Slut på veckan

Den här veckan har jag inte haft några lektioner och jag skulle gör alla dessa saker man inte hinner när man är i skolan hela dagarna. Veckan skulle kunna sammanfattas så här;
Saker jag borde ha gjort:
*Hitta praktikplats
*Plugga till anatomiprovet
*Köpa studielitteratur till universitetskursen
*Träna/motionera
Saker jag har gjort:
*Bakat
*Festat
*Varit bakfull
*Klippt håret
*Tittat på film

Servisfest

I servisen är det tradition att de nyanställda ska ordna en fest för resten av gruppen och i torsdags var det min, Jenny och Linneas tur! Det svåra med att planera är att man vet inte hur de andra festerna brukar vara eftersom man själv aldrig varit med på någon!

Vi bestämde oss för grease-tema vilket inte var så smart eftersom vi sedan hade klädångest allihop eftersom vi inte hade några sådana kläder! Själva festen var indelad i före och efter HG. Före hade vi tre dryckesstationer; introtävling, frågesport och charader då man antingen kunde sätta dit andra laget eller förgöra sitt eget lag eftersom straffet som utdelades var shots. Sedan gick vi till HG för att få i oss något att äta och mer att dricka. Efter detta var det inte så mycket mer planering utan vi improviserade lite. Blev dryckeslekar och shotsbrickor på personalplan innan vi gick hem till Jenny och avslutade där.

Festen blev väldigt lyckad men som vanligt fick jag betala för det dagen efter när jag insåg att jag skulle servera på HG. Efter en hel dag liggande i soffan med tecknade filmer och enbart tre chips och avslagen cola i magen fick jag klä mig och gå till dit. Jga trodde aldrig att det skulle gå men jag genomled och satt till och med kvar någon till på eftersitsen (med cola istället för städöl). Påminnelse till mig själv; jobba aldrig mera bakfull!

Här näst väntar IBG (inte bara glögg) och efter det bör vi ha tre nya i servisen som får ordna fest. Kan knappt vänta...


Träning

Idag fixade jag gymkort, måste se till att det inte blir bortkastade pengar nu bara! Smygstartade träningen med lite crosstraining och rodd. Hoppas på ett gruppass på lördag!
Har också tränat lite på att massera idag, Jocke har spelat squash så han fick en ordentlig benmassage! Började läsa på till fysiologiprovet men är svårt, känns inte som man kan ta allt på en gång för då kommer man att blanda ihop det!

Sjölejon på Aqualand



Kom på att jag inte laddat upp något från själejonen på Gran Canaria, de var ju nästan det bästa! Så fantastiskt söta och både Jocke och jag sa att vi ville bli sjölejon i nästa liv så vi också kan glida sådär på magen!

     


Mina första cupcakes

Den här veckan är undervisningsfri och vi fick CSN igår så jag firade/fördrev tiden med att baka cupcakes för första gången! Visst blev de fina? Har faktiskt ingen aning om de blev goda, gillar ju själv inte sånt här supersött utan föredra salta chips eller popcorn men det är väldigt kul att baka. I alla fall när det blir mer som ett pyssel med karamellfärg och gulligt strössel. Köpte en massa olika gulliga saker så blir nog mer bak i framtiden. Dessa är nu nerfrysta och skall tas med till klassen nästa vecka när jag fyller år!






Prenumerera mera!

bloglovin

Utbildningsdag

Idag har vi haft utbildning på HG. Det var någon snubbe där som skulle visa hur man bar tallrikar (han tog bara tre själv och en i servisen kan bära fem så vi förstod inte riktigt till vilken nytta), sedan dukade vi och han pratade om dukning (vilket vi också tyckte att vi redan kunde) men sedan hade vi vinprovning! Jag är så dålig på att särskilja viner och dessutom komma ihåg vilka som var goda när man ska köpa igen så det var kul att se att man faktiskt kände skillnaden när man smakade flera samtidigt. Efter det följde en kort kassautbildning och sedan var det ölprovning. Dessutom räknades dagen som arbetstid, vi fick alltså betalt för att vara där! En väldigt trevlig dag på jobbet kan man säga!
Både servisen och kockarna råder av personalbrist så är du sugen på att bli en i gänget så kasta in en ansökan!

Helgen aktiviteter

Då så, nu har jag avslutat mitt pass på HG. Kändes som det var en evighet sen sist, kom knappt ihåg hur man gjorde! Med gemensamma krafter klarade vi trots allt båda sittningarna trots att det var kaos i början. Vår gruppansvarige hade bara fått uppgifter om en sittning när det skulle vara två och hade tagit in folk därefter men hon kom ner själv och hjälpte till när hon förstod läget. Jag lyckades fixa fördrinken helt själv och är snart en av de rutinerade eftersom en del ska sluta och det kommer massa nytt folk. Det blev en väldigt bra men kort eftersitts eftersom det fanns både vin och fördrink kvar till städölen så vi satt med tre glas var medan vi åt potatisgratäng med kött och blåbärscheescake! Ska dit imorgon igen på utbildning. Först får vi lite mat och sedan ska vi lära oss nya kassasystemet, bära tallrikar och ha en liten vinprovning om jag förstod det rätt.
Det var väldigt kul att jobba men när jag skulle gå dit var jag inte särskilt sugen. Var fortfarande väldigt trött efter utgången igår! Förstår inte, förr sov jag jättebra på fyllan men numera hamnar jag knappt i djupsömn. Vrider och vänder och vaknar och försöker somna om. Hopplöst! Men utgången blev riktigt bra! Vi var hos John och spelade både med andra ord och twister. Vi pratade och skrattade och dansade och hade jättekul! Hoppas bara att vi blir fler nästa gång! är dock lite orolig över diverse fyllebilder som kan komma att hamna på facebook! Man brukar oftast inte vara så snygg som man känner sig när man druckit lite!
Nu ska jag krypa ner i sängen och ta igen veckans sömnbrist med en ordentlig sovmorgon!

Fredag är ändå den dagen som känns bäst

Imorgon är det äntligen fredag, på programmet står inlärning av fler latinska ord, djup ryggmassage och klassfest! Blir första utgången med klasskompisarna, är lite nervös! När man umgås i nya kretsar vet man ju aldrig vilken nivå promillehalten ska ligga , hur den ska uppnås eller hur man ska klä sig! Men roligt ska det bli!

Latin

Okej, ett väldigt logiskt latinskt ord! Gluteus maximus är rumpmuskeln och betyder direktöversatt till svenska den största ytan. Som sagt, helt logiskt!

Latin, latin och åter latin

Jag är så trött på latin! Latissimus hit och transversus dit, det bara snurrar i mitt huvud! Varje muskel, varje sena, varje ligament, allt har ett svenskt och ett latinskt namn. Och inte nog med att varje ben har ettt eget namn utan delar av ben har också namn! Varje liten knöl, varje liten grop, varje liten kant! Vi får säkert 50 namn, lägen och position som vi ska pränta in i skallen. By the way har ni någon aning om hur mycket gropar, kanter, hål och knölar det finns i skallen!? För många!

Ta ett ord som utskott, hur många gånger pratar vi om utskott i dagligt tal? Inte så ofta. Vi har redan lärt oss tre olika latinska namn på utskott beroende på dess läge och storlek. Och med lärt oss menar jag vi borde ha lärt oss. Det har vi inte!

Men enligt lärarna så ska detta sätta sig med deras hjälp och repetitioner, vi får väl se. Har ju trots allt inte ens gått i två veckor ännu. Vi behöver ju inte lära oss allt utan bara det som är väsentligt för oss. Det känns redan mer än nog och jag bara undrar vilka det är som blir läkare? Inte konstigt det är 20,0 i intag!

Idag hade jag min första nära döden upplevelse. Eftersom det var en massagefri dag så hade flera av oss lyxat till det med snygga jeans och utympliga tröjor. Och framför allt, inte tänkt på vilka trosor vi hade på oss. Underkläder har ju alltid varit en frizon, likväl raka benen under vinterhalvåret. Det är det inte nu. Vi klär av oss i tid och otid och tar ogenerat på varandra. Lärarna försäkrar att det är inget massörer tänker på. Men vi är inte massörer än! Fast som sagt, idag var en massagefri dag.

Tänk er då min fasa när Lennart förkunnade att vi skulle palpera. Och att vi skulle ta av oss byxorna. Paniken rusade i mitt huvud nör jag mindes att jag tagit på den lilla från början vita numera urtvättade spetstrosan efter duschen igår. Skräcken växte när jag insåg att det vi skulle göra var att dels känna på lite ben i svanken och två ligament på rumpan. För er som inte vet vad palpera är så är det att man tar sina fingrar och trycker och känner för att hitta saker under skinnet. Han satte sonika sina långfingrar på "uppvisningspersonens" skinkor och tryckte djupt in så man fick som små gropar tills han hittat ligamentet. 

Sedan skulle vi göra det här på varandra. Det enda jag kunde vara glad över var att ett, jag var inte ihopparad med någon av killarna och två, det var åtminstone inte string. 

Kan ni förstå min lättnad när jag tog av mig byxorna och i samma stund mindes att jag på morgonen bytt trosor till ett par ja okej, något urtvättade men ändå svarta boxertrosor i bomull eftersom jeansen kändes en aning låga! Det var sista gången jag chansade på att vi skulle få behålla kläderna på och kommer lägga hela studiebidraget på nya boxertrosor så att det aldrig ska råda brist på det!     

Jag blir tokig!

Jag håller på att bli galen! På riktigt! Någon av grannarna har kommit på den briljanta idén att borra hela lördagen när alla andra också är hemma. De har dessutom valt att borra i de bärande betongväggarna vilket gör att oljudet sprids i alla nedåt och uppåtgående lägenheterna. Det låter något så fruktansvärt och det går knappt att vistas i lägenheten än mindre lyssna på talbok vilket jag gjorde när de började! De har inte ens vett att borra alla hålen på en gång utan borrar ett hål vilket tar några minuter, sätter upp sin tavla eller vad fan de gör och sedan borrar ett nytt tio minuter senare. Vilket i sin tur att jag tror att nu är de klara, får lyssna ett halvt kapitel till och sedan stänga av när de drar igång igen. 

Jag är från landet, jag är inte van vid och har inget tålamod med grannar. 

En annan gång så försvann strömmen i vår lägenhet. Det var bara Jocke hemma då men eftersom det lös både i korridoren och de omgivande lägenhetshusen så började han leta proppskåp i trapphuset. Det visade sig att huvudströmbrytaren för vår länga var avslagen. Han trodde givetvis att någon försökt vara lite rolig och satte igång den igen vilket resulterade i att två grannar skräckslaget kommer ut ur sin lägenhet och frågar vad han håller på med. Jocke försklarar sin situation varpå de erkänner att de stängt av den och sa att det var tur att han inte satte igång den tidigare för de häll på att byta glödlampa i sin lägenhet. What!? 

Vem fan är så korkad att den stänger av huvudströmbrytaren för att byta en glödlampa!? Räcker ju för fan att stänga av den i rummet! Jocke, som till skillnad från mig har ett oändligt tålamod, berättade att de stängt av strömmen till alla lägenheterna och visade vilken strömbrytare som gick till deras lägenhet. Slår vad om att det var de här grannarna som lyckades släcka ner lägenheten när jag satt ensam hemma under halloweenhelgen och skrämde slag på mig genom att låta mig sitta ensam och rädd i mörkret. 

Nej, nu får Jocke skynda sig hem så vi kan dra till affären och fylla skafferierna igen! 


Klassiskt

Idag har jag lyssnat på två stycken klassiska skivor. Klassikst är en sådan genre som jag inte riktigt lärt mig ännu. Antagligen för att jag inte kan spela något alls men älskar att sjunga med i texten. Jag blev ju dock "tvingad" att lära mig lite när jag jobbade på naxos och när jag slutade köpte jag faktiskt en 3cd box och det är den jag har lyssnat på idag.

Filmboxen heter den kort och gott och väldigt bra för dem som jag inte riktigt insett charmen ännu men vill ge det en chans. Boxen består av skivorna Filmfavoriter (innehåller bland annat musik från stjärnonas krig, Harry Potter och Indiana Jones), Great Movie Themes (med musik från sagan om ringen, gladiator och Titanic) samt En helt ny värld (olika stycken från Disney). Det blir så mycket lättare att lyssna när man associerar det till något men skulle inte orka lyssna på enbart det men det är ändå något speciellt. Det blir pampigt och mäktigt på ett sätt som få andra musikstilar kan jämföra sig med.


Stekare

Åh, vad skönt det var att duscha! Vi hade nästan full helkroppsmassage idag. Vi hoppade mag och ansiktsmusklerna annars gick vi igenom hela kroppen så var ju inoljade hela allihop! Jag blev till och med fet i håret eftersom vi masserade hårbotten. Vi skojade om att vi var riktiga stekare, var bara solariebrännan och solglasögonen som fattades.


Ordning och reda

Jag är ju en riktig slarver, det där med att ställa tillbaka sakerna där jag tog dem när jag är klar har aldrig fallit sig naturligt för mig. Så idag kom jag hem med an massagebänk som skulle få plats någonstan i lägenheten! Jag hade världens flyt när jag köpte den dessutom. Jag skulle köpa en begagnad bänk eftersom den var billigare. Jag fick välja mellan två färger och när vi kom in i rummet där "min" färg stod var det ett gäng där som masserade. Så han som visade mig plockade den bänk som ingen låg på och till min stora förtjusning visade det sig att den bara stått på skolan tre månader så den var ju nästan ny! I vanliga fall hade han ju tagit den äldsta men eftersom de låg massa människor på dem så fick jag denna. Flyt!

Men så kom jag hem och insåg att jag knappt packat upp väskorna efter julen, än mindre gjort plats för en stor bänk någonstan. Jag har faktiskt inte städat men jag har flyttat runt på lite saker och bytt plats så att jag till sist hittade ett utrymme till den så nu är det bara att börja öva!

Niklas Higlights omgång 1

Nu har vi gått i samma klass en vecka och omgång 1 är redan klar! (Vårt schema är indelat i omgångar istället för veckor eftersom vi har så mycket praktik). Vi börjar lära känna varandra lite bättre och har klämt och känt på nästan alla. Det är jätteroligt för det är ganska blandat slags folk. Vi är 15 i vår klass; fyra killar och fem tjejer i 20 årsåldern samt sex stycken 30-plus damer. En av de som utmärkt sig redan är Niklas som hela tiden kastar ut helt otippade kommentarer i luften. Vi satt ett par tjejer idag och listade Niklas bästa stunder och kom fram till att dessa var det skönaste!

Bakgrund: Besticken i köket tog slut då flera klasser åt samtidigt. Vi har alla betalat en kursavgift för att få gå på skolan.
Niklas: -Jag har betalat 37000 och får äta matlådan med sked!

Bakgrund: Andra klassen hade sagt att de fått göra "rumpmassage" (egentligen höftmassage) men vi hann inte gå igenom det.
Niklas: Och jag som hade tagit mina snyggaste kalsonger!

Niklas: Snark!
Bakgrund: Niklas somnar och snarkar högt medan han får massage. Hävdar att han bara ville driva med oss vilken ingen riktigt köper. Senare framkoma att han var bakfull efter att ha varit ute kvällen innan.

Bakgrund: Rektorn har just gått igenom företagspraktiken och förklarat att den praktiken är kostnadsfri för att öka möjligheterna att få praktikplats.
Niklas: Gör det något om man tar betalt för sin praktik?

Det är kanske inte så kul om man inte var där men Niklas har gett oss alla ett gott skratt!

Kroppsmedveten

När jag väl bestämt mig för att det var massör jag skulle satsa på i år så blev jag plötsligt väldigt kroppsmedveten. Var julmaten tagit vägen vet jag precis och jag fattar inte att jag bommade att raka benen till idag när vi skulle massera ben! Givetvis drar jag också på mig västa munsåret dagarna innan start. När jag skriver värsta musåret menar jag vidrigt. Tre stor, öppna sår på underläppen som svider och gör ont och varje gång det börjar äta gapar man efter lite för mycket och sliter upp det igen. Nu har det gått en vecka och med hjälp av svindyra men faktiskt effektiva munsårsplåster har det nästan läkt ihop.

Vad som dock känns värre är att jag också lyckats få någon hudinfektion eller utslag på magen. Först var det ett stort som inte ville försvinna men efter några veckor började det ploppa upp mindre prickar lite varstan och nu är jag helt prickig! Jag har givetvis kollat upp det så nu vet jag att det är en vanlig åkomma som många ungdomar får, det är helt ofarligt, smittar inte och går över av sig självt. Men det tar ett par veckor innan de försvinner, tyvärr är det nu som jag strippar inför 16 människor varje dag och jag blir så himla kroppsmedveten om dem och försöker täcka den så gott jag kan men imorgon ska vi massera mage så kommer inte lyckas med det. Dessutom har det börjat sprida sig mot armarna också. Fast å andra sidan, hade jag inte haft den här åkomman så hade jag ju varit nervös inför min kropp istället så nu fokuserar jag så mycket på det här att jag inte tänker på att en kille står och klämmer mina lår och när utslagen väl försvunnit kommer jag ha missat hela nakennervositeten.

Det är ganska konstigt dock hur mycket massagen påverkar en! Ingen kan få mig att tro något annat än att det är riktigt effektivt. Jag har ju bara gått en vecka så vi lär oss ju bara väldigt grundläggande saker. Jag har aldrig gått på massage regelbundet hos ett proffs så jag känner verkligen att min kropp reagerar nu när den får så mycket strykningar. Första dagen vi masserade tog vi ryggen och efter att jag fått massage var jag skakig. Jag var tvungen att hålla koppen i båda händerna för att kunna dricka! Tydligen är det så att kroppen lagrar gifter i kroppen om inte njurarna hinner med att bryta ner det och vi lever inte i den hälsosammaste miljön så många av oss bär på mer än vi tror. Vår lärare berättade att riktigt farliga gifter så som hash och andra droger ibland kan ligga kvar i kroppen i flera år efter att personen slutat ta dem för kroppen hinner inte ikapp. När man då går på med massage så frigörs dessa gifter och har man då använt sig av droger kan man faktiskt bli hög!

Alltså måste min kropp som inte är van vid massage frigjort massa gifter vilket ökade koncentrationen i blodet och jag blev svag och skakig för en stund. Idag masserade vi armar och ben. Eftersom artärerna pumpar ut syrefyllt blod och venerna ska försöka föra det syrefattiga blodet tillbaka till hjärtat så är det venerna vi vill hjälpa då kraften inte är lika stark på tillbakavägen. Alltså masserar vi mot bålen, mot hjärtat. Det har jag också känt av idag för jag är inte hungrig. Jag åt klockan tolv och sedan har jag bara fått i mig en förrättstoast på kvällen för jag är nästan så mätt att jag mår illa. Det måste ha att göra med att vi pressat så mycket in mot bålen och magen! 

Imorgon ska vi repetera allt vi lärt oss den här veckan genom att ge varandra (och alltså få varsin) 75 minuters helkroppsmassage! Vi får se om min kropp tömt sig på gifter nu eller om jag kroknar helt imorgon!


Mikael

Jag har känt Micke i snart ett år, vi lärde känna varandra genom frisbeen när han kommit hem från sina fleramånadersresa i Australien och han började hänga med den då nyskapade norrpakten som han kom att räknas till trots att han geografiskt inte hörde dit.

Micke är känd för att vara dryg. Det finns många dryga människor som inte är medvetna om att de är det men Micke är fullt medveten om det. Han har tagit drygheten till en helt ny nivå och gjort det till sin grej. Han anammar det verkligen genom medvetna dryga skämt och kommentarer och skulle man påpeka hur dryg han är tar han det som en komplimang.

Micke har fler egenheter! En av dem är hans motvilja och skräck att vakna upp i andra människors hem vilket givit honom en fin grundkondition eftersom han alltid nekade erbjudanden om sängplats och sprang den knappa milen hem oavsett tid på dygnet då norrpakten haft samkväm.

Men det finns fler sidor hos Micke, han kan verkligen vara en svärmorsdröm vilket han visat hos alla de mammor han träffar, Jennies mormor är den enda som sett igenom honom och sa efteråt att den där Micke verkade lite dryg. Micke är trots detta den mest seriösa killen i min sällskapskrets och kan faktsikt tänka sig in i andra människors tankar och känslor. Han är också ansvarstagande om han känner att det krävs vilket gör att han alltid får all cred eller all shit vid konflikter och konfliktlösning.

Micke är den som introducerade snap-rörelsen som blev en fluga i KFUM. Snap är ett sätt att slå med handleden så att fingrarna gör ett piskande ljud vilket är mycket lättare än det låter. Han försökte lära oss och kunde snappa högt och lågt, framför och bakom ryggen. Han kunde snappa starkast av oss alla och fick till ett ordentligt snap på ett försök utan att swing-snappa först. Micke hävdar att han var den som introducerade "det snygga laget" men många i föreningen motsätter sig detta då de inte anser att han hade platsat...

Micke är en kille som vet hur man festar. Han är dock en av de få som kan sitta lugnt och dricka lite vin och samtala men det är när han hetsar han är i sitt ässe. När det är fest då bjuder han till om det så är att klä ut sig i snövitdräkt i storlek 140 och ge tjejerna lapdance eller raka av sitt hår vilket bilden nedan bevisar.

Nu vet ni alla lite grand om Micke. Micke är en underbar vän och jätterolig att umgås med. Så med de orden vill jag säga;

 Grattis på födelsedagen Micke!

  


Intensiv start!

Snacka om snabbstart! Igår hade vi åtta timmars teori och när jag kom hem var jag helt färdig! Jag SOMNADE 19.30! Har väl inte hänt sen jag var bebis. Sov fram till fyra sen vaknade jag och konstaterade att Joce inte var hemma än men visste att han jobbade på HG och stänger de tre och ska städa efter är det inte alls konstigt men var skumt att både lägga sig och vakna upp ensam.

Jag somnade/snoozade fram till halv sju sedan gick jag upp för att göra mig redo för skola. När jag skulle åka vid åtta var fortfarande inte hemma! Nog för att städölen kan dra ut på tiden men att stanna till åtta utan att höra av sig hör inte till vanligheterna. När jag står och skrapar rutorna på bilen kommer en lite berusad pojkvän med rödsprängda ögon cyklande. Han hade en väldigt bra ursäkt till att han glömt höra av sig och kom hem så sent.

Han och Petter kom ju på att de skulle möta upp Jonas som skulle göra en omtenta eftersom han var sjuk vid provtillfället, de skulle där fråga examinatorn om vilka tentor som skrevs i salen och sedan välja en random-tenta som de skulle skriva bara för att äga Jonas. Jaja, mycket kan verka logiskt när man varit vaken i 24 timmar samt druckit ett par öl. Den dramatiska fortsättningen var att deras plan "back-fired" eftersom Petters cykellåst hade fryst så de inte hann dit i tid och att nu skulle Jonas äga dem eftersom ingen av dem skulle infinna sig på McDonalds där de bestämt att äta ihop när Jonas var klar eftersom de inte skulle orka upp ur sängen. Jag vet faktiskt inte om jag hade tyckt det varit så kul även om planen gått i lås men det är ganska ofta jag inte förstår mig på ingenjörshumorn!

Idag är jag mycket piggare än jag varit i veckan så jag ska försöka packa upp efter lovet hemma och hålla mig vaken så jag kan se morden i Midsummer på ettan ikväll! Trean verkar inte ha gjort sig någon superdeal, de har köpt in repriserna från ettan och visar dem samma tid och samma dag som ettan visar de nya avsnitten.



Tillbaka

Nu är jag tillbaka i min nya verkligehet. Igår startade massagekursen! Det var helt okej, men lite stelt och pirrigt. Idag hade vi åtta timmar teori i ett och samma ämne! Med pauser givetvis men det är extremt mycket info att ta in och lära sig! Ska försäka läsa igenom det igen nu på kvällen så jag hänger med från början. Det är i alla fall väldigt roligt och har pratat lite med de flesta i min klass och de verkar trevliga allihop. Lektionerna är väldigt trevliga eftersom man när som helst kan bryta in med frågor och funderingar och vi leder hela tiden in på intressanta sidospår.

Det jag framför allt känner när jag sitter i bänken är vilken skillnad det gör att ha kunniga, engagerade lärare! Jag har min beskärda del med skräckscenarion då läraren inte verka ett dugg intresserad av ämnet eller egentligen inte kan något utan lägger upp sina lektioner exakt så som den gjorde för 40 år sedan och tar allting direkt ur boken. Suck... De lärare och skolanst'llda vi träffats hittills är precis tvärtom! De vet vad de gör, de älskar vad det gör och kan så mycket mer än vad som förväntas eller krävs av dem. Tummen upp!


Vardag

Snart kommer vardagen igång igen, liksom mina uppdateringar! Får alltid lite tidsbrist när man åker "hem". Man ska hinna träffa alla och göra allt under kort tid. Vilket ofta blir stressigt men framför allt dyrt! Så nu är jag pank!

På söndag åker vi dock hem och en helt nya vardag kommer infinna sig! Med ny utbildning och ny klass! Snacka om nystart till nya året! Spännande!


RSS 2.0