Småsaker

Det finns få saker som stör mig så mycket som småsaker. Till exempel att försöka få in saker på ställen de knappt får plats, tappa saker, bära stora otympliga saker och mitt klockarmband som går upp varje gång jag böjer handleden. Är det bara jag eller kan din dag också bli förstörd av att du spiller ut ett glas vatten eller att du slår armbågen i stolsryggen?

Packat och klart

Om ett par timmar bär det av till Örebro och hemtrakterna därikring. Under tiden jag är där vill jag hinna träffa farmor och farfar, åka och bada med lillebror, träffa alla kompisar, praktisera, plugga på provet, umgås med alla föräldrar, kanske träna ett pass... Alla ni som pluggar på annan ort vet hur hektiskt det är att åka "hem". Så många man ska hinna träffa och så mycket att göra! Att åka hem för att ta det lugnt fungerar inte riktigt!

Nu har jag i alla fall en vecka istället för en helg så hoppas hinna med lite mer än vanligt!


Lön?

Okej, har drabbats av ett ovanligt problem. Det har gjorts en insättning på mitt konto på 779, 00kr med meddelandet LÖN på. Men jag har inte fått en lönespecifikation. Antagligen fär att jag är ganska övertygad om att jag inte jobbat mer än på HG förra månaden! O den lönen sätts in den 15:e varje månad. Så vad är det här för pengar? Vart kommer de ifrån och om jag gör av med dem, blir jag ersättningsskyldig då? Eller är de mina fast jag förträngt att jag jobbat och det inte står något om det i min almenacka?

Som sagt. Ett ovanligt problem.


Varannan öl, varannan vin

Min kropp protesterar och säger ifrån. Ingen mer alkohol säger den. Tydligen klarar den inte fyra eftersitsar på tio dagar. Då har jag ändå stannat hemma på två tillfällen som getts. Saken är den att när det är billigt, näst intill gratis så blir det svårhanterbart. Jag ska nu försöka att lyssna på min kropp och inte dricka något mer. Innan nästa helg i alla fall... Hem på landet och vila ut!

     

   


 


Det vidrigaste, äckliga...

Jocke han är allt en riktig karl! Vi har städat lägenheten idag och när det var nästan klart sa han åt mig att stänga in mig i datarummet och inte komma ut förrän han sa till. Jag forstod inte varför förren jag såg att han hade rensat avloppet till duschen. Det absolut vidriga äckliga som finns! Och han gjorde det och sa åt mig att inte ens titta. Utan att jag ens bad honom om det. Där besparade vi oss ett gräl och en spya det kan ni vara så säkra på. Hur ska jag klara mig utan honom?

Out in the open

Nu är alla direkt berörda parter personligt meddelade och jag kan komma med det stora avslöjandet som orsakat så mycket panik och funderingar under den senaste veckan. I höst flyttar jag för att läsa det jag vill läsa. Hälsovägledning. I Luleå.

Reaktionen har varit blandad från de som fått veta. Allt ifrån modigt, var roligt och du förstör allting. Det är en stor förändring och handlar om en flytt på över 100 mil från närmaste trygghet men det är ju det här jag vill göra och jag sökte ju det här för två år sedan och tackade nej. Efter det har jag inte hittat något som kännts lika rätt och jag vill inte vakna upp en morgon och inse att jag inte gjort de saker jag vill för att jag inte vågar eller för att jag sätter andra människors närhet före min egen framtid.

Så jag har tagit mitt beslut och nu gäller det bara att fullfölja. Jag inbillar mig inte att det kommer bli lätt men att jag kommer ha så kul att jag förhoppningsvis inte kommer hinna längta hem så mycket. Flytten är långt ifrån permanent och programmet är två år långt. Två år är faktiskt inte så lång tid.

Så nu går jag och repeterar mitt mantra jag kan, jag vill, jag vågar. Det här ska bli bra och framför allt ska det bli roligt! Jag har bestämt mig för att (inte helt likt mig) fokusera på allting som kommer bli bra istället för allt det som kan bli jobbigt.

Ett världsligt problem

Mitt i denna djungel av livsavgörande svåra val så känns det ganska skönt att det också finns små, världsliga problem som är lätta att lösa! Till exempel att makaronerna var slut och att det hänger sex jackor i hallen som inte får plats där. Tydligen är de mina allihop.

Vi hade stress-lektioner förra veckan när vi var i skolan. Att vara stressad handlar tydligen ofta om obalas i livet, till exempel för mycket att göra på för lite tid. Vi fick en lista på saker som är tecken på att man inte befinner sig i balans. Känner du igen dig?

Du vet att du inte har balans när...

...små prblem blir stora problem
...alla är idioter
...din kö är alltid längst
...du retar upp dig på TV-hallåans klädval
...snabbspolningsknappen är den mest slitna på fjärrkontrollen
...du upplever att det alltid slår om till rött när du kommer fram till trafikljuset

Malin

Idag är dagen då Malin blir 21 år gammal! Grattis grattis!

Malin och jag har känt till varandra länge men började umgås någon gång i slutet av högstadiet. Även Malin är en frisbee-kastande stjärna som till och med har fått en låt tillägnad sig för sina prestationer. Hon är en riktig tävlingsmänniska och sportfåne som helst kör om oss andra i skidspåren. Efter en lång tid med havregrynsgröt och blåbärssoppa i torsby är hon äntligen tillbaka där hon hör hemma. Det är ju inte jag så vi har lite dålig tajming där!

Malin är en sprallig och glad tjej med en fantasi utan dess like! Tankarna hon formulerar och sätter ord på skulle kunna ge vilken nobelpristagare som helst att huvudbry. Malin är också en jäkel på att slå hål på urgamla fysiska regler och allmänt accepterade begrepp som att materia kan visst bara försvinna och applicera Darwins teori i samband med alkohol. Hon och jag är dessutom ett oslagbart lag i med andra ord vilket också är en slags vetenskap.

Malin har en humor och ett skratt som kan få vilket gammalt surkart som helst att kikna. Hon är garanterat festens mittpunkt då hon har fantastiska dryckeslekar och ofantligt dåligt pokerface. En kväll med Malin är aldrig tråkig vare sig det handlar om maskerad hemmafest eller motorhaveri vid världens ände!


Dumma telefon

Varför slutar snoozen att fungera efter en timme? Om man nu fortsätter snooza är väl det en tydlig indikation på att man ännu inte gått upp och kommer att sova ännu längre eftersom man inte fattar att snoozen stängs av? Borde ta mig ett snack med snubbarna på Ericson..

Jennie

Jag hade ju helt glömt bort den här kategorin, födelsedagsbarn! Så nu kommer en tjej som fyllt år tidigare i månaden som jag faktiskt inte hunnit träffa sedan dess. 

Jennie och jag har känt till varandra men det var ungefär 1,5 år sedan vi började träffas utanför idrottssammanhang och sen gick det fort! Plötsligt träffade vi varandra flera gånger i veckan som sedan blev varje dag och när det inte räckte till började hon sova över så att vi låg och snackade hela nätterna. Innan vi visste ordet av så hade hon flyttat in! Det konstiga var att trots att vi träffades varje ledig, vaken sekund kändes det som att vi alltid hade mer att prata om och vi fick tvinga oss att sova vid fyra på mornarna och det bara var tre timmar kvar till uppstigning.

Kärt barn har många namn och Jennie är ett av de mindre använda namnen hon går under. Haggan, 14 och 50, ollonpanna, blåbärssoppe-jennie är bara ett urval av alla namn men ni ser vartåt det bankar.

Jennie är en hetlevrad människa med temperament, ingen kommer ostraffat undan med fusk, förtal eller favorisering. Om det inte gäller henne själv förstås. Förutom Jennies sinne för rätt och ordning så är nog hennes främsta tillgång hennes bröst. Av någon anledning har de blivit allmänt accepterat att ta på dem. Allmänt accepterat av alla utom möjligtvis Jennie som ofta ses springande med korsade armar eller försöker ta tillbaka på killens bröst vilket inte så ofta har den effekten hon eftersträvar. 

Jennie är en partypingla som oftast klär på sig för mycket, vi försöker gång på gång introducera leggingsen i hennes liv men hon envisas med att ta på jeansen under klänningen. Att hon hade strumpbyxor på balen var en lättnad. Hon festar dock efter filosofin den som dricker mest vinner och ingen kan hetsa som hon! Håll henne borta från vinet bara, enligt Jennie är vinet djävulens dryck som gör att allt blir kul till en början men som sedan vänder sig mot en och gör sig osams med alla.

Andra saker vi inte vet om Jennie är att hon har väldigt bra sinne för att gissa längder, bedöma rumpor och att Elias lägenhet ligger på hennes sida av stan. Jennie kastar enligt landslagstränaren för hårda kast och när hon fick en dildo i studentpresent tyckte hennes mamma att det var bra om hon fick nått. Hon är något av en shoppoholic och vi kan inte ens släppa in henne på Ica utan att hon kommer ut med en kasse fylld av vatten och hårspännen. Vad vet vi mer om Jennie? Fyll gärna i luckorna!


Prioritera?

Jag insåg att jag just skrev att jag skulle göra nyttiga saker som jag behöver göra och inte slösa en massa tid. Nu har jag suttit i en hel timme och sorterat räkningar, papper, kvitton med mera som blivit liggande i en hög sedan vi flyttade in här i augusti. Nu är jag klar och självklart är det jätteskönt att ha lite ordning och reda men jag har ju inte kommit ett steg närmare att vara förberedd inför provet!

Jenny tycker jag ska följa med på fest nu. Är ju tros allt CSN-torsdag.. Men nej! Jag ska vara ståndaktig! Det skulle bli den fjärde fyllan sedan i fredags. Som sagt det är bara torsdag så känner att när man är full fyra dagar av sju så har det gått för långt. Tre får räcka så kan jag haka p på lördag istället. Det är hårt att leva studentlivet! Ni som inte provat på vet inte hur slitit det är!

Redan torsdag?!

Hur kan det redan vara torsdag!? Är verkligen tur att vi hade två veckors undervisningsfritt nu eftersom istället för att läsa till provet i grundmedicin och slutprovet i fysiologi så har jag varit på tre städöl och gråtit floder framför studera.nu! Så nu ska jag rycka upp mig och börja göra saker som jag behöver göra! Börjar med praktik om en timme ungefär. Då ska det knådas!

Jocke kom precis hem från skolan, han hade köpt med lövbiff. Måste ju fira att vi får CSN! Den här månaden ska det inte gå åt mer pengar än jag får! Mina sparpengar ska sitta kvar på kontot! Men vi får se hur det går... Jocke var nyklippt och snygg! Har tjatat på honom i säkert en månad då det började se lite träligt ut så var verkligen på tiden! Riktigt bra blev det, folk kommer nog inte känna igen honom.

Koka makaroner är näst på schemat!

Disneymusik

Att det är musiken som gör att filmerna blir så bra som de faktiskt är, det är ganska givet! De har alltid fantastiska sångare, kompsitörer och stora symfoniorkestrar som ger ståt och pamp. Att välja en favorit vore omöjligt, eller? Vilken är din?













Multi-Language

 Alla Disneyfilmer översätts till massor av språk och jag tycker det är helt otroligt hur likt det låter! Precis som att det vore en och samma människa som gjorde alla språken!








Första steget

Nu har jag kastat iväg ansökan på studera. Går fortfarande att ändra fram till den 15:e. Mentalt börjar jag ändå greppa läget. Fast det är fortfarande lite otäckt. Men kanske på ett bra sätt?

Musiktipset

My Life, My Music?

Outta My Head - Ashlee Simpson

Meet Me Half Way - Black Eyed Peas

I Hate This Part - Pussycat Dolls

Hemlighetsfull

Anledningen till allt kryptiskt är för att jag vill göra en sak som jag egentligen inte vågar. Att börja prata om det känns mer slutgiltligt. Som att det måste genomföras. Jag vill inte riktigt stänga min flyktväg ännu.

Duktig flicka

Gick upp med Jocke idag. Så nu bär det av till gymmet, sedan grupparbete och efter det jobb på HG. Effektiv för en gångs skull!

...

Jag måste tänka

Musiktipset

Dagens feel good

Hey, Soul Sister - Train

Dagens svenkt

Ack Sundbyberg - Oskar Linnros 

Helgen

Fredag: Jobb, fest. Hemgång 05:30
Lördag: Jobb, hemmafest. Hemgång 05:30
Söndag: Ångest

Intagningsregler

Såg att nu börjar de nya intagningsreglerna gälla och att jag kommer tjäna på det! Fantastiskt! Jag skulle få meritpoäng för åtminstone engelska B och mattekurserna jag läst. Sen förstod jag inte så mycket för var lite otålig när jag läste men kommer höja mit sökningspoäng med minst 1,5 p. Awesome!

Två hela veckor!?

Kom precis hem från skolan och insåg att det är hela två veckor tills vi har lektioner igen. Det innebär två veckor utan min klass. Min nya fina klass! Vi har haft max en vecka ifrån varandra sedan vi började och det känns hemskt att efter maj måste jag vänja mig vid att inte ha dem här varannan vecka! Nej, det vill jag inte tänka på!

Vi hade vår första Driva eget -lektion idag. Det var sååå kul! En del verkade lite svårt men jag tror att man får kläm på det. Kan knappt bärga mig tills jag kan starta eget. Har mitt drömföretag i huvudet men det kommer jag inte starta upp förrän lite senare i livet men inom ett år kommer jag nog ha startat upp ett företag i mindre skala än den jag tänkt eller en hobbyverksamhet så jag får göra avdrag på bänken och allt annat dyrt jag varit tvungen att köpa nu.

Nu måste jag göra mig redo! Börjar på Hg om en timme. Blir mycket Hg nu ett tag, fredag, lärdag, tisdag och lördag! Så kom dit, det är där det händer.

Musiktipset

Dagens mys

I Will Follow You Inte the Dark - Death Cab Cutie

Dagens feel good

Rock & Roll - Eric Hutchinson 



Duktiga tjejer

Isabell och jag är så nöjda med oss själva nu, oj oj oj! Vi startade med 45 minuter coreboll alltså styrka och bålstabilitet. Fortsatte sedan med 10 minuter cykel och 2000 meter rodd. Därefter gjorde vi övningar för aktiv töj i handens flexorer och extensioner, pectoralis major och hamstrings. För att eliminera risken för oäkta träningsvärk avslutade vi med tio minuter i lungt tempo på crosstrainern. Vi är såååå braaa!

Man måste faktiskt få skryta lite när man gjort ett bra jobb. Om inte annat för att peppa sig själv!

En sån dag

Vi hade en till avslappningslektion idag. Den här gången skulle vi ligga ner på rygg, andas, slappna av och känna våra kroppsdelar. Christel var oroväckande nära en snarkning under de trettio första sekunderna men skärpte sig snabbt. Efter halva tiden västa Isabell till Sara eftersom hon på andetagen att döma hade somnat. Jag missade den dramatiken dock eftersom jag krupit ihop i fosterställning med sjalen som täcke och somnat en stund jag också. Vi lär oss så mycket i skolan!

Nu ska jag iväg och hämta Isabell, vi ska träna coreboll. Har haft lite ont i huvudet sedan jag kom hem med hpppas innerligt att det ska gå över! Är lite oroad över att jag ska spy över bollen också eftersom jag nog ätit lite för mycket för tätt inpå... Hoppas att jag inte gör det!

100 drömmar

Vi hade en jättejättebra föreläsning igår. Var en lärare vi inte haft förut och på schemat stod stress och avslappning. När det väl började sen fick han med massor av allt möjligt! Han var så härligt planerat spontan som Catrin sa så vi alla satt verkligen på helspänn de fyra timmarna han var där utan att somna till.

Han hade med sig allt från boktips, otroliga historier, egna erfarenheter, olika tankesätt och förklarande bilder. Han hade ett tips som jag verkligen tror på och det är att sätta saker i skrift. Har man någon gång skrivit ner saker är det större chans att man gör dem eller att det händer. Flumlära eller humbug, spelar ingen roll. Det fungerar många gånger!

Han berättade om en kille som skrivit ner vad han ville åstadkomma innan han fyllt trettio och sedan låst in pappret i ett bankfack. Tiden gick och han glömde bort det. Efter sin trettioårsdag påminde hans pappa honom och han kunde pricka av nästan allt på listan. En annan ville väldigt, väldigt gärna ha en bil. Hon klippte ut en bild på exakt det märket, den modellen och den färgen hon ville ha, skrev dit vilket pris hon var villig att ge och satte upp den på kylskåpet. Efter några månader när hon skulle fika med en kompis gick hon förbi en bilaffär och där står hennes drömbil och kostar exakt den summan hon skrivit på lappen. Helt otroligt!

Han och jag också vill förtydliga att bara för man skriver ner saker är det inga garantier för att det händer men chansen att det händer ökar markant om man skriver ner. Varför vet jag inte. Vet inte om någon vet det men för många fungerar det.

Det han sa att man skulle kunna göra och som jag har påbörjat nu så var det att skriva ner 100 drömmar eller mål (jag gillar drömmar bättre eftersom för mig är mål något som jag måste eftersträva och klara av inom en viss tid, en dröm är något jag hemskt gärna vill men jag har inget krav på att faktiskt genomföra det). Drömmarna kan handla om allt från karriär, relationer, erfarenheter, ägodelar... Det finns inga gränser på drömmar! Den här listan med drömmar läser du sedan igenom en gång om dagen och du kommer snart märka att du kan börja pricka av dem!

Jag tror att mycket handlar om att medvetengöra vad man egentligen vill och veta att det här finns kvar imorgon också. Jag har märkt att jag till exempel sover bättre om jag skriver ner saker jag tänker på innan jag lägger mig eller att jag blir mindre stressad om jag skriver listor på saker jag behöver. Då vet man att det finns kvar när jag kan ta tag i det igen. Jag tror också att om man varje dag går igenom saker man vill göra så blir man mer uppmärksam när chansen att genomföra dem uppenbarar sig!

Jag har fastnat på 37:e drömmen men har sparat listan och kommer fylla på den allt eftersom tills jag fått ihop mina 100!

Musiktipset

Två låtar på temat Shangri-la!

Miss Li - Boureois Shangri-La

Stiko Per Larsson - Shangri La

För er som jag inte har någon aning om vad det är för något så kan jag tala om för er att jag har googlat och enligt wikipedia är det (kopiera-klistra in) 

...namnet på den fiktiva, paradisartade plats som förekommer i James Hiltons roman Bortom horisonten (Lost Horizon), som utkom 1933. Platsen anges ligga i en djup dalgång någonstans bland bergen i Tibet och människorna som bor där åldras endast obetydligt. Historien om det mytiska Shangri-La baseras på Shambhala, en buddhistisk mytisk stad. Myten om Shangri-La har varit en förebild till många andra utopiska, fiktiva samhällen.

Sedan 2001 finns Shangri-la också i verkligheten. Då bytte orten Zhongdian officiellt namn till "Shangri-la". Huvudorten Zhongdian hade då länge varit ett mycket populärt turistmål, och kommunen vann rätten i strid med åtminstone en annan kommun i samma provins....

Så nu vet ni det!


Lyckad eller misslyckad?

Jocke och jag hade vår treårsdejt idag och man skulkle kunna säga att det var ännu en misslyckad kärleksdejt. Sist var på alla hjärtans dag då det inte fanns två biosäten bredvid varandra på någon av filmerna och vi åt på burger king innan vi tog bussen hem igen.

Den här gången var vi åtminstone på kinesisk restaurang, vilket var väldigt gott men när vi sedan gick till bion så gick inte den filmen vi ville se. Den gick tisdag, torsdag och fredag till lördag. Alltså inte på onsdagar, typiskt! Vi övervägde shutter island men eftersom Jocke är känslig mot all form av skräckfilm och jag tycker mentalsjukhus är jätteläskigt så vågade vi inte se den. Har ju inte sett några trailers vet vi inte vilken nivå av läskigt det skulle vara så slutade ännu en gång med att vi gick till videobutiken och köpte filmer som vi tittade på tillsammans i soffan med gurka och dipp. Vi hade lite flyt för de hade utförsäljning så vi fick sex filmer för 200 kronor!

Så vår klassiska middag-och-bio-dejt fungerade inte riktigt men blev väldigt mysigt ändå. Huvudsaken är faktiskt inte vad man gör utan att man gör det tillsammans!

Tre år tillsammans

SkottlandIdag firar Jocke och jag tre år tillsammans! Så ikväll ska vi gå på en gammal hederlig dejt men middag och bio. Ska bli jättemysigt. Det är så konstigt för det känns som att vi nyss blev tillsammans men samtidigt känns det som vi varit tillsammans en evighet för allt känns så självklart!




Musiktipset

Jag älskar covers. Det är något speciellt att höra låtar man hört förut men med ny tappning. Givetvis finns det många låtar som slaktats på det visat men oftast blir det riktigt bra! Här kommer två covers med tema melodifestivalen!





Saker jag gör

Alla har ju något konstigt som man gör. Oftast är man knappt medveten om det och vet aldrig varför man gör det.

Jag har kommit på att jag nästan alltid letar upp nyckeln i fickan, håller den i handen och ändå försöker rycka upp dörrar jag vet är låsta. Trots att jag vet att den är låst och håller nyckeln i handen!

En annan sak jag gör är att jag skalar en frukt, tar med skalet ut i köket och sedan lägger jag det på diskbänken istället för i soppåsen.

Vad har du för konstiga tix eller saker du gör?


Kalkonwraps

Nu är det äntligen dags för ännu ett mattips! Det här tipset är önskat av Jenny som tycker om fetaost men inte vet vad hon ska göra med det. Här är ett superenkelt recept!

Ta tortillabröd, helt vanliga som du köper i affären. Lägg i kalkonbröstskivor (som brukar finna som pålägg brevid vanlig smörgåsskinka), ta sedan lite sallad, gurka, tomat och rödlök och lägg ovanpå. Efter det tar du en liten klick creme fraish och fetaost på det andra och viker ihop. Hur gott och lätt som helst! Tror det är ganska nyttigt också, kanske inte meganyttigt men ganska. Perfelt om du behöver matlåda men inte har tillgång till micro eller om du och spisen inte är bästa vänner. Inte mycket som kan gå fel!


Redan söndag?

Hur kan det redan vara söndag? Och nästan slut på söndagen dessutom!

Pappa, jag och lillebror kom precis hem från badhuset där John har busat, plaskat, hoppat från kanten och åkt rustchkana. Pappa och jag har njutit av att vi i barnets sällskap får vistas i barnbassängerna som har en klart mer behaglig temperatur. Enda nackdelen är att vattnet inte döljer lika mycket där och man blir pinsamt medveten om trivselvikten och den bleka hyn som kommit under vintern. Jag tror jag också kommit på varför jag fått så ont i huvudet den här veckan! Min hjärna har adapterat efter en evighet i mörker och nu när solen kommer hinner den inte bearbeta allt ljus!  

Snart ska jag åka och hämta Erika, vi ska köra bil till Linköping där Erika ska åka vidare med tåg. Jag hoppas hinna förbi Ica i Linköping innan det stänger eftersom de hade billiga kycklingfiléer denna vecka. Det ör ju sjukt dyrt annnars!

Imorgon är det skola igen. Att plugga lite fast jag inte måste bara för att hinna med och vara förberedd när provet väl kommer fungerade inte så bra som jag tänkt, läs inte alls. Nya tag nästa vecka?

Eftermiddagsbio

Klockan ett på eftermiddagen var jag och Erika och såg Tim Burtons Alice i Underlandet. Filmen var bra men framför allt så var salongen nästan tom så Erika och jag kunde sitta längst bak i var sin soffa och det var inga köer vare sig till toaletterna eller biljettluckan. Perfekt! Varför går man på bio kvällstid och trängs med alla snuttepar? Eftermiddagsbio är min nya favorit!

Minnesbilder

Älskar när man hittar bilder i telefonen man inte minns att man tagit!

     

Konstigt att den här typen av bilder blir så suddiga...

Solsken

Efter två timmars plugg tog jag en promenad. Kom precis in ifrån den. Det är ännu en dag med strålande sol! Morgonen såg tveksam ut, precis som igår. Men det sprack upp, precis som igår!

Erika hade grått och hagel i Hultsfred, mohahaha! Idag åker vi mot hemtrakterna, hoppas det bjuds lika bra väder där i helgen!  


Musiktipset

Dagens cover

Ain't no sunshine - At last

Dagens pepp

The Taste of Inc - The Used

Sjukskriven

Idag har jag sjukskrivit mig själv. Jag kan göra det eftersom jag inte har något planerat över huvud taget. Min praktikplats ringde igår och avbokade denna vecka, jag har inget prov nästa vecka och lägenheten är näst intill städat.

I morse vaknade jag med en rungande huvudvärk som för omväxlings skull inte var en bieffekt av alkohol dessutom har jag varit ganska snuvig på sistone så jag sjukskrev mig. Vilket innebär att jag tänker gå mellan sängen och soffan, variera mellan läsning, tv och film samt vägra kliva ut pyjamasen idag.

Imorgon får det vara nog, då tänker jag vara frisk igen.

Gömda

Jag har precis lyssnat klart på boken Gömda av Liza Marklund. Jag vet inte varför jag inte läst den förut, jag har alltid tänkt att jag ska göra det med det har inte blivit av. Den här boken och alla liknande får mig att må så dåligt, hela händelsen är fruktansvärd. Det är saker som inte ska få hända i Sverige, men det gör det. Tydligen varje dag. Det absolut värsta i hela boken var samhällets brist på åtgärder och att människor i den situation inte får någon hjälp. Åtminstone inte rätt sorts hjälp. Hur kan en män som förföljer, hotar och misshandlar människor få gå fria på gatorna? Även om familjemedlemmar är för rädda för att vittna måste det ju finnas en hel stad som sett och hört mer än väl för att få dem inlåsta?

Det har pågått en hetsig debatt mot Liza och Mias berättelse ledd av Monica Antonsson som gett ut en bok och startat en blogg där hon säger att inget i boken är sant. Att den är ihopdiktad från början till slut. Jag bara undrar hur fan hon kan veta det!?

Liza Marklund är den enda journalist som haft tillgång till Maria Eriksson, den misshandlade, hotade och förföljda kvinnans sekretessbelagda akt. Den slutna kammarrättsförhanling som uträdda familjens hotbild och skyddsbehov hade en åhörare, Liza Marklund.

Jag anser att Monica Antonsson är en vidrig människa som förringar hela den här familjens lidande genom att ifrågasätta den utan att ha sett dessa dokumentationer. Och i ärlighetens namn, hade det spelat någon som helst roll om hon brett på? En hel familj har fått lämna sitt land, sitt land Sverige, som flyktingar i fredstid. Är inte det skrämmande?

Eftersom hon fått ge ut en bok kan hon antagligen hänvisa till massa dokumenationer, åtal, papper, vittnen som styrker hennes anklagelser. Jag har bestämt mig för att ignorera henne. Det enda egentliga felet Liza Marklund gjort (vilket inte är hon själv utan någon på förlaget) är att skriva "en sann historia" istället för "baserat på en sann historia". Det tycker jag inte ska ta bort fokus från det verkliga problemet. Att vi inte vet vad vi ska göra för att hjälpa kvinnor i hennes situation. Det enda Monica Antonsson verkar bry sig om är att kasta paj...


Lättövertalade?

Jenny och jag disskuterade just vår ekonomi. Jag fick lön denna månad och i lyckan över att ha pengar har det gått åt pengar. Jag insåg att jag egentligen bara har 800 kr kvar på csn. Nu har jag ju lön men den skulle jag ju spara till sämre tider. Egentligen. Jenny hade varit på fest i lördags och det hade druckits upp/bjudits bort/ tappats bort 1300 kr. Då hade hon 300 kr kvar till hg-lönen.

J: Det vore trevligt att gå till HG.
E: Och slippa laga mat.
J: ja...
E: Ska vi inte gå dit då? 
J: Jo.. 

Så kvällsmat ch cider på HG ikväll. Nu ska jag ut på min solskenspromenad. Loving it!

 

Äntligen vår

Solen skiner, snön smälter. Det är äntligen vår! Den här veckan har varit fantastisk! Den här veckan är så lugn att jag hinner gå ut på promenader i det vackra vädret. Kan knappt bli bättre!

Framtidsplaner?

Halvårets största ångest är över mig igen. Det gäller alltså valet av utbildning till hösten 2010 som snart måste vara gjort. Även att inte välja är ju ett val i sig. Nu ska jag alltså planera vad jag har tänkt göra ett halvår från nu och kanske uppemot tre år framåt. Jag har inte ens planerat vad jag ska äta till lunch imorgon, jag är inte i skick att avgöra min framtid!

Man tycker att eftersom det här är mitt tredje val borde jag ha vant mig eller ha en plan för vad det är jag tänkt göra nu men nej. Jag har ingen aning om vad jag vill göra längre och ögonen tåras av ångest bara jag tittar på en kurskatalog.

Så nu skjuter jag upp dessa problem åtminstone till morgondagen. Jocka ska trösta genom att laga tacos. Eter en popcornlunch tror jag att det är exakt vad jag behöver!


The battle

Det pågår ett långvarigt krig hemma hos oss. Det kommer att gå till historien som kampen om sängsidan.

I början var det inget vi tänkte på, vi låg helt enkelt på den sidan som våra respektive garderober var på. Logiskt. Enkelt. Sedan en dag började Jocke kalla sin sida för smartsidan. Han sade att jag fick ju döpa min sida till vad jag ville men jag ansåg att det är ju underförstått att om man döper sin sida till något antyder man att den andra sidan är det motsatta. Det kunde jag ju inte gå med på. 

Många nätter efter detta utspelar sig det nu en kamp om vem som kommer först till sängen och kommer åt sidan först följt av ihärdiga försök att antingen putta ner den andra ur sängen eller över på andra sidan. Oftast slutar det med att båda ligger på samma sida av sängen vilket troligtvis kommer göra att vi sliter ut madrasserna ojämt. Men skam den som ger sig!   

Sagobröllop

  

Alla flickor drömmer om ett sagobröllop sägs det. Och nu kan man få det! På Disneyparkerna i USA kan man numera gifta sig i riktiga sagomiljöer och man kan till och med åka i Askungens pumpavagn därifrån!

Kirstie Kelly är en designer som gjort flera kollektioner med bröllopsklänningar som inspirerats av Disney-prinsessor. De kan ni se här. Dessa är dock mina favoriter!

     

     


Att vara servisare

Ofta i bloggen skriver jag att jag är på HG, antingen för att festa eller jobba. Nu har HG fått en egen blogg och servisen har fått skriva ett inlägg om vad vi egentligen gör när vi jobbar! Enjoy!

Dagens musiktips

Idag vill jag intrducera en klassisk musikkompisitör. Han heter Alan Menken och har tagit hem hela åtta oscarsstatyetter och åtta golden globes. Anledningen till att jag intresserar mig för honom är för att han skrivit många av Disneyklassikers theme songs. Valde ut några favoriter som ni kan lyssna på!

Nu har jag bilder och sagor till dessa stycken men tycker ändå att det är fantastiskt att musik utan ord kan säga så mycket!

Tatueringsplaner

    

Jag har velat göra en ny tatuering nästan ändå fran det att jag gjorde min gamla. Drabbades nog av the taste of ink, tydligen ett ganska vanligt syndrom. När man gjort sin första får men en sådan adrenalinrush att man bara vill lägga under nålen direkt igen! Nu är min faktiskt två år gammal och den enda anledningen till att jag inte gjort någon ny ännu är för att jag inte riktigt vetat vad jag ville gör härnäst. Har en känsla av att det inte blir fler efter nästa så vill verkligen göra något ordentligt så jag känner mig klar sen.

Först hade jag idétorka men nu har jag snarare för många idéer så jag vet inte hur jag ska få ihop den på att snygg sätt. I LA Ink gjorde Kat von D en sagoinspirerad tatuering och sketcherna såg jättebra ut men jag tyckte inte resultatet blev så bra. Därifrån fick jag den idéen som jag nu smider på. Jag vill ha något slags Disney-kollage, men jag får inte ihop det! Har så många saker jag vill ha med men de hör inte riktigt ihop. Har bett Erika och Henrik att prova om de får ihop något men tyvärr har de egna liv så har inte fått något förslag än.

  

    

   
 










Disney Dream Portrait

Hittade en fotoserie som Annie Leibovitz tagit för Disney's räkning där kändisar fått vara olika Disney-karaktärer. Bilderna skulle vara med i kampanjen "Were Dreams come true". Det är verkligen helt fantastiska bilder!  



Här har ni en bra sida om ni vill se bilderna ordentligt! Bilden nedan finns inte med på den sidan, tror att den kom senare!






Frukostgäster

06:57 SMS från Jocke

No pants partyt har börjat :P får se om jag orkar upp imorgon

10:23 Jocke ringer

-Heeeey Emily! Jag och några till tänkte komma hem och titta på wasa-loppet hos oss! Är det okej?

De här grabbarna jobbade alltså till fyra i natt sedan började de festa själva. Nu sitter de i min soffa med varsin vaniljmunk och en chipspåse. Det är hårt att vara student! 


Musiktipset

Dagens mys

Förlåt - Magnus Weideskog

Dagen pepp

It's alright, it's OK - Ashley Tisdale


Pubpass

Jag gjorde mitt första servis/pub -pass idag! Hade lite ångest eftersom jag aldrig gjort det förut och aldrig varit i närheten av kassaapparaten! Var en ganska lugn kväll i puben och lugnaste kvällen på hela året i huset enligt de som vet så det var skönt. Då hann jag med att göra saker i min takt och andra hade tid att hjälpa mig.

Det passet är väldigt kort för servisen, cirka fyra timmar istället för sex så fick sitta i huset och vänta in de andra. Hängde lite i drinkbaren och fick agera expertpanel när de blandade drinkar som de inte testat förut, kul! Vi servisare håller oss ju annars mest för oss själva.

De andra ökade på ganska rejält med att testa lite allt möjligt, bland annat absint som de tände eld på! Själv så tagade jag ner, ölen sövde mig ordentligt så nu ska jag hoppa i säng och sova som en stock. Stackarna som fortfarande jobbar kommer nog uppleva sina längsta jobbpass genom tiderna. Tiden går verkligen fortare när man har saker att göra!

Oklokt...

Jag tyckte att jag var så duktig idag! Startade min lördag med att gå på 45 minuters spinning. Claras och mina farhågor om spinning var inte så farliga om man trodde, alla hade handdukar så svetten skvätte inte överallt och musiken var så hög att man inte hörde om folk skrek och flåsade som stora stygga vargen. Så jag vågade mig dit igen! Efter passet så tyckte jag att jag förtjänade ett par minuter i solariet, bara en gång mitt i all denna vinter intalade jag mig själv.

Om vi då ska gå till facit, var jag verkligen så duktig som jag intalade mig? Nej, jag var korkad. Har gått med en obehagligt förkänsla av förkylning i kroppen hela veckan men intalade mig själv att givetvis kunde den tränas bort. När jag trampat på cykeln ett par minuter och insåg att halsen slemmade igen och näsan började rinna borde jag haft vett att kliva av cykeln och åka hem och lägga mig. Istället gick jag och hämtade snytpapper och fortsatte hostande att cykla. Sedan direkt till solariet som är farligt i vanliga fall och som man absolut inte ska lägga sig i med nedsatt immunförsvar. Dumt, dumt, dumt!

Nu är jag hemma med världens huvudvärk och förbannar min dumhet. Det är inte klokt att man inte blivit klokare!

Fredagsmys



Jocke och jag har laddat upp inför på spåret med fransyska med klyftpotatis och bearneissås, chips med dipp, popcorn, Ben & Jerry´s choklad fudge och coca cola. Märks det att jag var ute igår?

Men nu är det slut på veckan, det är dags för fredags myyyyys! Älskar sista killen i soffan! Man ska ta i från tårna!


Hemfärd

Kom just hem från krogen. Har svept ett glas med två resorb och en c-vitamin -brus. Jag gick hem när...

...Isabell fått köpstopp i ena baren
...Jonathan börjat med sina fylle-stekar-dragningar genom håret
...Niklas övergett sin tro på en lugn kväll och börjat shotta
...Sara druckit två öl och 11 shots samt fått köpstopp i båda barerna

Skolstart 8.15. Kul. Men känns som ett bra val att åka hem nu!

Musiktipset

Dagens pepp

L'amour Toujours


Dagens mys


L'amour Toujours


Dagens musiktips

Dagens pep

Nu måste vi dra - Ken Ring

Dagens mys

Dina andetag - Kent

The real thing

Jag lär mig så mycket bra i skolan nu för tiden. Förr så kändes det som att man fick tvinga in en massa onödig fakta i skallan som jag redan då visste att jag aldrig kommer använda igen efter proven. Numera är det så mycket jag vill komma ihåg och kunna och vet att jag kommer använda så att det inte verkar få plats i huvudet!

Igår fick vi lära oss den brutala sanningen om träningsvärk. Man kan säga att det finns två typer av träningsvärk, riktig träningsvärk och falsk träningsvärk.

Falsk träningsverk är en effekt av en dåligt avslutad träning och består i att man samlat på sig mjölksyra och annat slagg i musklerna, Att det bildas mjölksyra och slagg är svårt och skall inte alltid undvikas men, det stora men'et, är att det ska man cirkulera bort innan träningen slutar genom ordentlig nerjogg. Gör man det inte får man värk dagen efter men det är alltså inte ett tecken på att du tränat ordentligt utan att du slarvat med nervärmningen. Du ska alltså aldrig ha träningsvärk efter ett konditionspass!

Äkta träningsvärk ska du alltså bara få vid styrketräning. För att uppnå den måste du utmana dina muskler till max, du ska alltså inte orka mer i den övningen du håller på med efter dina antal repetioner. När du darrar i muskeln är det ett teckan på att din muskel är svag och musklerna runt omkring försöker hitta sätt att kompensera på och det är i det här läget du vill jobba. När du gör det upplever kroppen en negativ feed-back, den inser att den är för svag och när du sedan äter efter din träningen använder den maten till att förstärka och bygga på musklerna. Du skall alltså alltid ha träningsvärk efter ett styrketräningspass annars har du inte tagit i tillräckligt. Den här typen av träningsvärk, den äkta känns mest efter två dagar.

Du kan alltså inte alls stretcha bort värken. Stretch är till för att dra ut muskler som blivit korta. Korta muskler har sämre kontraktionsmöjligheter vilket gör att de blir svagare. De stannar i ett ihopdraget läge och får alltså svårt att slappna av och blir därför svaga, stela och gör ont. Korta muskler gör också att andra muskler måste kompensera i det arbetet den inte gör och då blir de i sin tur stela och krampiga. Att vara kort ökar också skaderisken. 

Jag var på coreboll igår. Intruktören hade tema "plankan", alltså ar varannan övning en form av plankan. Jag har träningsvärk i magen. Äkta träningsvärk. The real thing!  

Spinning

Idag ska jag följa med my old class mate Clara och prova på spinning och sedan coreboll. Vare sig Clara eller jag har kört spinning förr och är nervösa! Pratade med henne på telefon och båda är helt säkra på att de som går på spinning är riktigt hurtiga träningsfanatiker som skriker, flåsa ljudligtr och svettar tröjorna vridblöta. Vi känner oss inte riktigt bekväma med det eftersom vår egna träning på senare tid varit något av de lugnare slaget, om den excisterat alls! Så nu ska vi iväg och se om våra fördomar infrias!   


Vårtecken?

Idag sken solen när jag gick upp! Efter veckor av ihärdigt snöoväder kändes det väldigt, väldigt bra. SMHI hade lovat vår inom loppet av tre veckor sa de på radion igår. Inte mig emot!

Ingen riktig närking

Idag skickade jag ett sms till Jocke när jag satt på min universitetskurs. Jag tyckte det var tråkigt och jag lika gärna kunde ha hållit lektionen själv eftersom det var en upprepning av det jag haft prov på veckan innan genom massagen. Jag gnällde helt enkelt, ingen tvekan om vilken region jag kommer ifrån. Svarat som kom fick mig att tveka om Jocke verkligen någonsin bott i gnällbältet.

"Njut av att det är enkelt istället för att man inte fattar något".

Han hittar positiva sidor i allt. Vilket ofta är bra men när man bara vill gnälla och tycka synd om sig själv så är det faktiskt lite jobbigt. En sak är i alla fall säkert Han är ingen riktig närking!

Att definiera en fylla

Jenny som var vår pålitliga sekreterare under vårt experiment har nu lagt upp en sammanfattning av kvällen som ni kan läsa om här.

RSS 2.0