Julens favoriter

För dig som tröttnat på gläns översjö och strand och när juldagsmorgon glimmar, här kommer några blivande julklassiker!

1. The Hives, Cyndi Lauper - A Christmas Duel
2. The Pogues, Kirsty MacColl - Fairytale of New York
3. Melody Club, Anna Järvinen - I Don't Believe in Angels




Bloglovin´

bloglovin

 

Glöm inte att starta din prenumeration! Klicka på bilden och följ instruktionen, självklart helt gratis!


Bring it on

 

Nu kan julen komma, vi är redo!


Hopp i säng!

Vi går och lägger oss tidigt idag. Mycket sista minutensaker som måste ske imorgon innan julhelgen startar! Måste till banken och ungdomsmottagningen samt baka! Mycket att stå i alltså!

Julstämning

Nu har systeryster och jag klätt granen och slagit in paket. Vi har sprungit omkring med glitter i håret och börjar nästan kännas att det är dan före dan! Nu ska hela familjen se Disney´s skattkammarplaneten, mys!

Ett genidrag!

Fick en snilleblixt! Hade ju telefonadaptern i resväskan! Så nu kan jag lyssna slut på batteriet i telefonen också! Stod stilla jättelänge i hallsberg. Något med för många tåg på perrongen. Men nu rör vi oss igen, skönt! Bara 20 kvar hem eller något sånt. Hemma väntar mamma med en kebabtallrik till mig, helt okej. Är faktiskt hungrig, har inte ätit sen klockan ett. Hmm.. Det är synd att p3-programmen blir sämre o sämre ju senare på dagen det är. Dagen börjar med morgonpasset och nu vid åtta är det mitt p3, sämst! Ett genidrag vore om de hade satt morgonpasset i glasburen på musikhjälpen, då hade jag fejkat svininfluensa o legat o lyssnat på radio tjugofyra sju som ungdomarna säger. Men kan folk sluta kliva på?! Jag förfryser när dörren öppnar!

På tåget

45 minuters tågresa kvar och batteriet tog precis slut i mp3n! Sämst! Vad gör man på ett tåg utan musik? Tåget är för övrigt svinkallt! Fryser ihjäl!

Iväg!

Nu drar jag! Får se till att min grupp är lite effektivare än vanligt idag så vi är kara under två timmar. Vore niiice! Annars får jag släpa med mig hela resväskan hem igen, det skulle suga!

Fattiglapp

Jag är sååå fattig nu! Under sex månaders tid har jag levt på en inkomst på ca 1300 kr i månaden och sen skarvat med mina sparpengar. Jag har 3000 kronor kvar på mitt sparkonto nu! Usch vad illa det känns! SNart okmmer jag i alla fall ha en stadig "inkomst", det är ju CSN-lån men då får jag i alla fall så att jag klarar mig!

Sista dagen?

Förhoppningsvis är det sista dagen i linköping nu. Längtar hem till de nära och kära. Går omkring och plockar och hoppas att jag inte glömmer något viktigt! Kommer inte finnas tid till något annat sen! Får alltid lite panik när jag går sist hemifrån och vi ska vara borta länge, måste se till att fönster är stängda, sladdar urdragna, lampor släckta, kylskåpet tömt och så vidare! Vill inte missa något som orsakar en eldsvåda eller liknande!

Aqualand

     


        


     

Jockes och min roligaste dag på Canarieöarna måste nästan ha varit när vi åkte till aqualand! Det var verkligen ett vattenland! Det fanns rutchkanor i alla möjliga former, både för att åka på luftkudde och utan. Det fanns även vågbassäng, minigolfbana och en bassäng med sjölejon som man för 500 kronor fick bada med! Det gjorde vi inte men att jag ville! Heeelt fantastiska djur! De simmade, hoppade, pratade, trixade och gled på magen. Jocke och jag skrattade som tokiga och jag tog hur mycket bilder som helst på dem. Sååå fina!



VHS-rensning

Jag har suttit och kollat igenom lite gamla VHS:er för att försäkra mig om att jag inte slänger några hemvideos från när jag och min syster var små. Det är jätteroligt att ha! När vi var yngre brukade vi kolla igenom dem ofta och skratta åt alla våra påhitt och förundras över hur unga våra äldre släktingar varit! VHS är ju inget vanligt folk tittar på nu, mina barn kommer antagligen inte ens veta vad det är!När jag jobbade på Naxos så frågade mig och jag svarade att jag aldrig haft en "stenkaka" men att jag tror min mormor hade en så fick de åldersnoja allihop. De filmerna som vi spelat in själv ska jag ta med hem till pappa och han ska bränna ner dem på DVD-skivor innan det är för sent. Det är ju redan dålig kvalité men väntar vi länge ill kommer de att vara helt förstörda!

I bunten med gamla filmer så hittade jag ju givetvis en massa annat också. Som jag nu ska slänga eftersom de bara skräpar och tar plats. Men vem försöker jag egentligen lura? Ingen av dess filmer eller videon åker ut innan jag har dessa dyrgripar på DVD! Jag försökte se på skönheten och odjuret idag men den VHSen hade blivit så sliten att jag fick sätta mig vid datorn istället, såg den på youtube. Fungerade väldigt bra med bild och ljud faktiskt men var lite irriterande eftersom de delat upp filmen i delar så man var tioende minut fick gå och byta del. Men oj vad bra den är! Lätt världens bästa film, alla kategorier!




Radiotjänst

Jocke och jag betalar TV-licens eftersom att han åkte dit en gång, öppnade dörren men tvspelskontrollerna i handen och där stod kontrollanten. Men det är gansle skönt eftersom att de ringde i förra veckan och ställde mig till svars. Så jag slapp ljuga!

Idag ringde det på och i vanliga fall öppnar jag inte om jag är ensam hemma men såg i nyckelhålet att det var en tjej så jag gjorde det ändå. Då var det ännu en kontrollant som vill förstör studenternas jul. Jag förklarade (med TVn ljudande i bakgrunden) att vi redan betalar. 

Vad är det då det första man gör efter ett sådant besök? Givetvis skickar man ut ett massmail till alla HGs servisare och varnar för kvinna i medelålder med glasögon! Fick två snabba svar; 

Tack, då vet jag! / Olof

Underbart! Detta är sånt man har sina servisare till! :-) / Oscar




 


Trist

Jag avskyr att vara själv! Det är sååå tråkigt! Går bra en kväll men sen... Blä! Mamma skickade ett mms på katten och jag ville börja gråta för jag vill så gärna vara hemma nu! Och jisses vad jag saknar djuren! Att aldrig vara helt ensam, finns alltid någon som kan krypa ner och mysa lite med en. Fast, i vanliga fall har jag ju Jocke här som får ställa upp på det.


Musiktips

Till alla er som bara lyssnar på kommersiella radiokanaler, här kommer lite tips på mina favoriter från p3 som spelas nu!


Stardust

Det blev stardust igår, har sett den en gång förut och hade för mig att jag inte tyckte den var så bra. Oj, vad fel jag hade! Den är ju jättefin! Den hade det mesta som sagor ska ha; en hemlig värld gömd bakom en mur, häxor som vill skära ut hjärtat på en fallen stjärna för att bli vackra och odödliga, en tillfångatagen prinsessa och mycket mer! Det roliga med den här filmen är att de lagt på en tvist på de klassiska sagointrigerna; kungens söner mördar varandra för att vinna tronen och luftskeppskaptenen är bakom fasaden en englandsbesatt crossdresser! Riktigt underhållande och jag rekomenderar den till alla som har barnasinnets fantasi i välbehåll.




Fucking facebook

Jag är sååå trött på facebook. Enda anledning till att jag har en själv är för att mina kompisar har det och brukar dela bilder. Funderar på att avveckla min trots det.

Jag gillar inte facebook av flera anledningar. Det spammar, varje gång man loggar in har jag fått en massa invites till olika grupper. Oftast skräp men ibland är det seriöst eller politiskt, till exempel stoppa våld mot kvinnor eller rosa bandet. Bara för att man ska få dåligt samvete om man inte går med. Jag klickar i princip inte accept på något alls, tror inte att världen blir bättre för att det bildas facebook-grupper.  

Men det som gör mig allra mest irriterad är allt spioneri som sker, ingen verkar tänka på hur offetligt allt man skriver blir. Jag har den absolut striktaste inställningen man kan ha, låter bara vänner se vad jag lagt upp och vad jag skriver och när jag skriver saker är det för att jag vill att folk ska veta eller för att jag har tråkigt och hoppas någon ska nappa.

Var och varannan dag så får jag vänförfrågningar av människor jag aldrig träffat eller människor som jag halvkänt för länge länge sen men som inte ens skulle hälsa på mig om jag mötte dem på gatan. Ifall jag tillåtit alla att se min profil hade vänförfrågningarna säkert halverats för det enda folk vill är att "tjuvtitta" på ens liv, det är ingen som är intresserad av att bli min vän eller kolla hur jag mår. De vill bara ha något smaskigt skvaller de kan tala om ihop med andra, inte med mig.

Det sjuka är att facebook-vänner till och med blivit ett riktigt begrepp! Vi är inte kompisar på riktigt men vi är facebook-vänner. Hur skruvat är det inte?

Det är klart att jag också blir nyfiken ibland, jag skvallrar ibland och ibland så upptäcker jag vänner eller klasskamrater som jag vet att jag inte hållit kontakten med eller försummat som jag plötsligt kommer på att jag saknar. Men vet ni vad man gör då? Man ringer, skickar ett sms eller ett e-mail. Kanske till och med en facebook-kommentar! Men man låter den personen veta att det vore roligt att ses någon gång för att höra vad som sist och skäms lite för att det var så länge sedan det var sist. Jag loggar inte ut och tänker att nu har jag kollat hans eller hennes facebook så nu är vi vänner igen, som om vi aldrig varit ifrån varandra.

Många tycker säkert att jag verkar vara världens mest cyniska och tråkigaste människa men jag kan tala om för dig att jag är förbannat bra. Jag är klipsk, jag har ambitioner, jag är en partypingla, en förtrolig vän, jag älskar sagor, jag vill resa, jag avgudar mina föräldrar (alla fyra) och mina syskon, jag försöker lära mig sticka, fetaost är som en drog för mig, jag är usel på tv-spel och kan börja gråta när det blir gameover, jag avskyr att bjuda in mig med armbågen, jag somnar ofta i duschen när jag är full och riktiga vänner vet om allt det där. Det är inget du kan läsa dig till på en facebooksida. 

Så ska du använda facebook, använd den för att upplysa människor om att du tänker på dem. Inte för att skvallra med din "IRL"-vänner.   

  


Kvällen är räddad

Min kväll blev just räddad! Vad gör man om man är ensam hemma, jo man ser på film. Men om allt på tv är dåligt och värdelöst? Då ser man på något dåligt och värdelöst. Dagens ungdom (jag) styrs av tv och dator, det kanske inte borde vara så. Men det är det. På sommaren när det är varmt och skönt då kan man vara ute och springa och leka. Åtminstone om det inte regnar eller är något väldigt bra på tv.

Jag oroade mig lite för att det enbart skulle vara skräp ikväll, men jag har till och med valmöjligheter! Finalisterna i mitt val av film är Happy Feet, Pirates of the Carabean 1 direkt följd av 2 och stardust. Även om alla inte är tecknade så är de ändå sagorelaterade, precis som jag vill ha det!


Karriärsdrag steg II

För ett tag sedan publicerade jag det här inlägget:

Jag har surfat runt lite och tittat på andra bloggar för att försöka komma på vad de gör för att hamna på listorna och kommit fram till att alla har det här gemensamt:


1. Specialutformad design
2. Många läsare
3. Uppdateras ofta


och nu har det blivit dags att ta tag i steg två!

Hela poängen med en blogg är ju att man vill att andra människor ska läsa den och som det ser ut nu är det cirka fem personer per dag som läser. Det är på tok för få om man ska in på bloggtoppen.

Det jag tänkt göra var att använda en hemsida som heter Viraltrafik, då skulle man få 100 läsare i utbyte mot att man gjorde ett reklaminlägg men jag vågade inte eftersom jag skulle lämna ifrån mig lösenord och betala med kontokort när det skulle vara gratis? Konstigt men vill du använda dig av Viraltrafik så följ länken http://www.viraltrafik.se/?LillaHin.

Så istället ska jag försöka att läsa lite andra bloggar och kommentera dem med min länk så kanske några finner mig genom andra bloggar. Det är ju en djungel där ute! Fler förslag på vad jag ska göra så säg gärna till!

felsms.com

Genom en annan blogg hittade jag sajten felsms.com, det var precis vad jag behövde nu! Jag sitter verkligen och skrattar högt för mig själv! Bifogar ett par så att ni föstår varför!

Till: Min chef
Sms: lklhkbds det där testade jag att skriva med snoppen. Kan inte du testa skriva med tuttarna?
Svar: Vad är det du vill ha sagt?

Förklaring: Sms till min tjej kom till min kvinnliga chef. Helvetes jävla skit vad pinsamt


Till: Mamma
Sms: Kom upp på mitt rum nu! jag ligger naken i min säng och runkar. mamma och pappa tittar på tv så som kommer inte höra när du stönar ;)
Svar: HAHA du är så jävla pinsam jonas!!! jag sitter och tittar på tv tillsammans med dina föräldrar. din mamma bara skakade på huvudet och gav telefonen till mig när hon läst sms:et! hahaha

Förklaring: Sms:et var menat till min dåvarande flickvän, men som ni säkert förstår hamnade det i mammas inkorg istället.


Till: Tjejen
Sms: Kan du inte klä ut dig till en pirat och ta mig i rumpan ikväll? :)
Svar: Med vad? Träbenet?

Förklaring: Skulle skicka till min manlige älskare, men det gick till min flickvän.


Till: Killen
Sms: Jag kunde inte svara i går. Jag var hemma hos lillfingret du vet. :) Han känns fortfarande ingenting  Hahaha. Vad gör du då?
Svar: Fan säger du? Det är väl inte skruvens fel att muttern är för stor?

Förklaring: Jag skickade till min kille istället för min vän. Taskigt av mig. Kände mig så jävla elak

Till: Min bror
Sms: (Bild på mig i trosor) Ikväll ska du få komma innanför :P
Svar: Fan gör du?

Förklaring: Skickade till min bror istället för min pojkvän. Kan inte få ur mina tankar att han såg den bilden


Har ni inte skrattat än så har ni ingen humor! Det bästa är att det hänt på riktigt och att det inte var jag som skickade! Hahaha! 

Skrivkramp

På två timmar har jag nu plitat ner 130 ord, tro mig när jag säger att det är mycket mindre än vad det låter. Jag får verkligen kämpa för att få ihop något alls. Jag som trodde det skulle bli lätt men är svårt att få ihop det bra, märks att jag inte skrivit uppsats på två år snart.

Jag hörde Jan Guillo på radion, enligt honom är inspiration till för amatörer. Riktiga författare skriver ändå. Så jag skriver och kämpar och får ont i huvudet. Åh, vad jag mycket hellre hade varit i Örebro nu!

Irriterad

Nu sitter jag med projektarbetet och gruppen har skrivit massor med bra saker och uppgiften de deligerat till mig är egentlig ganska lätt så borde kunna få ihop något ganska snabbt. Det som irriterar mig är att de undertecknat mailet med "Gruppen som faktiskt kommer på handledartillfällena ;)". Okej, de har lagt en smiley på slutet men alla vet ju ett det är en pik de försöker tona ner genom att lägga på lite humor. Jag vet att jag varit borta en den nu på slutet, jag var utomlands och så kom det upp ett jobb jag int räknat med men innan dess hade jag missat en lektion på hela terminen!

Vi har en kille i gruppen som varit borta titt som tätt och på lektionerna har han åkt hem tidigare, aldrig har jag sett honom fått en så tydlig glirning! Han har antagligen gjort färre timmar än jag sammanlagt men eftersom han spridit ut sina och mina råkat hopa sig så är jag sämre? En annan kille har inte alltid kunnat komma eftersom han jobbat, är hans jobb viktigare än mitt? 

Jag läser antagligen in mer i det här än jag borde men jag blir sur ändå. Kanske beror det lite på att mitt engagemang faktiskt har sänkts och att jag bannar mig själv för det. Förut var måndagslektionen helig för mig, det var min enda fasta tid på hela veckan och jag älskade att sitta i skolbänken och anteckna och lära mig saker. Nu när mitt liv känns mer innehållsrikt och jag vet att mitt riktiga liv kommer börja efter jul så är jag inte lika motiverad längre. Så jag har sänkt mitt engagemang, men det har i alla fall inte alltid varit lågt till skillnad från vissa andras... 

  

Projektarbete

Skjut inte upp det du kan göra idag till imorgon är en filosfi jag kanske borde försöka anamma. Idag har jag fått betala för min försumlighet! Jocke åkte hem till Örebrotrakterna idag och tanken var att jag skulle följa med men eftersom jag försummat och skjutit upp kursens projektarbeta så fick jag vackert stanna hemma och plugga medan de tar julgran och kollar in Kung Bore. Det suger...

.


Mulan

Det blev Mulan direkt jag kom hem så nu har jag dämpat mitt Disneybevhov lite grann. Tar med filmerna hem så kanske jag får lite sällskap, brudarna hemma delar min passion för Disney även om deras inte är lika stark kanske.


Disney

Jag ääälskar Disneyfilmer, åtminstonde de gamla old school. Bra story, underbar musik och fantastiskt tecknat! Tror jag aldrig kommer växa ifrån det. Jag håller på att samla klassikerna på DVD, är snart uppe i 30 stycken! Lika bra nu som när man var barn. När jag ser skönheten och odjuret så ryser deti heeela kroppen! Sök på Beauty and the beast på youtube och se den officiella musikvideon så kommer ni förstå vad jag menar! Nedanså har ni ett hopklipp av kärlekspar, tror jag måste titta på någon ikväll! 



 


Sista dagen

När jag trodde att jag skulle vara klar vid lunch igår så var det skapligt tidsoptimistiskt eftersom jag inte hannklart på hela dagen! Sista dagen på jobbet idag! Så nu får det bli till att skynda, vore så skönt att kunna säga att jag hann klart!


Är du säker?

Igår natt klockanhalv tolv ringer det i min mobil. Jocke och jag har lagt oss och precis somnat och jag blir orolig när jag ser att det är ett nummer jag inte känner igen. Jag svarar, nyvaket.

-Hallå?
-Hej, har du beställt pizza?
-Nej.
- En vesuvio och en caprisosa?
-Nej.
-Är du säker?
-Ja.
-Har du Kalle där då? Han har beställt.
-Finns ingen Kalle här. 
-Är du säker?
-Jaaa!

Vad är det för fråga!? Jag vet väl om jag har karlar vid namn Kalle i min lägenhet eller om jag beställt pizza halv tolv på natten en onsdag!? Sur somnade jag i alla fall om.   

.


Ös på!

Okej, 150 mail kvar attskriva ut och sortera in på jobbet! Fan, det ska jag klara idag! Förhoppningsvis redan innan lunch. Så nu öser jag!


Hört hos frisören

Den ena frisören till den andra:

-Ligger Göteborg söder om Skåne?

Jump!



Bilden är från mars i år, följde med Jocke och några ingenjör-to-be till Skottland. Vet att vi nyss var utomlands men man kan aldrig se för mycket av världen utanför!


Nyklippt!

Oj oj oj! Nu är jag nyklippt. När jag går till frisören så är jag väldigt lättövertalad och har sällan en bestämde idé om vad jag vill göra. Så idag gick jag med på allt hon sa utan att hon fick klippa av mig allt. Så, resultatet blev mörkt, mörkt med röda slingor! Rött är den enda färgen jag aldrig haft ( i den "normala" färgskalan). Kommer bilder inom kort, måste bara bestämma mig om jag gillar det eller inte först!


Klipptid

Imorgon får jag äntligen klippa mig! Ska bli så skönt, håret blev helt blekt och trasigt när vi var utomlands. Frågan är ju vad man ska hitta på med det!? Blir en ny färg i alla fall men nog inte så mycket med frisyren. Fast jag brukar ju ofta gå på impuls när jag väl kommer dit, dras liksom med i frisörens klippglädje!


Snöyra

Linköping är lovat snökaos! Och tittar man ut genom fönstret så har de nog rätt. Snön yr i stora flingor och har gjort det hela dagen. Äntliiigen! Hur kan man bli så deppig av regn och så ofantligt glad för snö?


Julstämning




Nu har vi haft julmys med glögg, julklappsbyte, lussekatter och pepparkakor här i förra veckan och lägenheten julpyntades dagen till ära. Idag var vi på julbord, i helgen kom det snö och backen är helt vit. Jag har sett ett par avsnitt av julkalendern och lite av SVT Lucia-koncert. Ändå är inte julkänslan infunnit sig ordentligt! Därför efterlysar jag julmusik som kan hjälpa mig komma i rätt stämning! Det närmar sig trots allt!


Kulinariska mästerverk

Här kommer de utlovade bilderna på saker vi åt på Kanarieöarna. Som vanligt kommer man hem med 30% mat, 30% blommor, 30% omgivning och bara 10% bilder med människor i kameran!











 















Hem, ljuva hem

Var knappt borta i 72 timmar men när jag väl kom hem till Linköping så var det riktigt skönt. Det var kallt och snöade för fullt, världens bäsa Jocke kom och hämtade mig på stationen. Linköping känns äntligen som hemma!

 


.

Lars Winnerbäck

Ikväll ska jag och Clara fortsätta vår tradition med att se Winnerbäck live tillsammans. Nysläppt album också så kommer bli grymt.

Jag avskydda Larsa när jag först hörde honom, han hade precis släppt singeln hum hum från humlegården och jag sa att jag aldrig hört sämre! Clara var envis dock och sa att det andra han gjort inte alls lät så och fick mig att lova att följa med och se Winnerbäck på skansen. Efter det var jag fast!

Sköna melodier och kluriga texter som alla tolkar på sitt eget sätt. Varje låt kan betyda något för en person och något helt annat för någon annan. Men så måste man ha tålomod att lyssna, det är inte komersiell pop direkt!

.


Idolfinal

Då var det dags för idolfinal, båda finalisterna har framfört sina öppningsnummer. Håller hög standard grabbarna.

Jag har ju hållit på Erik genom hela vägen, inte för att jag tycker sämre om Calle utan för jag gillar den typen av sångare bättre. Han låter ju som en riktig åttiotalsrockare med det där hesa och alla höga toner som ingen, än mindre killar borde klara! Tror dock att Calle vinner, de jag hejar på vinner aldrig. Sorry Erik!

.

Fucking phone...

Igår försov sig Jocke eftersom att hans klocka på mobiltelefonen ställde om sig själv så alarmet ringde när det skulle men tiden var tre timmar försenad. Nu på morgonen gjorde min telefon något liknande! Tiden gick som den skulle men den gav fan i att ringa när alarmet skulle gå igång! Så alarmikonen syns fortfarande i nedre hörnet och säger att den ska ringa 06:00, nu är klockan 13:24 och den har fortfarande inte ringt! Tror ni jag fick brottom till jobbet? Ja, det fick jag. Kvart i åtta, en kvart efter att jag borde gå till bussen och en kvart innan jag börjar kollade jag på telefonen.

Jag ska åka till Örebro idag så hade dessutom ställt klockan extra tidigt eftersom jag alla kläder som skulle med hängde på tork efter tvätten (som Jocke och jag ännu en gång glömt i tvättstugan i fyra timmar...). Alltså, inget alls var packat! Rev ner mina kläder, väckte Jocke som fick köra mig till jobbet och var på plats två minuter över åtta. Får se hur mycket jag kan ha glömt.

Alltså, telefoner får inte sluta fungera när det passar den! Inte utan förvarning i alla fall! Funderar på att köpa en riktig alarmklocka så jag slipper det här i fortsättningen. Idag är jag helt slut! Det är inte hälsosamt att vakna så hastigt.

.

Paramore i Sverige!

Nog för att det var totalt utsålt när jag först hörde att Paramore skulle ha en koncert i SVerige och nog för att jag själv inte befann mig i Sverige vid tidpunkten men jag fattar ändå inte hur jag kunde missa det så brutalt! Har lyssnat igenom albumet brand new eyes säkert 50 gånger den senaste månaden. Grymt bra skiva! Överväger att köpa den så jag kan lägga in den i mp3n, fast tror jag önskat mig den i julklapp så får lugna mig lite.  

Åh, vad hag hade velat vara där! Slår vad om att det var ordentligt drag!



.

Gran Canaria i bilder

Den obligatoriska vinge-på-flygplanet-bildenHar ju inte skrivit något om vår resa. det är faktiskt svårt att skriva om den eftersom vi gjorde ju inte så mycket! Solade, badade och åt gott! Så jag lägger in lite bilder så att ni åtminstone får se hur vi hade det! Jag befann mig dock mest bakom kameran så måste se till att få bilderna från de andras kameror.

Den obligatoriska vinge-på-flygplanet-bilden! Jag är ju så barnsligt förtjust i att flyga! det är ju fantastiskt att det ens fungerar! Det kanske ska göra en flygrädd men har motsatt effekt på mig. Stirrade ut genom fönstret i säkert en timme!



Åkte hemifrån klockan fem på morgonen så vi var skapligt slitna när vi äntligen började flyga!





När vi väl kom fram var vår hyrbil fett inparkerad!





Vi hade skapliga utsikten från lägenheten!




Vårt lägenhetsområde hade en privat pool. Den var dock riktigt kall. Skojar inte när jag säger att det var kallare i poolen än i havet!




Gänget på vår favoritrestaurang, ciao ciao! 





    


Jocke & jag åkte på ett eget litet äventyr till aqualand, jättefränt bassängområde med massor av rutshkanor och själejon! Har jättemycket bilder därifrån så får nog ett eget inlägg, likaså har vi hur mycket mat och växtbilder som helst! Så håll er uppdaterade så kommer fler bilder inom kort!

    





.


Tillväxt på HG

Nu är Jocke också anställd på HG, i blackjacken! Vi ska fira genom att gå till och äta med personalrabatt! Gott gott! Nej nu är jag trött på det här, har sorterat 170 mail och det har tagit åtta timmar. Verkligen dags att stänga ner!


.

Är människor inte smartare?

Sitter på mitt nya jobb som jag har denna vecka och kanske nästa beroende på hur snabbt jag jobbar. Det jag gjort hittills i veckan är att jag har sorterat i "anbud". Det är 299 anbud och ett ambud kan bestå av ett litet häfte eller upp till nio pärmar! Mitt jobb var att i varje anbud hitta en prislista och sedan föra in priset i en excelfil. Jag var ju supersnabb givetvis och jag var rädd att jag inte skulle få jobba nästa vecka. 

Nu är jag inte orolig längre för jag har börjat sortera referenser. Varje anbud har minst två referenser som har mailats och nu har de svarat. Jag ska alltså sätta samman referenserna med sitt anbud och föra in deras poäng i en excelfil, låter inte svårt och hade inte varit det heller om det inte varit så att vissa som refererat ibland inte skrivit vare sig konsultens eller företagets namn så man inte har någon aning om vilka de skrivit om! Då är det inte lätt att hitta! Är folk inte smartare? Hur ska jag kunna vet vilka de hänvisar till om de inte skriver det? Jag 670 mail i inkorgen som jag nu ska fortsätta försöka få ordning på! 




Mysonsdag

Idag har Jocke varit hemma hela kvällen. Det tycker jag om! Nu ska vi se film och fortsätta mysa! Det är konstigt, ju mer jag är med honom ju mer vill jag vara med honom! Verkar inte finnas någon maxdos.

.

Och när jag blir stor ska jag bli...

...massageterapeut!

Svaren från studera kom och det visade sig att jag inte ens var nära så nu är det bestämt att jag ska läsa massage på en privat friskvårdsskola här i Linköping istället! Det som ärbra med det är att då är jag klar om sex månader så jag kan starta mitt egna företag. Så det här kommer bli kanon!

.

Julmys

Om jag inte har helt fel dag och tid så kommer servisen hit vilken sekund som helst! Jag har i alla fall juldekorerat i lägenheten och tänkt så mycket ljus att man skulle kunna tro att jag försöker sätta eld på stället!


Väntan...

Jag väntar. Och väntar. Och väääntar!

Jag väntar på besked från studera. Man skulle få svar i början av december. Det är början av december! Man får alltid ett mail fran dem när beskedet kommit på hemsidan. Jag är ju som vanligt för otålig för att vänta och loggade in ädå i hopp om att mailet kanske är försenat. Det var det inte så jag väntar fortfarande. Däremot var länken följ/ändra anmälan borttagen mot en text där det står Urval förbereds/körs. Jag borde alltså ine behöva vänta mycket längre!

.

Följ min blogg

Ni har väl inte missat att ni kan prenumenera på mina blogginlägg via bloglovin? Klicka bara på ikonen bloglovin i inlägget eller under profilbilden och följ instruktionerna! Där kan du välja olika alternativ, bland annat kan du välja att få mail varje gång bloggen uppdaterats eller en sammanfattning i slutet av veckan om du inte loggat in på egen hand. Det är helt kostnadsfritt och ett säkert kort så att du inte missar något!


.

Full fart

Okej, hemma igen! Efter en vecka med slappande i solen, hav och inga tider att passa så kastades jag verkligen in i vardagen. Gjorde första dagen på jobbet, jobbade in en halvtimme på lunchen men kom ändå en halvtimme för sent till min kurs. Kommer att jobba in på lunchen hea veckan så att jag kan åka med ett tidigare tåg hem på fredag. Imorgon kommer servisen på julmys så jag ska agera värdinna. Så full fart på en gång!

.  

RSS 2.0