Mot Barcelona!

Imorgon blir en riktig resdag! Stadsbuss-flygbuss-flyg-transferbuss-flyg-transferbuss! Det är nämligen så att mamma, syster och jag åker till Barcelona för en långweekend imorgon! Ska bli skönt med lite värme, fantastiskt med miljöombyte och underbart att träffa mor och systeryster igen! Det blir många mil för en kort semester men så värt det!

Idag har jag varit duktig och suttit på skolan och jobbat ikapp! Nästan fem timmar satt jag där! Så nu kan jag åka iväg med gott samvete så länge jag läser ut en bok någon gång under alla väntetider. Nu måste jag verkligen sova, har en del att göra imorgon också innan jag sticker. Åh längtar så!

Emilys frisyr genom tiderna

Det mesta har jag provat, långt och kort, blont och hela spektrat till svart. Jag kan faktiskt inte säga vad jag trivs bäst i, kanske därför jag velar fram och tillbaka hela tiden. Det är roligt att se hur hur mycket man förändras på kort tid! Första bilden är inte ens ett år gammal!  

     
        
  


Livet börjar lugna sig

Man skulle kunna säga att livet börjar lugna sig, kan ju faktiskt gå och lägga mig nu redan vid halv elva med gott samvete! Jag har gjort det som förväntade sig av mig idag. Föreläsning 8.15-11.00, de som känner vet att det är smärtgränsen för när jag klarar av att starta dagen. Morgontrött är så att säga mitt andranamn. Efter det satt vi kvar i gruppen fram till tre med bara en halvtimmes lunch och fick nästan allt vi ville få gjort gjort. Tog cykel hem (underbara Linnea har lånat mig sin reserv tills jag hinner ikapp ekonomiskt/fått tummen ur och skaffat en egen), vad mycket snabbare allt går med cykel!

Bytte om direkt för att hinna med en snabbis ut i träsket som jag valt att kalla mitt nyfunna spår. Det är superöversvämmat bitvis och man får hoppa över stock och sten för att ta sig någorlunda torr igenom dessutom får man vända och springa tillbaka därifrån man kom eftersom jag inte hittat eller förstår hur man tar sig runt! Om man nu ens kan det, är tydligen något slags reservat och inte uttänkt löpspår även om jag ser massor som springer där hela tiden. 

Eftersom jag är rädd att bli sjuk igen försöker jag att inte göra misstaget att gå ut för hårt på en gång vilket jag gjort så många gånger förut, vem har sagt att man lär sig? Verkar inte kunna appliceras på mig... Så i förra veckan gick jag bara fram och tillbaka, nästa gång tog jag med stavarna och idag visste jag att jag inte skulle hinna vara ute länge så jag tog stavarna, ökade tempo, sprang korta snuttar, gjorde utfallssteg och avslutade med lite styrketräning när jag kom hem igen. Frisk än så länge! 

Efter en snabb dusch var det bara att ta cykeln tillbaka till skolan för planeringsmöte med phaest där jag provjobbar. Vårt provisprojekt kommer bli super! Höstmys på STUK som inleds med speed dating. Mina stackars singelkompisar här i Luleå kommer inte undan, bara så ni vet! Klockan halv nio kom jag äntligen därifrån efter att ha brainstormat sedan klockan fem. 

Hemma var det bara att ta tag i vardagsbestyren! Har nu diskat, läst mina anatomisidor (bara 5 och inte 14 som förra gången tack oxh lov!), gjort matlådor och fixat referens till arbetet vi ska slutföra imorgon. Ska bara plocka i ordning allt jag ska ha med mig till skolan så jag slipper stressa imorgon bitti. 

Jag har lagom kommit ikapp med livet nu när jag ska åka igen! Det är mycket att göra för alla och nu måste jag göra det under kortare tid men det är så värt det. Mamma, systeryster och jag ska nämligen på all-girl-weekend i Barcelona på torsdag! Att för bara några dagar få tillbaka 20-graders värme istället för två minus kommer göra mig gott!     

Ta av dig...

...din truckerkeps?



Haha sjukt gammal bild! Måste vara tidigt högstadie- ish! Vad tycker ni? Ska jag återinför looken? Någon som känner igen lillasyster på bilden under?


Bara njöt av värmen och morgontröttheten

Världens skönaste morgon! Jag har varit så ofantligt stressad några dagar, känner att jag inte hinner ikapp och hela tiden halkar längre och längre efter. Idag börjar jag inte förrän 12 men hade ju givetvis tänkt göra en massa nu på förmiddagen, motionera, plugga, tvätta och stressen började krypa i mig. 

Istället för att göra allt dessa så ställde snoozade jag en stund och sedan låg jag vaken i sängen och bara njöt av värmen och morgontröttheten. Förvånande nog så gjorde inte detta mig stressad, tvärtom! Det känns som jag börjat om från början, på ruta ett och känner mig lugn och harmonisk. Stressen kanske bara var en form av sömnbrist? Hur som var det skönt, väldigt skönt att få sova ut ordentligt!

Igår var vi på STUK och provade overaller! Vi längtar väldigt efter dem, har ju så många märken som ska på! Jag blev dock för första gången slagen så att jag blödde, rakt på näsan! Vi skulle posa på bild och Linnea märkte inte att jag stog bakom och pang! Smäll på näsan!

Den stackarn fick så dåligt samvete trots att hon inte menat att slå, söta lilla lelle! Det gjorde ju bara ont en stund efteråt, näsan är ju lite känsligare än andra delar av kroppen. Men visar det sig att den är sned får hon betala mitt nosejob ;)

Nu är det hög tid att jag börjar träna till redovisningen som jag ska kunna om två timmar! Inte bara fördelar med att få sova länge!

Måndag-fredag, 8-16 tills vi löst uppgiften

Idag hade vi seminarium, det var mycket bättre än jag trodde det skulle vara och fick chansen att lära känna några klasskompisar utanför fyran. Väldigt trevligt! Vi blev alla godkända utan tvekan, yeaii!

Dock kom chocken när min ordinarie grupp insåg att vi har två uppgifter som ska vara inlämnade nästa vecka, en liten med mycket läsning och en stor med en massa källförteckningar till höger och vänster! Får nog räkna med att vara i skolan måndag-fredag, 8-16 tills vi löst uppgiften. Därav vet alla varför jag kommer vara tråkig och trist ett tag framöver!

Idag har jag dock varit på seminarium hela förmiddagen, suttit kvar med instuderingsuppgifter till klockan tre och sedan läst vidare i en annan bok som hör till den nya uppgiften. Så efter en för stor portion pastasallad ska jag nu softa på sängen i en kvart och sedan bär det av mot buggkurs. Sedan blir det dock ännu mera plugg!

Idag har varit allt som en bakisdag borde vara

Gårdagen slutade bättre än dem började! Jag gjorde ett litet myspass i puben på HG. På vägen dit repade jag sönder mina leggings och jobbade passet med en provisorisk tejlagning. Arbetet avslutades med en cider, kladdkaka och trevligt sällskap. När Emelie och jag stillat vårt sötsug drog vi tillbaka till lägenheten som Örebrogänget invarderat och förfesten kunde börja.

Emelie och jag har nog aldrig sett så mycket olämpligheter på youtube i ett svep förut men det var verkligen roligt! När pojkarna drog till eftersläppet satt brudarna kvar och hade ett riktigt tjejsnack och när cidern var slut (02:10) gick vi tillbaka till HG för att bartenderna skulle få ha något att göra. Där träffade vi en massa trevligt folk och äntligen fick jag min stad i ljus!

Idag har varit allt som en bakisdag borde vara. Film, soffhäng, god mat och mycket fett. Nu sitter vi på valvakan. Trodde inte att jag skulle stå ut med det är ju riktigt spännande!

Bitter satt jag sedan under ett träd...

Min avsikt var verkligen att studera. Boken, blocket, pennan... Allt var där, tillgängligt, mitt framför mig. Och jag gjorde faktiskt flera instuderingsfrågor. Säkert tre. Sedan somnade jag. Igen.

Det är faktiskt inte meningen att somna varje gång böckerna åker fram, jag ville verkligen få undan resten av frågorna så att jag ligger i fas igen inför nästa redovisning. Men jag somnar. Nästan varje gång. Undersökningar visar att jag inte är den enda med samma kursbok som känt av dessa symptom. Andra biverkningar som uppkommit i klassen är huvudvärk och rastlöshet. Den självklara slutsatsen är givetvis att boken sprider virus.

Morgonen startade med smörgås i bilen på väg mot planerna för utomhusSM i ultimate frisbee. Jocke skulle spela men hade inte direkt tänkt följa med eftersom det regnade, var kallt och jag hade inte packat för sådana förhållanden. Men när jag igår fick ett bedjande sms från en vän som inte kunde spela men ändå skulle vara där gick jag givetvis med på att hålla honom sällskap. Trots regn och rusk. Vad är vänner till för?

Kan ni förstå min förvåning när jag kommer dit, en timme innan första matchen startar och han inte är där? Förvånat frågar jag vart han är och laget svarar samstämmigt att han inte orkade åka så tidigt som dom och skulle ta ett tåg in till kvällen. What!?

Bitter satt jag sedan under ett träd med halva lagets överdragskläder virade som täcken runt mig och tittade på första matchen. Sedan åkte jag hem.

Om en halvtimme ska jag göra ett bordsserveringspass på HG, ska bli väldigt roligt att springa omkring där igen! Får se om jag minns hur man gör! Borde vara lugnt eftersom det är sista helgen innan CSN och de flesta är på draget. Draget är för mina nya bekanta som inte vet en dragkampstävling där man om jag förstått det rätt står på varsin sida av en å och förlorande lag åker i vattnet. Ikväll är det eftersläpp, en stor fest som alltid är slutsåld. Det går ju trots allt bara in 1200 på grund av brandrisken.

Då Jocke drar med sig hela frisbeelaget dit så känner jag att det blir nog lite för mycket testosteron på en kväll så Emelie har lovat mig sällskap på HG vilket blir lite lugnare. Det brukar vi i alla fall intala oss innan vi kommer dit så vi får se vad som händer!

Where Everybody Knows Your Name

Första kvällen i Linköping infriade alla mina förväntningar! En fantastisk måltid, köket har verkligen blivit ännu bättre sedan jag farit! Cidern smakar godare än någon annanstans, kanske för att den alltid dricks i sådant trevligt sällskap!

För en gångs skull så såg Jenny och jag bandspelningen, de flesta John Doe har vi utnyttjat att det inte varit någon kö i baren när bandet spelar. De fick godkänt och gjorde sig bättre live än på skiva. Efteråt hängde vi med kocken en sväng och sedan vågade vi oss in i logen där bandet efterfestade. Efter att ha dansat en sväng med dem och blivit bjudna på det äckligaste drinkbaren någonsin skapat gick vi ner och röjde sist timmen på dansgolvet.
Det var ganska roligt, vi brukar verkligen aldrig dans på HG! Så det var roligt men hade varit roligt med en riktig eftersits! Jocke och jag pallrade oss sedan hem och tvärslocknade!

Idag har Jenny och jag promenerat i regnet och köpt en överraskning till phösarfesten. Mer precis än så kan jag inte vara just nu, vill ju inte avslöja något i förväg! Kan bara säga att fantastic four kommer ha ett projekt framför sig i veckan som kommer!

Nu ska jag kasta i mig lite mat för att sedan samvetesplugga lite innan Jocke kommer hem. Vi ska ha en dejt ikväll. Först bio och sedan finmiddag som vi ska försöka laga tillsammans. Mys!


Linköpingsplaner

Sitter i kära gamla Linköping och lyssnar in mig på Ludwig Bell, han kommer nämligen till HGs John Doe -kväll ikväll och eftersom Jocke ändå ska jobba passar jag och Jenny på att göra en helkväll precis som "på den gamla goda tiden".
Var på väg ner till stan för att hitta en frisör som vill klippa lite hår för en billig peng men Jocke hade glömt att lämna lägenhetsnycklarna så kan inte gå härifrån. Väntar på att hans labb ska ta slut, då får han komma och göra mig sällskap ner på stan.
När jag flyttade ut så flyttade Petter in så det är ju värsta grabblyan här nu! Lite konstigt men tror de har det roligt ihop! Kommer antagligen bli ett och annat lan här kan jag tänka mig! Undrar om det går att hitta något ätbart i deras kylskåp...
Håller på att lägga in bilder som jag bara haft på den här datorn på hårddisken och ikväll får jag mer bilder av Jenny, då ska det framkallas! Var ett tag sen sist! Tror att både UK-resan och NolleP förtjänar egna album!

Överdos - Typiskt dåligt

Helgen var mysig och väldigt effektiv! Under den korta tiden jag var hemma hann jag vara med på fest med mamma, träffa syrran, fika med svärföräldrarna och vara på bus och lek med lillebror hemma hos pappa. På onsdag bär det av igen men till Linköping denna gång!

För att hinna hem till redovisningen idag var jag tvungen att sätta mig i bilen halv sex, ta en buss från västerås till arlanda, åka flyg sedan flygbuss och till sist stadsbuss. Eftersom att det var redovisningsdag kände jag att jag behövde energi och köpte därför koffeintabletter på apoteket som jag blivit tipsad om. Jag tog en tablett och så gick det en timme. Tyckte inte att jag kände någon skillnad så innan vi gick in i klassrummet tog jag två. Dumt.

Inom loppet av tio minuter så blev jag skakig på handen och hörde min egen puls dunka i öronen. När det väl blev vår tur så stod jag och gungade som sjutton i knäna, klarade inte av att stå still! Så hädanefter ska jag inte överdosera koffein, jag dricker ju inte ens kaffe så min kropp kan inte riktigt hantera det!


Brutalt

Jag är en mycket morgontrött människa och när klockan ringde halv sju i morse var jag nästan beredd att ta livet av mig. Av egen erfarenhet kan jag nu säga att det finns värre känslor. Den känslan som möjligtvis kan slå morgontröttheten är när man vakkar efter sin eftermiddagslur och inser att man sovit i en och en halv timme istället för att vila ögonen i en kvart som planen var. Känslan är en fruktansvärd blandning av panik, ångest och huvudvärk.

Nu måste jag fortsätta med mina helgförberedelser, allt med nästan ugånget datum ska ut ur kylen och alla sopor ska ut ur lägenheten Så mycket anatomi som möjligt ska göras och väskan ska packas. Jag ska nämligen hem till familjen i helgen! Under två underbara dagar så ska jag få mysa med lillasyster och lillebror och alla de andra! Har inte riktigt haft tid att sakna dem men nu när jag ska åka så vill jag bara komma dit så fort jag bara kan!

Jag ska flyga ensam för första gången i mitt liv så är lite nervös men finaste phösar-Vincent ska skjutsa ut mig i sin racerbil och brudarna kommer följa med och vinka av mig så det kommer nog gå bra!

Massageonsdag

Dagen inleddes med en promenad till dollarstore där jag köpte ett jättefint skrin till mina smycken, nu kanske jag kan komma ihåg att använde dem lite då och då! Jag fick med mig Linnea och Kicki hem för at "plugga" vilket slutade med te och smörgås. Strax efter kom Emma med sin massagebänk och vi smällde upp den bredvid min och sedan massaerade vi varandra. Typ jätteskönt! Lite som en ny människa nu! Vi ska försöka göra det till en rutin så vi varje vecka får en ordentlig genomgång!

Nu börjar det bli dags att snöra på sig skorna, vi ska iväg på STUKs rekryteringsdag. Sandra har pitchat mig inför "samlaget" och säger att det står mellan mig och en "Snygg Emelie" hur jag nu ska tolka det! Får hoppas att någor arbetslag vill ha mig i alla fall, vore roligt att krogjobba lite även om det aldrig kommer kunna mäta sig med älskade HG! Nästa vecka är jag tillbaka i servisen, kommer bli awesome! Eftersits, here I come!




Brev till försäkringsbolaget



Pratade om den här med mina klasskompisar idag! Så jäkla iskallt, heja Emil!


Underbara sovmorgon

Slog på nyheterna på morgonen och tv4 nyheterna basunerar ut att dagens finaste väder hittas längst med norra kusten, 20 grader varmt och solsken hela dagen. Vänta lite, där bor ju jag! Nice!

Dagens planer är föreläsning "vetenskaplig introduktion" klockan ett till fyra, ganska rädd inför den! Det är nu vi ska lära oss att aldrig tycka något om ingen bevisat det förut! Men efter det lir det roligare! Då tar vi bussen till kulturens hus för att få gratis tacobuffé, kommunen vill nämligen gärna bjuda deras nya studenter på lite mat. tack Luleå!

När vi ätit oss riktigt mätta för att liksom lagra inför sämre tider så är det dags för första lektionen på buggkursen vi anmält oss till! Ska bli roligt men hoppas att introduktionen går lite snabbare än när vi hade dansträning med skolan! Aldrig varit med om maken till idiotförklarande instruktörer! Och hoppas det är bra musik!


Narwhals



Den här låten förföljer mig! När jag ska sova, när jag vaknar varje morgon och mitt i nätterna med den ekande i mitt huvud. Ta det här som en varning, lyssna inte! Jag skriver en gång till, lyssna INTE på den här låten och om någon frågar om du vill höra narwhals så säg nej! Den verkar oskyldig men det räcker med at höra den en gång och sedan blir du hunted forever!


Vi går faktiskt i skolan också...

Idag har jag varit i skolan och pluggat med team awesome. Vi är inte så tidseffektiva oj vad roligt vi har! Internskämt på oerhört låg nivå haglar och bänkarna runt oss tömdes snabbt på folk som inte uppskattade våra hysteriska skrattsalvor.

Innan jag gick hem såg jag till att köpa lite mat för att komplettera förråden hemma, det blev tungt att bära men oj vilken god mat jag lagade sen då! Baconlindat fyllt kycklingbröst med quinoa, fetaost och stekta champinjoner. Mums! Inte nog med att jag agerat brilliant kock idag så har jag städat lägenheten. Ordentligt den här gången! Dammat, dammsugit och torkar golven! Bra jobbat, Emily! 

Kvällen avslutades med en långpromenad med Kickimys och Lelleful. Väldigt trevligt! Vi avslutade promenaden med att våldgästa phösare på deras bolkong, jag tror de blev glada även om de såg skeptiska ut.

Hälsosamma klubben

När jag gick upp idag orkade jag inte göra i ordning frukost så jag gick direkt på en matlåda. Sedan skulle vi ju iväg på philm och gå tio i sex och tyckte det var för tidigt att laga mat så jag åt popcorn. Sedan köpte jag biogodis förstås. När jag kom hem vid tio kändes det för sent för att laga mat så jag åt chips istället. Jag är just en snygg hälsovägledare!

Läsa, plugga, studera

Det är helt galet vilken skillnad det är på att läsa vid olika institutioner! Min förra utbildning var kanske mer av en yrkesutbildning så hur och vad man skrev var inte så viktigt bara man visat att man förstått. Vårt certifieringsprov var det ju till och med flersvarsalternativ på! Dessutom var vi i skolan åtta till fyra varje dag och satt och nötte med våra lärare på plats. 

Plötsligt är jag på universitetet där man inte får tycka något själv utan man måste alltid referera till någon annan som sagt det först. 

Jag tror våra lärare har ett mycket pedagogiskt upplägg för att vara på ett universitet, de undervisar ju faktiskt i hur man beter sig mot andra människor och måste ju agera föredömsenligt. Men det är mycket och det är ett stort steg från hur jag haft det förut. 

Föreläsningarna går snabbt, det är ett ordentligt tempo med mycket som ska gås igenom på kort tid och sedan har vi hemstudier där vi ska läsa litteraturen till föregående eller kommande föreläsning, tyda egna anteckningar, jobba på grupparbetet vi fått, svara på instuderingsfrågor och framförallt planera och prioritera och sålla vad som egentligen är viktigt eller viktigast just nu! Det är helt klart så att arbetet aldrig blir klart, det finns alltid något mer att göra och hoppas att det blir klart i tid. 

Ska jag vara ärlig så är jag inte orolig, jag har klarat allt jag tagit mig för hittills så jag kommer klara det här också om jag bestämmer mig för det. Även om jag aldrig pluggat vid universitet förut så har jag vistats i miljön och jag har ett försprång tack vara det jag läst förut. Redan efter ett kapitel i boken är jag glad över naturvetenskap B, kemi A och fysik B som var sådana tortyrämnen på gymnasiet. Även om jag inte hade behövt hela kurserna så känner jag igen och förstår en del av grekiskan i boken. För att inte tala om specialidrotten och massageutbildningen! Jag var så rädd att den här utbildningen skulle bli alltför mycket repetetion men nu är jag glad för allt det jag redan har! Blir så mycket lättare att följa med i tempot och känner mig värdefull som kan förklara och bidra med vissa bitar till mina kompisar och min arbetsgrupp.  

Hittills idag har jag haft gruppträff i biblioteket, resurstid ihop med läraren och suttit två timmar med instuderingsfrågorna om cellen. Nu ska jag ta en timme läsning på kapitel 3 (som visade sig vara 70 sidor långt) eftersom vi bestämt att vi skulle ha läst det till på måndag. En timme kvar av dagens studier och sedan börjar helgens äventyr! Kräftskiva nästa!




Hur kan det vara så stor skillnad?

Norrlandsmejeriet måste göra världens godaste mjölk! Vad matar de kossorna med här uppe egentligen?

Jag har aldrig varit en mjölkdrickare, inte ens när jag var liten och när jag flyttade hemifrån hade jag aldrig mjölk hemma. Nu tog jag det sista glaset ur kylen och höll på att bryta ihop! Jag dricker mjölk varje dag för den är ju så god! Jag kan inte sätta fingret på vad det är men det är en jätteskillnad! Arla kan slänga sig i väggen, heja norrland!

Chocken som inte lagt sig

Under nollep har vi haft så kallade phösare, alltså personer som varit där för att guida och leda oss genom aktiviteter och första tiden vid LTU. Under dessa två veckor har de haft overall, solglasögon och håret instoppat i en mussa. Det enda vi alltså sett av dem är näsan och ner till hakan.

Igår var vi på Spexet Svartskägg, en teater där publiken kan klappa och stampa och ropa omstart om det är något man vill se mer av och då har skådespelarna extrarepliker eller improviserar. Innan spexet började så startade låten "Bakom mina solglasögon" och alla phösare i salen sprang upp på scenen och strippade! Vi ser hur våra phösare tar av sig overall, solglasögon och mössorna men kan inte tro våra ögon! De är verkligen oigenkännbara!

När de sedan kommer tillbaka och sätter sig bredvid oss igen blir det liksom tyst och konstigt  och vi tittar på dem i smyg. Plötsligt känns det inte som att vi känner dem längre! Vi har träffat dessa människor nästan varje vaken stund i nästan två veckor och flera av dem hade jag inte känt igen om de så ställt sig rakt framför mig!

Vi ska på 3D bio tillsammans ikväll så blir lite skönt att de får dra på sig solglasögon igen. Undrar hur länge det dröjer innan vi släpper på spärrarna igen, de måste tycka det är konstigt att vi blir så skumma för de har ju alltid sett oss som vi är! På lördag ska vi dock hem till två av phösarna på förfest innan norrskensröjet så det ska bli kul, då kanske vi kommer in i gamla vanor igen!

RSS 2.0