Mat och bak
Nu introducerar jag en ny kategori i bloggen! Har en vän som enligt egen utsaga under lång tid levt på köpeköttbullar, snabbmakaroner och ketchup och i klassen har vi pratat mycket om att man kan ju laga ganska mycket mat men att man lätt fastnar i ett par olika rätter bara för att man inte kommer på något att laga. Så här kommer det då och då dyka upp lite tips och idéer!
Tänkte starta med världens lättaste måltid! Jag har alltid kallat den för Pappas pasta eftersom han lagade det här till mig när jag var liten! Du behöver:
*Lätt och rökt (finns från märket Lithells, ska vara en lättare variant av bacon)
*Champinjoner
*Bandspagetti
*Creime Fraiche
Och det här är det enda du behöver göra! Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Går givetvis lika bra med vanlig spagetti eller makaroner men jag har alltid ätit den så här. Hacka champinjonerna och stek dem ihop med baconet som du strimlat. När båda delar fått lite färg häll creime fraichen i pannan och salta och peppra. När det blivit en sås blandar du ihop det med pastan. Lätt som en plätt!
Ett tips som kan göra hela skillnaden kommer här. Använd färska champinjoner för 1. De är mycket godare 2. Då slipper du köpa en hel burk och måste klura ut ännu en maträtt som innehåller svamp! Om du inte gillar svamp kan du givetvis göra den utan men enligt pappa så ska man steka champinjonerna ihop med köttet ändå och sedan peta bort dem, annars förlorar man en krydda!
Sara, en klasskompis till mig, hade en variant på den här rätten. Då byter man helt enkelt ut lätt och rökt mot en helt vanlig bacon och så använder man smaksatt creime fraich. Hon rekommenderar paprika chili!
Kommentarer
Postat av: Clara
Jag skulle nästan kunna tro att din vän heter Rickard, eller har han en själsfrände?! :P
Kommer du inte ihåg att vi gjorde liknande fast med kyckling ist för bacon?! :)
Postat av: MLY
Ja, med nötter ovanpå! jättegott! Och det är en själsfrände, haha.
Trackback