bättre än jag!


http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=128895&a=1898264&lid=puff_1898296


Ett äventyr

Man är inte så kaxig i sin bil, på väg från Linköping och ska till Örebro när man efter fem minuter ser att plogbilen kört av och ligger på sidan i diket. Det vet jag nu!

Jag kom i alla fall hela vägen i ett stycke utan några större bekymmer men man inser verkligen hur lite man tjänar på att köra för fort. Körde mellan 30 och 50 km i timmen långsammare än hastighetsbegränsningen nästan hela vägen och tog bara en kvart längre tid än när man håller hastigheten. Att köra 10-30 km fortare i timmen korta sträckor är faktiskt bara psykiskt för att det ska kännas som att man kommer fram fortare!

Jag tycket också att jag bevisat min tes om att de flesta (läs nu de flesta så ni inte blir upprörda på mig...) som kör av om vintern inte kör med tillförsikt. Jag provbromsade med jämna mellanrum för att kolla väglaget, höll ett långt avstånd till den framför så att jag inte ska köra in i den om vi måste bromsa och bilen glider och framför allt inser att hastigheten som står på skyltarna är högsta hastigheten vid bra förhållanden. Enda gången jag tyckte det var obehagligt idag var när en bil inte hade tålamod och körde om så all min sikt försvann. När jag säger all sikt är det ingen underdrift. Väldigt svårt att fatta bra beslut då jag visste att jag hade bilar både framför och bakom mig!

Så resan hem till skogarna var ett riktigt äventyr, jag hoppas det lugnar sig till imorgon när jag ska tillbaka!

Misstolkat

Idag skulle en lärare sent på fredag eftermiddagen berätta om wiplash. Efter en liten felsägning och en hel klass mentala sammanbrott släppte hon oss tidigare.

- Detta uppkommer när man blir körd bakifrån.

Hysteriska skrattsalvor i tio minuter sedan skall hon försöka fortsätta.

-Man anar inte vilka krafter man utsätts för.

Fortsatta hysteriska skrattsalvor.

Irritationsmoment i trafiken

Jag är en bra bilförare. Jag klarade både uppkörning och uppskrivning på första försöket. Jag kan mina trafikregler och använder dem korrekt. Oftast. Mitt problem är ju att jag inte hittar någonstans ens om jag åkt där hundra gånger och ibland får ta lite snabba beslut som att tvärnita på E20 och korsa heldragen linje för att att komma på rätt spår igen. Men inget värre än så!

Däremot blir jag irriterad över alla dessa stolpskott som finns i trafiken och de som stör mig allra mest är de som inte ens kan använda sina blinkers korrekt. Blinkers ska man använda vid svängar, filbyte och andra eventuella riktiningsförändringar. Hur svårt kan det vara!?
Nu tänkta jag i två exempel visa på hur det kan te sig en vanlig morgon på min färd från hemmet till skolan. På vägen passerar man fyra rondeller och skall göra en vänstersväng med trafikljus.

Exempel 1. Rondeller

Enligt lag skall du blinka ut dig ur rondellen för att visa att du skall ut, dels för att bilen bakom ska vara beredd på en eventuell fartminskning och för att bilar på väg in i rondellen ska kunna se att det blir en lucka att åka i. Varför är denna enkla sak så svår? Varannan bil missar detta vilket att jag sitter och svär över att det tar dubbla tiden att komma fram och det bildas långa köer innan varje rondell! Sedan finns det många som blinkar vänster när de är inne i rondellen för att visa att de vill hela vägen runt. Åh vad irriterande det är! Det finns ingen lag som säger att du ska göra det utan något påhitt som fått fäste! Jag kan ju inte veta vart i rondellen du svängde in och hur långt du har kvar på ditt varv vilket gör att du ändå måste blinka ut dig vilket gör allt vänsterblinkade helt överflödigt!

Exempel 2. Vänstersväng med trafikljus

Vid vänstersväng skall du blinka vänster. Skall du byta fil så ska du blinka åt det hållet du vill byta. Detta för att bilar bakom dig inte ska köra in i dig. Detta är så självklart och ändå är det så många som inte klarar av det. Helt utan förvarning går det från högerfilen rakt in framför bakomvarande bil och sedan ännu en fil till vänster för att komma till svängfilen. När de väl kommit (utan att blinka en enda gång) får de stanna vid trafikljuset. När de väl står där i en "du-får-bara-svänga-vänster-fil" bestämmer de sig för att nu är det dags att slå på blinkersen vilket inte alls är nödvändigt längre då det står i den filen! Varför!?

Det här är saker jag svär över dagligen. Vad stör dig i trafiken?

Ännu en lång dag

Idag har varit nästan lika lång som igår men idag känns bättre! Vanliga lektioner istället för ett stressande prov och fick åka hem medan det fortfarande var ljust. När jag väl kom hem hade Jocke lagat klyftpotatis och lövbiff!  Dessutom var det parallellklassens tur att ha kvällspraktik så Isabelle och jag gick och kollade om de hade några återbud och de hade de! Så vid halv sju var vi tillbaka på skolan för att för en gångs skull få massage!
Efter massagen stack vi iväg till campushallen för ett pass afrodans, jätteskönt att få röra lite på sig! När jag kom hem så var det skidor på tv så vi poppade popcorn och myste lite på soffan. Så nu är det precis lika sent som igår men känslan i kroppen är så mycket bättre!

Längsta dagen ever

Den här dagen har varit så sinnessjukt lång! Var på skolan vid tio och skrev prov, sedan lektioner till tre. Saden hade vi massagepraktik i fyra timmar i sträck! Sååå trött blev jag och sedan var det bara iväg på bokningsmöte och semleätande. Klockan tio var jag tillbaka hemma och hade inte ätit mer än en semla och en kiwi sedan lunch. I brist på ork och lust åt jag en halv gurka med dipp och sedan sprang jag ner med det mest akuta till tvättstugan. Halv tolv ska jag hämta den igen och hänga upp den innan jag får gå och lägga mig. Sedan är det bara upp igen till åtta och åka till skolan. Aldrig någonsin har motivationen att gå till skolan varit så liten, inte den här skolan i alla fall. Har det svåraste ämnet först och sedan det tråkigaste. Känns ju som jag nyss var där! Och det var jag ju...

Lycka

Jag fick en födelsedagspresent och tårta när gänget var här i helgen. Tårtan hade ett chokladhölje med pärongrädde i. Sååå gott va! Som jag sa till Jennie; Du hade kunnat välja vilken tårta som helst och den hade inte varit godare än den här! Meningsuppbyggnad är inte riktigt min grej.

Presenten sen då! De känner mig så väl. Ett Disney Couture -armband med en inskription från Peter Pan, Think of a wonderful thought. Tänker aldrig ta av det! Typ...



Helgen i bilder

   

   

   

   


Efterfest

Nu sitter vi med våra fem temporära inneboende och har efterfest framför OS. Kom precis hem från en suverän kväll på HG där grabbarna hetsat spanjorer till stagedive, Jennie vunnit pengar på Black Jacken och vi dansat som aldrig förr! På vägen hem passade Johan på att mucka gräl med ett gäng genom att kasta snöboll på en killes tjej och sedan springa. Han hade inte en chans enligt hans egen historia och har aödrig blivit så snöpulad i hela sitt liv.

En toppenkväll alltså! Kameran dog för mig men imorgon så kan det bli både foto och film på helgens bravader!

Provångest

Jag har nått det stadium att paniken över att inte klara mig är större än koncentrationen så  jag läser och läser och läser men jag minns ingenting. Det enda som stannar i mitt huvud är mantrat "jag kommer vara den enda som kuggar" och det tycks vara det enda min hjärna orkar fokusera på!

Det sägs att vi bara använder ca 10% av hjärnans totala kapacitet, det vore verkligen läge att koppla på ett par procentenheter till! Hur gör människor? Jag har glömt hur man gör när man pluggar! Har det alltid varit så här svårt!?

Vispop

Nu kommer tips på tre fantastiska artister! Åtminstone för er som gillar lite mer okommersiell musik åt vispophållet.
Första artisten är mer än påminnelse än ett tips, vispopkungen Lars Winnerbäck som nyss släppte ett nytt album, Tänk om jag ångrar mig och ångrar mig igen. Om mot förmodan Larsa är något nytt för dig så kommer några av mina favoriter här!

Kom ihåg mig
Du gamla, fria nord
Dunkla rum

Nu är det säkert många men inte alla utav er som upptäckt stjärnskottet Melissa Horn! Man skulle kunna säga att hon är den kvinnliga motsvarigheten på Winnerbäck och har faktiskt gjort en duett tillsammans med honom. Sjunger kanske lite mer innerligt än honom och har inte riktigt lika komplicerade texter. En fantastiskt sångerska det är ett som är säkert! Lyssna på någon av dessa så förstår du vad jag menar!

Jag kan inte skilja på
Säg ingenting till mig
Vår sista dans

Här kommer en artist som jag själv nyss blev tipsad om! Tydligen kommer han att turnera i sommar i ett ganska begränsat antal städer då han tänker gå mellan spelningarna! Han kommer starta i Stockholm och sedan sjunga städerna på väg till Oslo. Stiko Per Larsson heter den här killen och jag förstår inte att jag inte hört talas om honom förut!
Tro inte på nåt
Den tunna röda linjen
Cykla fortare

Hoppas ni hittar något ni gillar och tack till Clara, Malin och Jenny för att ni upplyste mig om denna underbara musik!

Otur...

Emily säger:
min klasskompis sa sist när vi var ut att dansgolvet var till för dem som inte hade  råd att hänga i baren  
Elias säger:
det är ju det jag brukar säga 
Elias säger:
hon verkar nice, är hon snygg, singel och sugen?
Emily säger:
haha han heter niklas  
Elias säger:
fack

Bakningskungen?

Sist när jag gjorde muffins var det massor av människor som blev imponerade! Så tänkte skryta lite med mina kakor som jag bakade till mormor och morfar i julas. Morfar är diabetiker så dessa är helt sockerfria!

  


Denna oändliga vinter...

  

NU                                                DÅ


Jag älskar vinter. Man får ta på sig massor av kläder; halsdukar, mössor, tumvantar och det bästa av allt... Dunjackan som alla ser lika tjocka ut i! Man kan åka slalom, pulka och ofta är det så kallt ute att det är berättigat att bara sitta inne och se på film med popcornskålen i soffan. Men, jag har gjort det nu. Vinterhullet ligger som ett täcke runt magen, hyn är så blek att man nästan måste kisa och filmerna börjar ta slut. Jag längtar efter kjolar, flipflops, linnen, att det inte blir ett stort projekt med kläder och skor bara för att man ska ta sig ut genom ytterdörren! Att kunna vitsas och träna utomhus, att kunna sitta ute med en köttbit på grillen och en kall öl i handen. Och framför allt, att slippa se ut som en albinovalross!

Men det tycks dröja, kylan verkar inte vilja ge med sig och marken är lika vis som den var för en månad sedan. I sommar kommer jag antagligen längta tillbaka hit igen. Tänk ändå att vi har flrdelen att leva i ett land med omväxlande väder! Förstå att ha det så här jämt, att behöva åka utomlands för att se barmark. Eller tvärtom, alla dessa människor som aldrig upplevt den där glädjen i den första snön. Hör på mig, så okaraktärisktigt att hitta något positivt i alla denna tristess! 

 


Struktur

Jag har haft ett halvår helt utan fasta tider och rutin och det märks verkligen! All självdisciplin är som bortblåst och skjut upp det du egentligen kan göra idag var mottot att gå efter. Det här håller inte! Sist jag hade undervisningsfri vecka gjorde jag en lista på allt jag borde ha gjort. Den här gången ska jag göra en lista på saker jag ska göra och förhoppningsvis är det lättare att jobba därifrån!
*Göra uppgiften till universitetskursen och gå på föreläsningen
*Göra praktik på båda mina praktikpass
*Köpa desinfektionsmedel till bänken
*Läsa på till provet på tisdag och göra alla instuderingsfrågor
*Städa inför helgen då vi får gäster
*Jobba på HG
*Skriva och skicka in sommarjobbsansökningar
Det här är alltså det jag ska göra istället för att sova till lunch, titta på tv och film, dricka alkohol och andra tidsfördriv som man annars aldrig sysslar med förutom när man har viktigare saker att göra.

Vad hände?

Igår kom vi hem från vintertrofén och känslan är väldigt dubbel. Vi spelade så smart! Vi spelade bitvis riktigt, riktigt bra. Bättre än vi gjort på år. Ändå vann vi inget! Vi var knappt nära vinst alls under helgen. Hur kan man spela bättre än någonsin och det samtidigt kan bli sämsta resultatet i lagets historia? Vad hände?

Själv var min insats begränsad. Första matchen sprang en tjej in i mig med full fart och kapade mig rakt över ena knäet som har gjort ont och varit instabilt sen dess. Spelade inte alls så mycket som jag brukar eller kanske hade behövt göra eftersom det blev rejält manfall mot slutet. Mitt ben känns idag bättre men är blått från knäet och halvvägs ner över smalbenet. Matchar ganska bra min ena stortånagel som jag nog inte kommer att få behålla på foten särskilt länge till. Jag brukar ju aldrig skada mig! Sjuk brukar jag vara men aldrig skadad. Känns ovant!

Idag har jag försökt jobba lite med min kurs Fysisk aktivitet och hälsa som jag försummat rejält när jag varit på massagelektionerna. Ska dit till fem så får lägga på ett kol. Ska försöka hitta definationer på vad hälsa är så inte så klurigt. Har dock prov på anatomi och fysiologi nästa tisdag så har lite ångest över allt jag behöver lära mig! Vi fick i alla fall lite instuderingsfrågor i fredags som kanske kan vara lite vägledande om hur provet kan se ut. Tillbaka till böckerna!

Första gången...

...som vi haft praktik på skolan och vi överlevde! Sitter hemma hos Isabell nu och väntar på att en massa klasskompisar ska komma hit. Blir onlinepizza, öl och utgång!

Skola imorgon men det är ju bara en första skolpraktik! Det finns alltid något att fira!

Halvvägs till 42!

Igår fyllde jag 21 år! Mamma har förvarnat mig att det här är sista året jag kommer räknas som barn i släkten. Så från och med nästa år blir det inga fler presenter och bara en julklapp. Serieglädjemördare...
Men gårdagen ar konstig, det är första gången jag bor utom räckhåll för familj och vänner så blev inte firad på vanligt vis. Istället för att bli väckt med sång på morgonen fick jag väcka Jocke en kvart innan jag skulle till skolan så att jag skulle få öppna paket. Var väldigt uppskattade presenter i alla fall! Presentkort i min nya favoritklädaffär och ett halsband med rubiks kub på. Den är för övrigt hopplös att lösa! Trots att det bara är fyra rutor av varje färg.
I skolan bjöd jag på fika som traditionen lyder när man fyller år. Elizabeth var så gullig och hade med ett tårtljus till mig som hon satte i min cupcake så jag fick blåsa ut ljus på min födelsedag!
Direkt efter skolan skyndade jag iväg till HG. Emelie sa att hon inte ville tvinga mig att jobba på min födelsedag men eftersom Jocke både hade labb och skulle jobba på HG så sa jag att jag hellre jobbade och träffade servisen än att sitta ensam i soffan på min födelsedag!
Som sagt, en ovanlig och konstig födelsedag. Telefonen gick varm dock och jag hade typ 30 meddelanden på facebook när jag kom hem. Jag ska ju på här ett par år till så kanske får vänja mig lite att det kan vara så här. Och det är ju mitt eget schema som hindrar mig. Mamma och jag satt över telefon med våra kalendrar och insåg att vi kommer fira mig någon gång i början av mars!
Men som mamma sa, så här får jag ju fira födelsedagen många gånger istället för bara en dag! Det har jag faktiskt märkt redan nu en dag efter.
Farfar är ju en riktig pärla! Ett par dagar innan så smsar (ja, han kan det!) och efterlyser en önskelista eftersom jag inte skickat en redan. Ja, om han frågar ska han ju såklart få det. Idag kom det ett paket på posten från en klädaffär på internet med en jättejättefin vinterkappa som jag önskat mig sedan november! Som sagt, farfar han kan han!
Den största överraskningen var ändå när jag tog in posten idag och någon skickat mig en postkaka! Det finns tydligen ett konditori som jobbar med tårtor i brevformat. Har inte smakat än men den såg väldigt god ut. Givetvis var det Clara som utfört detta ömtänksamma stordåd och hon gjorde verkligen min dag! Har gått med ett småleende sedan jag kom hem!
Så tack tack tack alla ni som visar att ni bryr er! Blir så glad och längtar efter er där hemma!

RSS 2.0