Världens tröttaste människa

Nu stiger vi ombord på planet. Wiii! Jocke skulle kunna vara världens tröttaste människa. Han kom nämligen hem halv fem från krogen i morse, lagom för att väcka mig så vi kunde åka till flygplatsen. Ska bli så kul! All kärlek till kfum örebro frisbee-lag som nu befinner sig i en svettig idrottshall i uppsala. Kan inte ärligt säga att jag skulle vilja vara hos er just nu men kämpa väl i helgen! Kram!

Kanarieöarna

Sol och värme, here I come!


.

Sömn

SkottlandOkej, imorgon 05:00 är det avfärd mot Arlanda. Kan bli så att jag måste köra eftersom Jocke är bakfyll, Kristoffer matförgiftad och Linda inte har körkort. Så får snart hoppa i säng.

Vi lämnar Sverige 10:05 och jag längtar verkligen!



.


Check

Packning, check.
Diskning, check.
Rensa kylen, check.
Katsa soporna, check.
Berätta för pappa att jag ska utomlands, oooops!


Ensam hemma

Kom precis hem, som vanligt går jag och Jocke om varandra så ska bli skönt att tillbringa en hel vecka med honom. Jag är helt otroligt trött och då har jag bara jobbat fyra timmar idag! Hur sjutton ska jag klara av åtta!? Tur att jag får vila ut en vecka innan dess, haha. Jag tror knappt jag kommer orka vara vaken till idol, än mindre flash forward!

Det som är kvar att göra hemma är att rensa kylskåpet, kasta soporna och få ner all framlagd packning i väskan. Kan bli intressant!


.


På väg

Okej, då var det dags! Är duschad, klädd och sminkat. Håll tummarna för att jag gör succé! Jag har ju redan fått jobbet men det gör ju inget om jag fick briljera!

 

Första dagen på jobbet

Okej, imorgon är det första dagen på nya jobbet. Jag ska bara göra fyra timmars inlärning och gå med tjejen som varit där innan sedan börjar jag måndagen efter att vi kommit hem från resan. Börjar bli lite nervös för jag vet inte riktigt vad jag ska göra mer än att jag ska jobba i excel.

Jag vet att det är jag själv som poängterar att detta INTE är en modeblogg men jag har verklig ångest över klädvalet imorgon. Jag är ju typen av människa som klär upp mig för andra. När jag drar på mig klänning och klackar är det för att inte vara underklädd och passa in. Får jag själv välja så är det ju leggins och oversized-tröja (alla suckar såååå 2007) och i värsta fall jeans och t-shirt. Nu är det så att jag kommer vara på det här företaget en till två veckor och då ska jag representera mig själv men också bemanningsföretaget jag är anställd genom. Har ju varit det förut men då åkte jag ut till en bunt skolungar och ingen kunde egentligen kontrollera hur jag genomförde mitt uppdrag men här kommer allt jag gör läggas in på dator och alla vet vem de ska peka på om något exploderar.

Blir jeans, grönt linne med svart tryck och en svart kavajliknande väst så det känns lite kontorigt. Borde gå och lägga mig och tror att jag faktiskt kommer kunna somna lite fortare idag.


.

Nitlotter och mysterier

Jocke och Jag drog ner på stan för att delta i VIP-kvällen med chans att vinna shopping för 10 000. Vann vi? Nej, givetvis inte. Jag vinner aldrig något!

Av någon anledning förlorar jag mitt shoppingmoode när Jocke är med. Jag är jättetaggad men när vi kommer fram hamnar jag plötsligt på sparlåga. Det konstigaste är att Jocke alltid handlar då! Det är precis som att all min konsumentglädje mysteriskt flyter över i hans kropp!

Idag är ett typiskt exempel på det. Jag hade kollat ut en väska som egentligen är för dyr för mig men fantastiskt snygg och ett par gulliga trosor (av samma märke så givetvis också dyrt, varför lägga 200 kr på ett par trosor när man kan få en söt klänning för samma pengar?). Vi var först in i butiken och väskan fanns bara kvar i fel färg och eftersom de inte insett att jag paxat den väskan vägrade jag köpa de jättedyra trosorna. I nästa butik sätter Jocke igång med plagg efter plagg och JAG springer fram och tillbaka till provhytten med nya färger och storlekar (Är det så det är att vara kille? Inte konstigt de aldrig vill följa med!). 

Det slutar i alla fall med att Jocke handlar för 1500 kr och springer iväg och jobbar. Och att jag köper en griffeltavla till köket samt ett 25-pack mönstrade muffinsformar för 204 kr. Är det bara jag som ser att balansen är rubbad?!


.

Kvällsmat på HG

Jag hade ingen lust att laga mat, Jocke sa att han var lite hungrig så jag sa åt honom att laga mat men efter tusen ursäkter och många protesterande det är tråkigt och jag orkar inte så gick vi till HG och åt var sin handburgare.

Om en timme ska vi iväg till filbytergallerian som har VIP-kväll för att se om vi kan vinna shopping för 10 000 i bästa fall och i värsta fall fynda något. Jag har kollat in en väska som jag hoppas inte längre är svindyr om den ens finns kvar. Kanske inte bästa tillfället att handla till sig själv då jag inte köpt en enda julklapp ännu men hur lätt är det att vara förnuftig?



.


Lost and Found

Jag har gått och varit lite småledsen över att Jockes kamera varit försvunnen och att vi inte skulle kunna ta några bilder när vi åker bort. Så hittade han inte sin väska men hittade en annan och i en av fickorna låg den! Jag är jättejätteglad. Då hittade vi inte laddaren. Men den kom också fram!

Vi har bilder både från Rom och Glasgow i den som jag inte ens sett än så ska bli jätteroligt! Batteriet kan inte laddas fort nog!

Jag har fått ett dokumenteringsbehöv. Tror att det är för att livet för'ndras så mycket och så fort de två-tre sista åren och jag vill vara säker på att inte missa något. Känns fortfarande inte som att jag är färdiganpassad här ännu. Ska bli så skönt att komma bort ifrån ALLT en vecka och inte göra någonting! Om Jockes mamma låter oss, hon är en rastlös människa.


.

Etthundra saker

Skrev en packlista igår till en vecka på de 22 grader varma Kanarieöarna och insåg vad sjukt mycket saker man tar med sig för en enda vecka!

Det finns ju vissa som försöker leva efter en mindra matriel filosofi genom att enbart äga 100 ting. Har alltid tänkt att 100 saker är ju ändå ganska mycket tills jag började skriva min lista. Jag är snart uppe i 100 prylar och det är bara packning jag tänkt använda under vecka! Och då har vi inte ens börjat räkna på kökgeråd eller möbler! För att inte tala om garderoben! Jag menar de flesta tjejer har väl bra många fler än 100 plagg? Jag vet att jag sorterade ut säkert 30 när jag flyttade in här utan att märka någon störe skillnad. Att leva med endast 100 saker i sin ägo är faktiskt imponerande och absolut ingenting jag vill göra! Jag älskar mina saker!

50-tals tema?

Jag satt och funderade på festteman man skulle kunna ha och kom och tänka på 50-tals tema. Hur kul vore det inte? Bra musik, roligt mode! Blev inspirerad och gjorde en spellista så nu går jag hemma och diggar Paul Anka, haha! Vem hade kunnat tro det? Jag stödjer gärna han och hans familj, de verkar ju så sympatiska och trevliga, noooot.

Har säkert missat en jäkla massa "oförglömliga klassiker" men ni får ursäka då jag inte fanns och kunde uppleva denna storhetstid.

För att lyssna på min spotifylista så klicka på länken!

50-tal
 






.


Kvällsläsning

Jocke vill gå och lägga sig och läsa! Det brukar alltid vara jag som vill att vi ska göra det! Så nu får jag stänga av tv:n och uppmuntra honom lite.

Imorgon måste vi båda se till att packa för snart bär det iväg!


Pineapple

Hur stavar man pinapple på svenska? Annanas, Annannas, Ananas, Anannas? Jag har ingen aning! Och varför sticks det så på tungan när man äter färska det?

Jackväder?

Jag tycker hösten är  fruktansvärt tråkig. Det är mörkt, kallt och regnar konstant. Det som framför gör mig irriterad är att det inte går att klä på sig!

Det är inte så kallt att man kan dra på sig dunjackan men för kallt att använda skinnjackan. Har man enbart en regnjacka fryser jag ju ihjäl! Och vilket jacka man än tar och sedan sätter sig på cykeln så blir man svettig och när man väl är framme dit man ska vara så har man små pärlor i pannan och är helt stört varm under jackan och regnet har suddat ut sminket man försökt snygga till sig med på dagen!

Helt hopplöst alltså. Längtar efter snö... Men första Kanarieöarna!


Scrapbooking

Sitter och scrapbookar, vill få in bilderna någon gång! Fattar inte varför man inte framkallar fler av sina bilder, det är ju inte alls dyrt! Inte ens ne krona bilden och det är suveränt mycket roligare att kolla på foton än på dataskärm!


Jobb jobb!

Wohoe! Jag har fått jobb! En till två veckors heltid på en fastighetsfirma genom proffice. Ska skriva in priser och sånt i excel så ska kanske plugga på det lite igen, har ju inte hållit på med det sen ettan i gymnasiet trots allt!

Det ger utdelning att hoppa på småjobb då och då och att ställa upp med kort varsel. Blir jättebra för då borde den lönen komma lagom tills jag behöver köpa ett massagebord vilket jag inte tror är svinbilligt...



.

Smärta

Jag var så nöjd med att jag gått en riktigt långpromenad igår. Tyvärr visade det sig att mina löparskor är helt slut i hälen vilket resulterade i den största blåsan ever! Det gör ju löjligt ont för något så litet!


Jobbat

Kom precis hem från jobbet, var en lugn sittning och bara en rätt så vi blev snabbt klara. Väldiiigt god mat! Någon typ av kött med potatisgratäng och kantarell och champinjonsås. Mat och städöl så nu kommer jag sova som ett litet barn!


Vägen till framgång: Steg I

Härom dagen publicerade jag det här inlägget:

Jag har surfat runt lite och tittat på andra bloggar för att försöka komma på vad de gör för att hamna på listorna och kommit fram till att alla har det här gemensamt:


1. Specialutformad design
2. Många läsare
3. Uppdateras ofta

Okej, då var det bara att köra!

Så nu tänkte jag skriva lite första punkten.

Jag har försökt designa bloggar förut men jag är ju fruktansvärt dålig! Alla koder i kodmallar eller stilmappar eller vad det nu är säger mig ingenting! Så det här var ett verkligt problem men nu är jag åtminstonde nöjd överlag. Jag gillar färgerna och tycker bilderna är roliga men oj vad jag fått slita.

En som kan skulle ju titta på det här och skratta rått och ännu mer när jag säger att det säkert tog mig ett tiotal timmar i olika omgångar och hade inte gått alls om det inte varit för http://designadinblogg.se/. Och ärligt talat jag är minst lika dålig på bildredigering så headern i sig var ju ett helt projekt. När jag väl gett upp att försöka lära mih Jockes kanske inte jätteavancerade program som han inte heller kan blev det till slut powerpoint-Prt SCr-Paint. Jag är inte särskilt stolt över det eftersom det syns på bildkvaliten men jag kände mina begränsningar!

Nu är det i alla fall inte en standardmall helt och hållet längre och vissa saker börjar bli lite lättare och går lita snabbare så förhoppningvis så kommer det bli lite mer finlir under tiden men för tillfället får det duga!


Vaccin?

Jag hade faktiskt släppt hela svininfluensahysterien helt. Jag har inte vaccinerat mig och kände inget behov att göra det, dessutom känner jag mig skeptiskt till om vaccinet fungerar och hur bra det faktiskt är för kroppen.

Sen hade jag ett missat samtal på telefonen och ett meddelande i röstbrevlådan. Det var mamma som undrade om jag tagit den än och lovade att ringa igen. Suck.. Mitt val hade ju än så länge bara varit passivt, jag gjorde helt enkelt ingenting och nu blev jag tvungen att motivera mitt val så skickade lite sms till vänner för att kolla hur det gjort. Här är de två första sms:en jag fick:

"Jag har exakt samma problem. Min mamma tvingar mig typ. Men jag vill inte bli zombie om 3år. Man har väl sett tesident evil. Jag vill leva!!!"

Johan, 22

"Men gör det ditt lilla mongo! Du vill väl inte ligga sjuk eller dö rent utsagt? ;) Skämt åsido. Vår åldersgrupp är de sm blivit mest sjuka.. Vaccinetär 90 procent säkert och gratis. Vad har du att förlora?"

Malin, 20

Alltså blev ingenting lättare! Hittade det här klippet också som ska vara från aktuellt




Mamma ringde givetvis. Hon var inte nöjd med mitt beslut och var nog förargad över att jag är myndig och får bestämma själv. Hon sa bland annat att hennea läkare inte låtit henne bestämma själv utan sagt att det här var ett vaccin hon måste ta. Jag själv försvarade mig med att jag inte förstår hur läkare vågar rekommendera vaccin där innehållsförteckningen är hemligstämplat tillsammans med en lista bivärkningar. Hon kontrar med att säga att jag ju har stor risk för att bli smittad eftersom jag jobbar på en krog och snart ska flyga. Jaf säger att jag inte tror att man går ut och dricker om man har någon form av influensa eftersom man inte är så pigg och dessutom är det större risk att jag kommer känna mig sjuk av vaccinet eftersom vi åker redan på lördag om jag tar den nu än att jag faktiskt blir sjuk. Mamma säger har du verkligen tid och råd att vara sjuk i fem veckor som de säger att det tar om man blir sjuk. Jag har ju ingeninkomst! Jag jobbar en kväll i veckan för 40 kronor i timmen och får studiebidrag för den enda kursen jag läser! Då drar hon fram sitt ess ur kortärmen, skuldbeläggaren. Jag tycker i alla fall att det vore väldigt tråkigt om du fick det för vaccinet är inte hundraprocentigt säkert så om du får sjukdomen så kan du inte komma hem och vara med oss under julen. 

Jag lovade att tänka på det och idag fick jag sms av ännu en kompis som läst i tidningen att tre norrmän insjuknat allvarligt i ett muterat influensavirus, alltså hjälper inte vaccinet på den strängen. Jag har nog konstaterat att jag anser för min egen del att det är bäst att låta kroppen sköta sig själv och bygga upp sitt eget försvar. Om jag nu blir sjuk så kommer jag ju aldrig få sluta höra vad var det jag sa...


 


Solsken

Helt otroligt! Just i detta nu regnar det INTE i Linköping! Det är inte bara uppehåll utan solen skiner! Minns inte ens när vi hade det soligt senast. Tror faktiskt att jag går ut och tar en promenad.


Upp med tuppen

Inte direkt! Jag har totalt misslyckats med att ta mig upp både igår och idag. Istället för att att gå upp lite tidigare går jag upp lite senare! Jag skyller på Jocke, hade han inte legat kvar hade inte jag det heller. Eller..?


Genomtänkt redovisning

Som vanligt är min grupp den absolut oseriösaste på vår kurs och antagligen på hela skolan. Vi skulle samlas klockan två för att träna redovisningen som skulle genomföras halv fyra. Jag var 10 minuter sen och ndå var det två till som kom efter mig!

Istället för att träna, gå igenom vem som skulle säga vad och det vi tänkt göra flöt vi iväg från ämnet och pratade om dagens stora tennismatch, hur bra redovisning de andra antagligen skulle göra och på hur många olika sätt som läraren kunde såga oss på.

När det var en halvtimme kvar av vår över två timmars långa "förberedelse" drog vi igenom det en gång och sedan satte vi oss i klassrummet för att åtminstone ge intryck av att vi visste vad vi höll på med. Vi fick börja vilket vi verkligen vill eftersom att då fick ju vi sätta ribban och vi hade låtit så dåliga efter någon av de andra grupperna. Nu hade han inget att jämföra oss med.

Redovisningen gick förvånandsvärt bra och vi kunde dra ut på det lilla vi hade genom att skriva saker på tavlan, krångla med overheaden och prata låååångsamt. Vi sneglade lite på läraren under tiden och till allas vår stora förvåning så satt han och nickade instämmande till mycket utav det vi sa! När det var slut fick vi komplimangen "mycket bra synpunkter och en genomtänk redovisning". En genomtänkt redovisning!? Det hela var så komiskt att flera i gruppen hade svårt att hålla oss för skratt.

Givetvis briljerade gruppen efter oss så våran strålglans avtog snabbt men vi var väldigt nöjda med vår prestation. Bara projektarbetet kvar sedan har jag fått mina första 15 högskolepoäng!

Redan sen

Nu ska jag iväg till universitetet, vi har gruppredovisning klockan fyra och är inte förberedda alls! Som vanligt har jag gjort ingenting, ingenting och väntat på att ge mig iväg och sen glömmer jag bort tiden så jag blir sen helt utan anledning! Sämst!


Vägen till framgång

Jag har surfat runt lite och tittat på andra bloggar för att försöka komma på vad de gör för att hamna på listorna och kommit fram till att alla har det här gemensamt:


1. Specialutformad design
2. Många läsare
3. Uppdateras ofta

Okej, då var det bara att köra!




Svärdet i stenen

Efter lite grovstädning och diskat disken från igår så tyckte jag att jag förtjänade lite vila. Blev Disney klassikern Svärdet i stenen som jg inte sett på jag vet inte hur många år! Det är så kul att trots tiden som gått så minns man fortfarande nästan alla replikerna!

Dygnsrytm

Jag är typ världens i särklass tröttaste morgonmänniska! Helt omöjligt att ta sig upp på morgonen och givetvis blir det då svårt att somna på kvällen vilket gör att dygnet hela tidens förskjuts. Så veckans projekt är att komma tilbaka i normal dygnsrytm!



.


Söndagsmys

Den här veckan har jag och Jocke sett alla Oceans filmerna, såg 13 alldeles nyss. Men nu är det dags att gå och lägga sig, snart ny vecka!







.

Inte ännu en modeblogg

Jag kände att rubriken behövde en förklaring. Jag gillar inte modebloggar. Jag gillar inte modebloggar av flera anledningar. För det första tycker jag inte att det är det minsta intressant att veta vad en människa jag inte ens känner tog på sig i morse. Det poppar upp nya modebloggar varje dag med tunna, söta tjejer som lägger ut bilder med dagens outfit taget i spegeln så mobilkameran syns. Jag har liksom sett det förr!

Dessutom och kanske framför allt är inte det här en modeblogg för jag är verkligen inte kvalificerad för att utnämna mig själv till modeguru. Jag bryter mot säkert hundra oskrivna klädkoder varje gång jag klär på mig och har ingen aning vilken den sensate modedesignern är eller vilka trender som gäller. Jag har verkligen ingen ren stil utan handlar kläder på impuls helt utan en genomtänkt plan. 

Så, hör och häpna! Här är bloggen helt utan modeinslag! 

 





.


Kan de så kan väl jag?

Jag blir så fascinerad av bloggfenomenet som verkligen är överväldigande idag. Miljontals människor bloggar, däribland jag själv som bloggat sedan 2006. Det som förundrar mig är ju det finns ganska många som nu som blivit proffesionella bloggare som inte har ett åtta till fem jobb utan som sitter och skriver hela dagarna.

Jag bloggar ändå ganska mycket, flera gånger i veckan men det är ju bara vänner och familj som läser. Aldrig har jag tänkt på bloggandet som ett seriöst eller ens möjligt karriärsval! Jag har ju mest skrivit för min egen skull för att jag tycker det är roligt. När jag var liten var jag tvärsäker på att jag skulle bli författare när jag blev stor men jag vet ju nu att skriva en bok inte riktigt är samma sak som att skriva en historia på 200 ord om ett klistermärke som vi gjorde på lågstadiet och det närmaste en bokutgivning jag någonsin kommer att nå är antagligen att pappa beställer hem "gör-en-bok-av-din-blogg-bok" från någon internetsida för att vara snäll.

Som sagt så har jag bloggat en del men vad jag däremot inte gjort så mycket är att läsa andra bloggar, jag har en som jag "följer". Så en dag när jag hade tråkigt så kollade jag igenom några bloggtopplistor och lästa alla de här stora som Blondinbella och Foki och insåg att de skriver ju vare sig bättre eller om mer intressanta saker än jag själv gör! Jag hade alltid trott att man var tvungen att vara Shakespear allra minst för att få ihop flera tusen läsare men det var ju inte alls så!

Det de flesta skriver om är ju sina egna vardagar till exempel:

- Var ute och fikade med kompis, här är ett foto av maten vi åt. (Det kan jag också skriva om)
- Köpte en ny tröja, här är en bild. (Det skulle jag väl också kunna skriva om utan problem!)
- Nu har jag vaknat (Jag menar, come on?!)

När jag sedan insåg att ingen av de här brudarna eller killarna kommer vinna nobelpriset i litteratur gick  tankeverksamheten igång. Om det inte är svårare än så, vad är det som hindrar mig? Det enda som egentligen är viktigt är mängden blogginlägg vilket är lite tidskrävande men let's face it, det är inte som att jag för tillfället har något bättre för mig.

Det ni nu alltså läser är början på mitt projekt att slå mig in i bloggeliten! Så börja redan nu att läsa mig regelbundet så ni kan säga att du läste den redan innan den blev känd!







.

RSS 2.0